Jump to content

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Pepers door de helft of vieren. Laten drogen. Zodra ze half droog zijn, heel licht besprenkelen met olijfolie en dan laten drogen tot knisperdroog. Dit fijnmalen. Voila. Tr chilivlokken. Andere chilivlokken zijn -bij mijn weten- altijd zonder olijfolie. Deze glanzen daarom zo mooi. Smaakt ook wel wat anders. Ik gebruik eigenlijk nooit andere.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tijdens het drogen ligt het op nu op een bord met keukenpapier. Ligt er maar net aan hoe het uitkomt. Ik doe het erna in een potje. Ik heb er 2 voor de 2 soorten die ik maak. 1 van glas en 1 plastic waar ooit jaren terug gekochte chilivlokken inzaten.

 

En correctie: die waanzinnige geur komt niet van de wedstrijdpeper, maar van de shishito waarvan ik er een mee had laten drogen. Daar heb ik er vandaag meer van gedroogd.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Paksoi was bezig een slakkenparadijs te worden, aangevreten blad en eitjes in de kern. Gelukkig lust/eet ik niet het blad maar alleen de stengels hiervan en deze waren niet aangevreten. Schoongemaakt, geblancheerd en plat ingevroren, zodat ik er zo nu en dan een beetje af kan breken voor gebruik.

  • Like 1

Link to comment
Share on other sites

3 kg fruit tot jam met Max 500 gr (per jam combo) aan suiker
6 x Abrikoos/framboos met een vleugje vanille, de topper van vorig jaar en 6 x mango/aardbei met basilicum.

Het rook heerlijk en het smaakt erg lekker. Misschien dat mijn lievelingsjam mango/aardbei gaat worden.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pepers geoogst en getwijfeld wat er mee te doen. Besloten ze in te maken a la Cornersmith als cadeautje voor t kind. De volgende keer maar voor de Chili vlokken. Ingemaakt op azijn met wat suiker en zout en Timor peper en vers venkelzaad, groene en rode Marie’s Annuum, Tam Jalapeños en piment d Espelette.

 

image.thumb.jpg.139c2f4297aa9076935ffd0a70f87936.jpg

Edited by appelvrouw
  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Alleen maar druk bezig met inmaken hier. Gisteren 30 kg tomaten gekocht waarvan er 25 kg tot pastasaus is verwerkt.
6 kg uien en 4 of 5 bollen knoflook. Die Life hack dat je de knof in een potje doet en dan gaat schudden...? Dat werkt dus niet maar eerlijk is eerlijk, wel een stuk losser, dus het ging wel makkelijker.

Ik ben om 12 u begonnen. Het rook me toch een partijtje naar ui in huis. Vanochtend was dat ook het eerste wat ik rook. Alles staat nog steeds open om de frikandel speciaal lucht weg te krijgen

wel veel saus! Alles alleen in grote potten gedaan omdat we altijd 2 potjes gebruiken. Scheelt weer. Nu zijn op 1 na, alle grote potten op.
7 flessen van 1 liter en 15 potten van 450 ml (een paar groter en een paar kleiner).

Gisteren gelijk een portie op de spaghetti gedaan. Was dus waarschijnlijk 16 potten saus. Met eigen parmezaan hè. Zo trots dan op zo’n maaltijd. Glimglim.

bfe83b1dc0795191aac7c80b8cdf6b7a.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

@appelvrouw:  a la Cornersmith.  Even een vraagje. Op hun site vond ik een recept, waarbij staat dat het resultaat in de fridge up to a month bewaard kan worden. Is dat zoals jij het doet, of heb jij een manier zodat het langer bewaard kan worden ?  Wecken misschien ?

Edited by Amrutten
Link to comment
Share on other sites

Voor het eerst sambal gemaakt. Wij zijn niet zo van het heel pittige eten, maar een heel klein beetje lekkere sambal kan ik wel waarderen. 

 

Heb het recept van Diana's mooie moestuin voor "Hollandse sambal"  gebruikt, wat mij betreft zeer geslaagd (en ik heb geweten dat ik een paar keer heb geproefd... helemaal brandende lippen). Qua hoeveelheid kwam ik bij lange na niet bij hetgeen bij het recept stond aangegeven, maar dat is geen probleem. Zo veel gebruiken we ook niet (daarom ook kleine potjes gebruikt). 

 

20200912_201601.thumb.jpg.340760717c3ba3e64a8f138e411a3330.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wedstrijdpepers ingemaakt met @Mellie haar Turkse paprika recept. Onder het motto niet geschoten is altijd mis. Het zoet zure trok mij wel aan. Zaadlijsten braaf verwijderd, en door de blender getrokken toen ze uit de oven kwamen. De olie is iig nauwelijks scherp, ik laat het nog even op smaak komen en dan goed proeven. 

4B19A237-8BEA-4ACC-8E33-990783940A37.thumb.jpeg.cbd6e1ac9e9185c30ccf85c9e689f75b.jpeg
 

F5F0190E-6C0B-4DBF-B7BA-193517880C99.thumb.jpeg.d4f39d1f55edec15b3127e57fe6d746e.jpeg

Verder jalapeno’s ingemaakt

 

57ADF0A3-3502-4D2C-B1E5-18125874EAF7.thumb.jpeg.507ae9149e1fb66ee59d6541b7eb7c4b.jpeg

oh en vul vulpaprika’s ingemaakt met een pittige peper erbij voor een beetje kick 

 

FFDC8AFB-06F0-4D3A-BE1B-0F72CB542E9A.thumb.jpeg.0f77e96aa46ffc3d4788486e19ebc040.jpeg

  • Like 2

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...