appelvrouw Geplaatst: 24 juni 2024 Geplaatst: 24 juni 2024 Uit eigen tuin niet helemaal maar wel uit die van Arja. De perziken uit de super. Rabarber perziken jam. Met een fijne citroen van CrowdFarming. 3:1 verhouding fruit suiker. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 13 juli 2024 Geplaatst: 13 juli 2024 Ik heb 6 kg tomaten gekocht en een mini inmaak gemaakt. De tomaten bleken alleen zo lekker te zijn, dat we er al voor ik kon inmaken, aardig wat op hadden. Denk dat het resultaat 2,5/3 kg was Resultaat 3 potten. En ik heb net de pepermunt fijngewreven. Heb nog maar een bodempje en anders kom ik de komende maanden niet door. Gebruik heel veel gedroogde pepermunt. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 13 juli 2024 Geplaatst: 13 juli 2024 Kijk dan wat een prachtige kleur! Ik heb een dag of 4 geleden, het was een droge dag, rozen geplukt. Mijn lekkerst ruikende rozen voor de rozenlimonade. Mijn handen ruiken nóg naar rozen van het uitknijpen. Lekker man! En die kleur knalt echt. Zo meteen een glaasje rozenlimo met ijsklontjes. Mmmmm Bijna 2,5 l geworden. Smaakt goed. Heel vol en bijna romig zou ik willen zeggen. 6 Quote
Mellie Geplaatst: 13 juli 2024 Geplaatst: 13 juli 2024 Lekker aan de inmaak vandaag. Pruimenjam in wording met een vleugje kaneel. Ruikt erg goed! Warm ook al lekker misschien zo warm over vanille-ijs 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2024 Auteur Geplaatst: 13 juli 2024 Hier in de afgelopen weken veel frambozen en zwarte bessen uit de vriezer gehaald en als sap en jam en saus ingemaakt. Samen met de pruimen. En vandaag nog weer wat pruimensap en pruimenmoes in flessen en potten gestopt. Mooi werk, maar elke keer al die pannen en andere meuk weer afwassen joh . 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 15 juli 2024 Geplaatst: 15 juli 2024 Ja dat afwassen is een ramp. Hier is Lie altijd wel bereid, enkel de keuken is hier zo klein dat ik het meestal zelf doe omdat ik de ruimte weer nodig heb. Een flinke bak pesto genaakt met cashewnoten en oude kaas. Drie porties ingevroren, meteen van gegeten en een pot in de koeling. 9 potjes pruimenjam met wat kumquats erdoor. Wanneer worden die dingen nou een rijp joh, ze zien er goed oranje uit maar willen maar niet van de boom los. De mieren waren er al aan eentje begonnen 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 18 juli 2024 Geplaatst: 18 juli 2024 (aangepast) Een heleboel bramen verwerkt tot gelam ( tis geen gelei en tis meer jam maar dan de meeste pitjes eruit “ gepassiviterd “) Mijn hele keukentje zit onder de paarse spetters💜 18 juli 2024 aangepast door appelvrouw 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 18 juli 2024 Auteur Geplaatst: 18 juli 2024 Wauw het zit al in potten joh! Goed bezig PLOP! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 18 juli 2024 Geplaatst: 18 juli 2024 Lekker, Jet! Ik denk dat ik bramenjam het allerlekkerst vind. Maar dat heeft meer te maken misschien met “ vroeger” thuis…..die bramenjam was het allerlekkerst! 😋 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 juli 2024 Geplaatst: 18 juli 2024 2 uren geleden, Jorieke123 zei: Wauw het zit al in potten Én nog drie bakken in de vriezer hè. Een deel van de pitjes met wat sap erom heen ben ik aan t drogen om eens te proberen als thee. Zo wat jij doet met de zwarte bessen maar dan met braam en braamblad. 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Arja Geplaatst: 28 juli 2024 Geplaatst: 28 juli 2024 Een hele voorraad bakjes voor in de tijdmachine met een saus van tomaat en paprika uit de tuin van mijn vader en knoflook en peper (2023) van onszelf. Ik word hier altijd zo blij van! 6 Quote
