appelvrouw Posted August 30, 2020 Wacht even dat klinkt lastig..in de olijfolie en dan drogen? Hoe gaat het recept? 1 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted August 31, 2020 Pepers door de helft of vieren. Laten drogen. Zodra ze half droog zijn, heel licht besprenkelen met olijfolie en dan laten drogen tot knisperdroog. Dit fijnmalen. Voila. Tr chilivlokken. Andere chilivlokken zijn -bij mijn weten- altijd zonder olijfolie. Deze glanzen daarom zo mooi. Smaakt ook wel wat anders. Ik gebruik eigenlijk nooit andere. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted August 31, 2020 (edited) Ok dank. Als olijfoliefan iets om uit te proberen. Het vocht vd olie lijkt me lastig tijdens het drogen gaat dat bij jou in een..? Edited August 31, 2020 by appelvrouw Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted August 31, 2020 tijdens het drogen ligt het op nu op een bord met keukenpapier. Ligt er maar net aan hoe het uitkomt. Ik doe het erna in een potje. Ik heb er 2 voor de 2 soorten die ik maak. 1 van glas en 1 plastic waar ooit jaren terug gekochte chilivlokken inzaten. En correctie: die waanzinnige geur komt niet van de wedstrijdpeper, maar van de shishito waarvan ik er een mee had laten drogen. Daar heb ik er vandaag meer van gedroogd. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
HuubvG Posted September 1, 2020 Paksoi was bezig een slakkenparadijs te worden, aangevreten blad en eitjes in de kern. Gelukkig lust/eet ik niet het blad maar alleen de stengels hiervan en deze waren niet aangevreten. Schoongemaakt, geblancheerd en plat ingevroren, zodat ik er zo nu en dan een beetje af kan breken voor gebruik. 1 Quote Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted September 1, 2020 3 kg fruit tot jam met Max 500 gr (per jam combo) aan suiker6 x Abrikoos/framboos met een vleugje vanille, de topper van vorig jaar en 6 x mango/aardbei met basilicum. Het rook heerlijk en het smaakt erg lekker. Misschien dat mijn lievelingsjam mango/aardbei gaat worden. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted September 1, 2020 (edited) Pepers geoogst en getwijfeld wat er mee te doen. Besloten ze in te maken a la Cornersmith als cadeautje voor t kind. De volgende keer maar voor de Chili vlokken. Ingemaakt op azijn met wat suiker en zout en Timor peper en vers venkelzaad, groene en rode Marie’s Annuum, Tam Jalapeños en piment d Espelette. Edited September 1, 2020 by appelvrouw 2 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Jeanne heijmans Posted September 1, 2020 Morgen stoofpeertjes inmaken. Quote Share this post Link to post Share on other sites
RobO Posted September 3, 2020 zoetzuur van wortel. gember,laos, wijnazijn, suiker, P&Z lekker knapperig 😉 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jorieke123 Posted September 3, 2020 Hier maar weer wat zoetzure komkommers aan het inmaken, en hingen er nog zoveel aan de planten! Volgend jaar minder komkommers zetten en nog eten van deze voorraad Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted September 6, 2020 1 pot champignons ingemaakt en 6 potten paprika volgens het Turkse recept. 4 kg kool tot zuurkool gestamptDagje huisvlijt. Zelfs de man deed mee met druiven persen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
redzebra Posted September 6, 2020 tomaten gisteren , want er kwamen er vandaag weer een pak bij. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted September 11, 2020 Alleen maar druk bezig met inmaken hier. Gisteren 30 kg tomaten gekocht waarvan er 25 kg tot pastasaus is verwerkt. 6 kg uien en 4 of 5 bollen knoflook. Die Life hack dat je de knof in een potje doet en dan gaat schudden...? Dat werkt dus niet maar eerlijk is eerlijk, wel een stuk losser, dus het ging wel makkelijker. Ik ben om 12 u begonnen. Het rook me toch een partijtje naar ui in huis. Vanochtend was dat ook het eerste wat ik rook. Alles staat nog steeds open om de frikandel speciaal lucht weg te krijgen wel veel saus! Alles alleen in grote potten gedaan omdat we altijd 2 potjes gebruiken. Scheelt weer. Nu zijn op 1 na, alle grote potten op. 7 flessen van 1 liter en 15 potten van 450 ml (een paar groter en een paar kleiner). Gisteren gelijk een portie op de spaghetti gedaan. Was dus waarschijnlijk 16 potten saus. Met eigen parmezaan hè. Zo trots dan op zo’n maaltijd. Glimglim. 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
RobO Posted September 12, 2020 weer eens 4 weckpotten geroosterde tomatensaus...pff genoeg voor de hele winter inmiddels nog 2 kg te gaan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Amrutten Posted September 12, 2020 (edited) @appelvrouw: a la Cornersmith. Even een vraagje. Op hun site vond ik een recept, waarbij staat dat het resultaat in de fridge up to a month bewaard kan worden. Is dat zoals jij het doet, of heb jij een manier zodat het langer bewaard kan worden ? Wecken misschien ? Edited September 12, 2020 by Amrutten Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted September 12, 2020 Het recept dat ik volg heeft aan t eind een kwartiertje wecken op 100 gr. Ik doe dat meestal in de oven. 1 Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Vastone Posted September 12, 2020 Voor het eerst sambal gemaakt. Wij zijn niet zo van het heel pittige eten, maar een heel klein beetje lekkere sambal kan ik wel waarderen. Heb het recept van Diana's mooie moestuin voor "Hollandse sambal" gebruikt, wat mij betreft zeer geslaagd (en ik heb geweten dat ik een paar keer heb geproefd... helemaal brandende lippen). Qua hoeveelheid kwam ik bij lange na niet bij hetgeen bij het recept stond aangegeven, maar dat is geen probleem. Zo veel gebruiken we ook niet (daarom ook kleine potjes gebruikt). 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted September 14, 2020 Nog een tweede lading chilivlokken en ben nu begonnen aan de derde lading om te drogen. De shishito pepers liggen al gesneden en ontpit klaar (pitten zijn voor@Rorror) nu nog andere pepers plukken in de kas. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
prettig gestoord Posted September 14, 2020 Wedstrijdpepers ingemaakt met @Mellie haar Turkse paprika recept. Onder het motto niet geschoten is altijd mis. Het zoet zure trok mij wel aan. Zaadlijsten braaf verwijderd, en door de blender getrokken toen ze uit de oven kwamen. De olie is iig nauwelijks scherp, ik laat het nog even op smaak komen en dan goed proeven. Verder jalapeno’s ingemaakt oh en vul vulpaprika’s ingemaakt met een pittige peper erbij voor een beetje kick 2 Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted September 15, 2020 Ziet er lekker/vrolijk uit! Leuk ook die vul paprikaatjes.! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted September 15, 2020 Frambozen tot poeder gedroogd. Doe ik maar 1 x hoor, gewoon omdat het kan. Duurt alleen wel bijna 20 uur! 🤭🙄 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted September 15, 2020 Oooo wat leuk Jootje! Heerlijk over ijs of een ander wittig toetje dat het lekker afsteekt! Of als kleurstof. Waar gebruik jij het voor? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted September 16, 2020 Geen idee nog, Mellie! Denk cake...slagroom? Ijs misschien! Ik laat het weten! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted September 19, 2020 Veel druiven gekregen....sap van gemaakt! Lekker hoor! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jorieke123 Posted September 20, 2020 Heerlijk! Hoe? Sappan? Persen? verhit? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites