Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Recommended Posts

De druiven gewassen en van de takjes afgehaald en in een pan gedaan. Aan de kook brengen en net zolang laten pruttelen tot je velletjes hebt zeg maar. Dan zeven door ( eventueel dubbel) kaasdoek en dan nog effe terug in de pan, aan de kook brengen en dan in je schone flessen gieten. Lekker hoor. Je kan als je het sap nog effe opkookt nog suiker toevoegen, was bij mij niet nodig, dus sap zit puur in de flessen! 
vond het wel verrassend dat er zoveel sap afkwam! 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

appels gemoest, 5 kg en dan in de weck

drupje citroen, snufje nootmuskaat, 2 kaneelstokjes, snufje zout, ietsepietsie vanillesuiker

Share this post


Link to post
Share on other sites

4x400 g spitskool fijngesneden en ingevroren voor de snelle wokhap
(onder het genot van een heerlijke bio Argentijnse Malbec, brings back memories...Mendoza!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een hele berg ingrediënten omgetoverd tot 8 kleine potjes sambal...

450 gram pepers

3 ui

9 sjalotten

12 kemirie noten

een stuk gember

9 teen knoflook

twee dikke tomaten

een flinke scheut ketjap manis

3 eetlepels gula djawa

en zout

En toch maar 8 van die pesto potjes..dat wordt rantsoenen deze winter🤨

  • Like 1

https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier een emmertje peren gekregen, ik denk Gieser stoofperen

zijn bijna allemaal groen en natuurlijk hard

 

wat denken jullie, voor een betere smaak, moeten we die eerst nog laten liggen of nu maar meteen stoven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

011accd0568b5c9a39b421f3a88579b6.jpg

Appel perenstroop aan het maken. Eigen appels en paar gekochte die rimpelig werden en de peren komen uit de tuin van de naaijuf.
Ga vandaag ook nog een tarte tatin met peren maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

f00d6229e0f7404e40b978b7f5598878.jpg

Het is heerlijk geworden. Maar wat houd je er toch weinig van over... was een pan vol. Potje van 190 gr en zo’n ienie minie potje voor de proef.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelei gemaakt van kweeperen...mijn eigen kweeperen.  Deed ik al jaren, maar dan met de gekregen kweeperen/ appels van een lief forumlid...prachtig rode gelei...vind ik altijd zo wonderlijk! 
Maar nu? Gedaan als altijd...met dit als resultaat....WAAR IS MIJN KLEUR? Iemand  een idee? 
3F969F49-3948-4FED-81DE-C2A1EE3DEF45.thumb.jpeg.99d4e061a6b5223bfa36956927dab197.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, jootje zei:

lief forumlid

🥰

Dit lees ik op houtwal.be:

2. Rode kweepeer gelei.

- 1 kilo NIET rijpe kweeën schillen en ontpitten en direct in 2 liter water leggen en gedurende 2 uur op laag pitje koken. NIET ROEREN. Na 2 uur voorzichtig de kweeperen uit het sop halen. NIET KNEUZEN. 
Door filter en dan laten inkoken met 1 kg suiker ( gewone suiker).
Dan krijg je donkerrode gelei.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelei weer uit de potten de pan in en zo’n drie kwartier laten koken. 
en verdraaid....toch een heel stuk roder!  En de smaak is nog intenser. 
heb nu wel twee grote jampotten minder met gelei door het inkoken. 6A30A37F-EAB1-4DAE-B436-0E27E1E6F7C4.thumb.jpeg.a4417d44a4e6a59c9162e5ce83f1d381.jpeg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 potten courgette op zoetzuur, met ui, munt en chilivlokken à la Cornersmith.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomaten en paprika's uit de vriezer omgetoverd tot dikke saus en ingemaakt. Ook wat kleine beetjes frambozen, aardbeien en blauwe bessen uit de vriezer tot saus gekookt en in flessen gedaan. EN nog wat verse paprika's ingemaakt op Mellie haar manier. Morgen breng ik alles naar de kelder onder onze nieuwe schuur. Ik zal eens een foto maken van de groeiende lading inmaak :cool:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier voor het eerst ook eens sambal gemaakt met de brazilian starfish pepers. En ik moet zeggen: whoohoo!!!  Heftig pittig, heftig fruitig, top gewoon!! Op de gok een soort van recept aangehouden met onderstaande ingrediënten. 2 Potjes vol en nog een restje in de koelkast voor vanavond.

 

20201007_091249.thumb.jpg.2468420c28232e05e953172a70ee8719.jpg

 

20201007_095320.thumb.jpg.0e8ccbe2e9b416f481cc854ef7d48178.jpg

 

20201007_113244.thumb.jpg.549b1aa68aaf8b66d787b1421bf90f77.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

De aangepaste tomatenchutney gemaakt, als tortillasaus. Met de laatste buitentomaten.  Iets teveel suiker gebruikt, even niet nagedacht, de vorige keer kas ik kokosbloesemsuiker dat geeft een mindere zoet. Lie vind het heerlijk trouwens. Ik was aan t laatste potje van vorig jaar bezig dat heb ik bijgevuld met het laatste uit de pan, je ziet wel dat er dit jaar meer gele tomaten over waren, de onderste helft is roder.  Lie vind het heerlijk, ik heb het alleen warm geproefd en vanavond proeven met wat maischips..

 

image.thumb.jpg.fc931f03150039ab0e27bb60640eb8c7.jpg


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou heb ik dit topic best ver terug gespit, en zelfs nog even onder 'recepten'-topic gekeken. Maar ik kan niet vinden wat 'Mellie's manier' is van verse paprika inmaken.

Kijk ik met mijn neus? 


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites

kurkuma te drogen gelegd om later te poederen

recept: ingrediënten wortels en een hoop geduld

even opgekookt, schilletje eraf, fijn gesneden en in de zon, droger

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...