Jump to content

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Ook in de categorie inmaak, maar dan anders...

Ik had een mega roze plastic flamingo gekocht. Om precies te zijn 4 minuten plezier van gehad, want lek... maar ene heel mooi lek op de naad. ik dacht, dat kan ik vast wel met het vacu√ľmapparaat dichtbranden. En jawel, dat kon! Zie ik niet dat er een stukje vleugel ook mee zat in dat ding. Gat in gebrand. Dusssssss

Helaas pindakaas van de ūü¶© inmaak.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

@Mellie ziet er goed uit de soepkruiden! Heb je een basis recept wat je daar voor volgt en gebruik je het zoals je een bouillon blokje zou gebruiken? 

 

Hier vandaag tomatensaus gemaakt volgens een recept hier op het forum, smaak meer dan goed en de geur is geweldig. Helaas iets te dun (had waarschijnlijk  langer in de oven gemoeten), maar zelfs na het inkoken in een pan nog niet helemaal dik genoeg voor tomatensaus. 

 

20200822_151136.thumb.jpg.1a47a06cd14ff123b05fef677476841a.jpg

 

20200822_214435.thumb.jpg.43e9f0aabf8f239f249638319cb52bb3.jpg

 

En voor morgen bij de koffie nog een crumble gemaakt van een paar valappels en blauwe druiven. Een kleintje extra voor mijn zus en een heel kleintje om voor te proeven... die is door de keuring hoor! Goed geslaagd de combi van appel en druiven. 

 

20200822_201621.thumb.jpg.dae4a8bad7872d9d1fe051e01f0f76bd.jpg

 

20200822_211206.thumb.jpg.b7607e204ebda15fef59cf2ddcaa8e0e.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oooo slim om een voorproevertje te maken. Stel je voor het dat niks was. Haha lekker hoor!

Die bouillonpasta heb ik ooit van@charly gehad en sindsdien maak ik het zelf.
Als basis gebruik ik knolselderij, pastinaak, wortel en kruiden zoals peterselie.

Per 100 gr groente doe je er tussen de 10 en 15 gr zout bij. 15 gr zout vond men te zout, dus ik heb altijd 11 gr gedaan en dan een snufje extra. Het blijft minimaal 1 jaar goed buiten de koelkast. Heb nog 2 potten van vorig jaar.

Vorig jaar had ik er prei bij. Was lekker, maar zó moeilijk door de foodprocessor te krijgen. Dat doe ik niet meer. Hoe meer bladgroente, hoe vochtiger het geheel wordt en je moet een droge massa krijgen. Veel uitknijpen dus. Zou er daarom ook geen courgette bij durven doen. Heel nat en je weet niet wat courgette doet als het zo lang bewaard wordt. Vind ik te spannend maar qua smaak zou zeker kunnen.

3,5 kg groente is voor mij voldoende voor eigen gebruik en om nog een keer of 2/3 weg te kunnen geven. Ik gebruik het als een bouillonblokje. Zit barstensvol smaak.

De versie van dit jaar ga ik volgend jaar weer gebruiken. Ik ben ermee uitgeexperimenteerd. Dit bevalt me uitstekend. Ben benieuwd naar jouw versie!
Succes!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hier weer wat fruit verwerkt dat in de vriezen in de weg lag, bramen een aardbeien jam

 

AA9FE25D-1F18-47B1-81E4-D93C64D01403.thumb.jpeg.b10f039d1a7165933f8772b5e1a3d54c.jpeg

 

ook 4flessen ananaschillysaus gemaakt met de wedstrijd pepers. 2 liter totaal, 2 18cm pepers zonder zaden gebruikt en het heeft net een beetje kick, kinderen vonden dat je het ook wel zo kon drinken. 1 fles al op, 1 weggeven aan lief kijkend zusje

 

581A3D49-D3E7-4594-A8BC-91F0C9BD1463.thumb.jpeg.1146be71101c50453b2bb1a4b122887e.jpeg

  • Like 3

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

OW JEE! een SPOED inmaakvraag...

 

Ik zit tot mijn nek in de atjar en ik vraag me af of ik dat zou kunnen wecken? Blijft het dan wel knapperig?

Als er wel iets is wat ik weiger te eten, dan is het kant en klare atjar uit een potje. Sorry, ik krijg dat niet weg zo week. Gaat mijn atjar ook zo smaken als ik het zou wecken? Voor 1 potje om te proberen vind ik het anders nogal wat moeite, dus als iemand het hier weet?! Help!

 

Edit: ik ben nog ongeveer 1,5 u bezig dus mocht iemand raad weten voor die tijd, dan houd ik me aanbevolen!

Link to comment
Share on other sites

O? Ik weet niet hoor klinkt een beetje klefūü§Ē..zuurkool met slappe atjar.
hier 4, 5 liter pure tomatensoep gemaakt dwz zonder water. Wel met knoflook En kruiden. 3 liter en de vriezer en 1,5 in onze buiken. 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Niet ingemaakt eigenlijk, maar klaar gemaakt. Door het seizoen heen spaar ik groentes op in de vriezer, wat ik teveel of juist te weinig heb. Later in het seizoen gooi ik alles bij elkaar en maak er dan zakjes van 400 gr. roerbakgroenten van. 
Alles van eigen tuin behalve de spitskool...

A732ACCB-5DD5-4643-88DC-2B4239C7D3D9.thumb.jpeg.5d7859b5b65dc1c79ccb23e84f47bdc7.jpeg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

10 uren geleden, Vastone zei:

Heeeel veel pesto gemaakt vandaag om in te vriezen in kleine bakjes. Nog steeds heel veel basilicum in de kas staan dus wie weet volgend week nog een lading maken. 

goed id! was mijn basilucum bijna vergeten maar doet het prima, appieplantje gescheurd in juni, wonderbaarlijke basilicumvermenigvuldiging!

Link to comment
Share on other sites

Wat pepertjes en druiven op azijn ingemaakt recepten uit het boek van Cornersmith 

En ook tomaten ketchup gemaakt, heerlijke ketchup met alleen honing. Maar wat een werk, uren bezig en 4 kilo tomaten verder heb ik 5 potjes ketchup. Enfin, we zullen er van genietenūüėȬ†

 

 

 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Haha soms zie je al dat harde werk echt niet terug!

Ik ben van de geoogste wedstrijdpepers tr chilivlokken aan het maken. Ik heb een beetje vals gespeeld omdat het drogen me te lang duurt en heb ze nog even in de magnetron geschoven op 300 watt. Heel zachtjes laten draaien. Nu in de olijfolie en is in de lucht aan het drogen. Ruikt heel lekker wat me erg verbaasde. Niet een heel bijzondere peper.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...