Arja Posted June 29, 2022 Share Posted June 29, 2022 On 6/27/2022 at 5:28 PM, Erny said: Geen ervaring met oerpreibolletjes in te maken als zilveruitjes maar heb ze wel bij de augurken e.d. gemikt met goed resultaat. Ik sta ze nu in te maken, ben heel benieuwd. Over een paar weken laat ik wel weten hoe ze smaken. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 (edited) 21 potten jam, de helft is kersen en de rest bosvruchten, zij het dat er geen bos aan te pas kwam. Alhoewel mijn tuin steeds meer op een voedselbos gaat lijken..kan wel dus! Ik ben er best tevreden mee! Edited July 1, 2022 by appelvrouw 9 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 geweldig... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 3, 2022 Share Posted July 3, 2022 12 kg tomaten excl ui knof en oerprei, resulteerde in deze saus. We hebben al een portie op bij de pasta. Goed gelukt, al zeg ik het zelf. De kinderen hebben een kommetje als soep opgegeten want hij rook zo lekker. Dat deed het ook echt met al die heerlijke kruiden. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 3 potjes frambozenjam met vlierbloesem Smaakte super lekker! Ik hoop dat het afgekoeld ook zo goed is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Sorry, even off topic: @Mellie Wat heb je daar voor een bijzonder roerhout in je hand? 1 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 @Mellie ziet er ook weer heel lekker uit. 👍 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Sorry, even off topic: @Mellie Wat heb je daar voor een bijzonder roerhout in je hand?Niet bijzonder, wel extra groot. ‘Gewone’ spatel met een stuk bezemsteel eraan, omdat mijn grootste pan van 26 liter anders niet goed te beroeren valt. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 6, 2022 Share Posted July 6, 2022 @MellieCreatief bezig zijn dus 😃 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 6, 2022 Share Posted July 6, 2022 Sambal ( beetje maar van de eerste pepers knoflook en tomaten) Knoflook / peper olie... werd tijd want die was zo goed als op 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Nieuw-Zeelandse spinazie uit de kas en de enige spitskool uit de achtertuin afgesneden, gewassen, geblancheerd, afgekoeld en ingevroren. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Kruisbessen met inmaakalcohol en suiker. Probeersel. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Rodebessensiroop met sinaasappel en rozenwater! Het is nog lekker ook. En….de goede dikte! 😉 en de eerste potten ( te grote) augurken. Happy Jo 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Weer tien potten jam. Voorlopig heb ik het er even mee gehad. Er zitten kruisbessen, aalbessen, zwarte bessen en frambozen in. Met alle pitjes er nog in, niet. Iedereen vind dat lekker maar ik juist wel. 3 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Siroop van de morellen. Verbazend hoe weinig kers er overblijft van een pond. En ik wil ook een ontpitter! Ik las een handige manier om kersen te ontpitten. Met behulp van een flessenhals en een eetstokje. Werkt geweldig als je (vermoedelijk) kersen hebt van dezelfde grootte en rijpheid. Minder als je kersen niet zo uniform zijn, maar mijn keukenkastjes zijn inmiddels schoon. Smaakt geweldig trouwens, zowel de siroop als de overgebleven kersen. Ik voorzie stevige knokpartijen met lijsters en spreeuwen. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelru Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Augurken 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Als t te warm is moet je jezelf binnen vermaken / bezighouden Courgettes, augurken in gemaakt en kruidenolie gemaakt. Verder veel koriander geknipt en die hangt nu te drogen... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Basilicum in olie. Helaas net te laat, hij ging al bloemknoppen vormen. Dus volgend jaar op 10 juli oogsten. Één struik was al te ver. Het is de soort piccolino, die het buiten heel goed doet, en een heel leuk bolletje vormt. Hij is wel anders van smaak dan de soorten met grote bladeren. En een 'Schälgurke' ingemaakt, een beetje uit de losse pols qua ingrediënten. Ze zijn straks roze want er zit rode ui in. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 (edited) Heeft er iemand hier knoflooktenen op soja ingemaakt? Fermenteren is het dacht ik. Ik kan het recept niet meer vinden. Dit was het werk van enkele dagen geleden..hopelijk vind Peter deze courgette variant van de golden relish ook lekker @Anna3 O, @Arja dit is dan eindelijk met vers opgegraven mierikswortel..dat ging niet gemakkelijk, de aarde is beton op t moment. Edited July 25, 2022 by appelvrouw 2 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flup Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 @appelvrouw Daar staat een mooi recept over op de website van de mooie moestuin (Diana's moestuin). Maar die maakt het niet in, dacht ik en zet de tenen alleen onder soja. Gisteren niks ingemaakt, want onweer. Vandaag weer aan de slag. Tomatensoep en komkommer in zoet/zuur. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swa Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 (edited) Vrouwlief is al 2 dagen ijs aan het maken van vijgen en ik heb nog niet mogen proeven 😲 Daarstraks in het geniep toch eens mijn vinger laten langsgaan in de pot met het goedje dat daarna in de ijsmachine gaat, en dat was lekker joh ! Gisteren een courgette gegrilleerd in de pan met wat ajuin en een paar kleine aardappelen (olijfolie, peper, zout, verse tijm, tikkeltje paprika poeder). Mmmmm Edited July 27, 2022 by Swa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Mooie naam, golden relish. Ik heb een eekhoorntjesbrood te drogen gelegd 2 dagen terug. En dat vijgenijs…. Oooo dat klinkt ook waanzinnig. Mijn lievelingsfruit kersen en vijgen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Tomatensaus voor in de vriezer 4 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted August 1, 2022 Share Posted August 1, 2022 Ook tomatensaus, ditmaal uit de oven omdat ik daar zulke likkebaardend lekkere foto’s van voorbij zag komen. Gisteren voor €3,50 4 kilo gekocht. Heel blij mee! Daarvoor kan je het niet zelf kweken en smaakte heerlijk naar zomer. Een fiks aantal zo uit het vuistje al op en ong half kilootje bewaard. Zeg dat ik ruim 3 kg heb ingemaakt met ui, knof en veel kruiden. Het rook heerlijk. 7 potten zijn het uiteindelijk geworden. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 1, 2022 Author Share Posted August 1, 2022 Het wordt weer eens flink warm, en dan werk ik liever niet in de tuin. Dus ik heb een boel zakken kleinfruit uit de vriezer gehaald. Daar ga ik dan de komende dagen maar eens mee aan de gang. 6 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.