Jump to content

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

De druiven gewassen en van de takjes afgehaald en in een pan gedaan. Aan de kook brengen en net zolang laten pruttelen tot je velletjes hebt zeg maar. Dan zeven door ( eventueel dubbel) kaasdoek en dan nog effe terug in de pan, aan de kook brengen en dan in je schone flessen gieten. Lekker hoor. Je kan als je het sap nog effe opkookt nog suiker toevoegen, was bij mij niet nodig, dus sap zit puur in de flessen! 
vond het wel verrassend dat er zoveel sap afkwam! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Een hele berg ingrediënten omgetoverd tot 8 kleine potjes sambal...

450 gram pepers

3 ui

9 sjalotten

12 kemirie noten

een stuk gember

9 teen knoflook

twee dikke tomaten

een flinke scheut ketjap manis

3 eetlepels gula djawa

en zout

En toch maar 8 van die pesto potjes..dat wordt rantsoenen deze winter🤨

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Eindelijk klaar met het plukken van de appels en vandaag hadden we een afspraak bij de pers. 9 liter sap staat nu in een bonbon te wachten op het gisten en 180 liter appelsap ligt af te koelen in literflessen. 
 

image.thumb.jpg.92c6bc562c4605558635783c51123ca3.jpg

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Gelei gemaakt van kweeperen...mijn eigen kweeperen.  Deed ik al jaren, maar dan met de gekregen kweeperen/ appels van een lief forumlid...prachtig rode gelei...vind ik altijd zo wonderlijk! 
Maar nu? Gedaan als altijd...met dit als resultaat....WAAR IS MIJN KLEUR? Iemand  een idee? 
3F969F49-3948-4FED-81DE-C2A1EE3DEF45.thumb.jpeg.99d4e061a6b5223bfa36956927dab197.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
1 uur geleden, jootje zei:

lief forumlid

🥰

Dit lees ik op houtwal.be:

2. Rode kweepeer gelei.

- 1 kilo NIET rijpe kweeën schillen en ontpitten en direct in 2 liter water leggen en gedurende 2 uur op laag pitje koken. NIET ROEREN. Na 2 uur voorzichtig de kweeperen uit het sop halen. NIET KNEUZEN. 
Door filter en dan laten inkoken met 1 kg suiker ( gewone suiker).
Dan krijg je donkerrode gelei.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Tomaten en paprika's uit de vriezer omgetoverd tot dikke saus en ingemaakt. Ook wat kleine beetjes frambozen, aardbeien en blauwe bessen uit de vriezer tot saus gekookt en in flessen gedaan. EN nog wat verse paprika's ingemaakt op Mellie haar manier. Morgen breng ik alles naar de kelder onder onze nieuwe schuur. Ik zal eens een foto maken van de groeiende lading inmaak :cool:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja een foto van je voorraadhok😃😊
 

Stoofpeertjes op cider ingemaakt..( ik moet nog wat lege cider en champagneflessen regelen) smaakt verrukkuluk dankzij Diana van die moestuin👍

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hier voor het eerst ook eens sambal gemaakt met de brazilian starfish pepers. En ik moet zeggen: whoohoo!!!  Heftig pittig, heftig fruitig, top gewoon!! Op de gok een soort van recept aangehouden met onderstaande ingrediënten. 2 Potjes vol en nog een restje in de koelkast voor vanavond.

 

20201007_091249.thumb.jpg.2468420c28232e05e953172a70ee8719.jpg

 

20201007_095320.thumb.jpg.0e8ccbe2e9b416f481cc854ef7d48178.jpg

 

20201007_113244.thumb.jpg.549b1aa68aaf8b66d787b1421bf90f77.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

De aangepaste tomatenchutney gemaakt, als tortillasaus. Met de laatste buitentomaten.  Iets teveel suiker gebruikt, even niet nagedacht, de vorige keer kas ik kokosbloesemsuiker dat geeft een mindere zoet. Lie vind het heerlijk trouwens. Ik was aan t laatste potje van vorig jaar bezig dat heb ik bijgevuld met het laatste uit de pan, je ziet wel dat er dit jaar meer gele tomaten over waren, de onderste helft is roder.  Lie vind het heerlijk, ik heb het alleen warm geproefd en vanavond proeven met wat maischips..

 

image.thumb.jpg.fc931f03150039ab0e27bb60640eb8c7.jpg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Nou heb ik dit topic best ver terug gespit, en zelfs nog even onder 'recepten'-topic gekeken. Maar ik kan niet vinden wat 'Mellie's manier' is van verse paprika inmaken.

Kijk ik met mijn neus? 

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...