Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Featured Replies

Geplaatst:

bramen/bessen/vergeten druiven/appelsap

Geplaatst:

@appelvrouw normaal maak ik jam altijd zonder deksel, dus ik kan alleen maar dat bedenken waarom het zo snel is aangebrand eigenlijk…

Geplaatst:
15 uren geleden, Mellie zei:

 rozenbotteljam de lekkerste jam die er is.

 

Zie ik het goed? Gooi jij ze gewoon compleet in de pan 🧐

En zeef je de jam dan later? Met een draaizeef ofzo?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Klopt@speets

Geplaatst:

O mooi! Dát scheelt een hoop werk 😅

 

Hier vandaag een kilo kerstomaatjes ingekookt en in kleine potjes gedaan. Heerlijk!

aangepast door speets
aanvulling

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

druivensap/diksap 

Er zaten dit jaar zoveel pitten in de druiven, het is sowieso niet bepaald een pitloze druif maar 4 a 5 pitten in een niet al te groot druifje eet niet lekker. Dan maar koken, zeven, iets inkoken en in flesjes.

Geplaatst:

Begonnen aan ingemaakte aubergines. Nog nooit zo veel aubergines geschild. 3 kg.

ba4b1bbe6f32b3358b5510f10bd42647.jpg

Geplaatst:

3 potten appel Rabarbercompote gemaakt en het begin van de rabarber taart. (Heb gisteren bij masterchef een rabarbertaart gezien obv biscuitdeeg. Is allemaal op de gok, maar ik gok erop dat het lekker wordt [emoji16])

Geplaatst:

@Mellie Wat doe je met de aubergines  om ze in te maken? Graag een receptje. :P

Geplaatst:

Als het gelukt is, zal ik een recept delen. Is een probeersel. Ik ben dol op Italiaanse melanzane. (Is gewoon Italiaans voor aubergine) geen idee of het gaat lukken.

Geplaatst:

6225e642efafbcb3e91263a71c95c5b9.jpg

7 kg tomaten, ui, knof, oerprei, 1 bloody hot Turkse peper omdat ik niet meer durfde -want laatste x iets te pittig voor de koters- en diverse kruiden.

Is nog aan het inkoken. Ik ga het vandaag niet meer afmaken. Morgen opnieuw even opwarmen en dan in potten. Tis mooi geweest voor vandaag.

Geplaatst:

Dat receptje voor onrijpe vijgen kan je dat ook eens meegeven @Mellie ?  

Geplaatst:

4af4f218b014cc76858be4131e4b1003.jpg
@redzebra ik denk dat ik 2 Marokkaanse kookboeken heb -van die flitdingen die weinig voorstellen-, want hier staat het niet in… heb het ooit via een Marokkaanse webwinkel gekocht toen ik net begon met tajines maken. Als ik hem vindt, zal ik het posten. Heb zelf ook nooit die tajine gemaakt, maar elke x als ik het recept tegen kom denk ik: o ja, handig voor de onrijpe vijgen! Maar nooit gemaakt.

De melanzane is klaar. Veel werk zeg en met 3 kg mega veel potjes. Ik hoop maar dat het lekker wordt…

10a80691f7875d51da9b04710725f79a.jpg

bf2050c8fc21d51430e43677cb5bb9ff.jpg

Geplaatst:

Had voor de vakantie al kruiden te drogen gelegd. Eindelijk in potjes gedaanteverandering kruiden en 1 alleen majoraan. Heb net een nieuwe batch thijm en salie te drogen gelegd.

Geplaatst:

De eerste stoofpeertjes in witte wijn met steranijs, kaneel, vanille en een scheutje Ricard. En de laatste tomaten als pasta/pizzasaus. 

0DC5EF27-0EBF-4CDC-8421-A0AB08E89423.jpeg

aangepast door mdubbelm
Nu met foto…

Geplaatst:

Komkommers in zoetzuur 😁

 

 

16316186665017408935062136337411.jpg

Geplaatst:

Paprika, prei en passata basissaus ingemaakt. 

AAE91C3B-CC3C-4BA1-B7E5-DD27AF306474.jpeg

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Wat een prachtige voorraad passata! 🍝😊👍🏻

Geplaatst:

Heerlijk joh!

Geplaatst:

valappelmoes, salie gedroogd

Geplaatst:

10 potjes salsa verde van 2 kilo tomatillos. En er komen er nog meer aan! 

 

46C29ECE-39F8-4F2A-8D22-1BD3B4B3A58A.thumb.jpeg.cfb492dd1378a7bdef90b5660fd6fe90.jpeg

Geplaatst:

Vandaag van onze eigen druiven, begonnen om een druiven likeur te maken.ruim een maand staan dan zeven,en dan door de kaasdoek.en hopelijk een lekker likeurtje.

Morgen een tomatenchutney maken, tomaten liggen al in de pan.

Geplaatst:

De afgelopen week lekker wat gemaakt! 
6 potjes frambozenjam

2 potten Mellie’s paprika salade 

4 potten paprika zoetzuur

4 flessen vruchtensiroop! ( bramen, bessen, franbozen, kruisbessendoor elkaar) 

1 potje walnootboter ( recept Landleven) 

én een wortelcake/taart….maar die is gewoon om gelijk op te ( vr) eten! 
 

04E5F88C-C001-435C-A1DC-D8D052297C68.thumb.jpeg.8c9b2a63f04681603a595e3f63c3fafd.jpeg

 

30482238-38FE-46FA-A8A7-6A1BC1361139.thumb.jpeg.3710bf1c585e903431f5a1fa7cff9ac6.jpeg

 

Geplaatst:
  • Auteur

Goed bezig! Dankzij jou heb ik ook die walnootboter gemaakt. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan met wat minder olie want die van mij werd wel erg dun. Die van jou dan?

 

IMG_4518.JPG

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.