Mellie Geplaatst: 30 juli 2024 Geplaatst: 30 juli 2024 Mijn Italiaanse kruidenmix had ik nog een half theelepeltje over. Dus dat gedroogd. Dankzij het loeihete boilervat heb ik tegenwoordig alles in een mum van tijd droog, ha! Echter…. Het rook niet Italiaans genoeg. Zit je dan. Dus nog salie van vorig jaar opgeduikeld. Maar deze salieblaadjes zijn zo dik en hard! Heb dat nooit eerder gehad. De dochter had dit vorig jaar voor thee geoogst. Beetje veel… dus had de rest gedroogd. Ze had er ‘malse en kleine’ takjes voor uitgekozen. Was het ook, alleen malse blaadjes worden kennelijk na droging net kurk. Bijna niet fijn te kruimelen tussen je vingers. Heeft iemand dit ooit gehad? Normaal droog ik de grote bladeren. Ach ja. Mengsel is gelukt. Pot vol, lekker aromatisch. Keuken ruikt ook enorm naar salie! Alleen wat rare bladkrummels in het mengsel. Ga maar snel oogsten op mijn manier voor een nieuwe batch voor komend jaar. 1 Quote
Rookie Geplaatst: 30 juli 2024 Geplaatst: 30 juli 2024 Ik ben gelijk even gaan kijken naar mijn gedroogde salie van vorig jaar. De blaadjes zijn wel een klein beetje taai, maar toch wel redelijk goed te kruimelen. Anders misschien even in de blender doen? 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 31 juli 2024 Auteur Geplaatst: 31 juli 2024 In 2 dagen tijd: veel flessen bramensap, potten bramenprut om nog eens tot fruitleer te verwerken, braam-framboos-limonade-siroop, zoetzure boontjes. In de weken hiervoor: van allerlei lekkers van pruimen en frambozen en zwarte bessen: 8 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 31 juli 2024 Geplaatst: 31 juli 2024 Mooie voorraad weer @jorieke123@rooky dank voor het kijken! Denk dat het komt doordat het zulke kleine blaadjes waren? Waren ook bijna wit ipv groen maar toen waren ze natuurlijk ook al meer zilvergroen dan groen. 2 Quote
Rookie Geplaatst: 2 augustus 2024 Geplaatst: 2 augustus 2024 Ik heb zojuist 6 potten courgette omgeturnd in ananas. 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 8 augustus 2024 Geplaatst: 8 augustus 2024 Een flinke hand oranje goudsbloemen gekregen van Jorieke en enkele malva en heemst bloemen van Anna. Samen met een pot vaseline twee dagen au bain Marie laten trekken tot een fijne vette smeer voor de huid met jeuk genezende eigenschap. 9 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Kevins Moestuin Geplaatst: 12 augustus 2024 Geplaatst: 12 augustus 2024 (aangepast) Even een vraagje, tot nu toe heb ik verschillende jam smaken zelf gemaakt, tomaten sauzen, zoetzuur van verschillende producten en dit ging eigenlijk allemaal goed met inmaken. Maar nu had ik op dezelfde manier courget soep geprobeerd in te maken maar na 1 week al zijn 3 van de 4 potten gaan sissen en ruiken na openen erg zuur, er is dus iets niet goed gegaan zal dit aan de potten liggen? Of aan de producten in de soep? Het bestond uit 12 courgette en 2 kip boullion blokjes. Potjes eerst in de vaatwasser, daarna nog na gekookt met soda en kokend water daarna afgespoeld met kokend water en direct gevuld met kokend hete soep. 12 augustus 2024 aangepast door Kevins Moestuin Quote
appelvrouw Geplaatst: 12 augustus 2024 Geplaatst: 12 augustus 2024 (aangepast) Je had het moeten wecken denk ik. Er zitten geen ingrediënten in je soep met conserverende werking zoals zuur of zoet. Of (veel) zout. Dan bewaart je inmaak niet en gaat het verzuren of bederven. De mogelijkheden zijn invriezen of je kan de potten wecken. Ik weet niet hoelang je de potten soep zou moeten koken in de weckketel of grote pan met enkele centimeters water boven de deksel maar dat kun je vinden op de website van weck online. 12 augustus 2024 aangepast door appelvrouw 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Kevins Moestuin Geplaatst: 13 augustus 2024 Geplaatst: 13 augustus 2024 @appelvrouw dankjewel, volgende keer inderdaad toch maar wecken of invriezen. 1 Quote
bonnie f Geplaatst: 13 augustus 2024 Geplaatst: 13 augustus 2024 Courgettes gepureerd zijn sowieso een drama om in te maken. Het warm gewoon slecht door. Ik maak veel in maar aan courgettesoep waag ik me niet. Wel kleine blokjes maar daar zie ik niet echt het nut van in. 2 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Rookie Geplaatst: 17 augustus 2024 Geplaatst: 17 augustus 2024 Acht potten zoetzure augurken. 5 Quote
Lia56 Geplaatst: 17 augustus 2024 Geplaatst: 17 augustus 2024 10 potten pastasaus, 15 potten druiven/bramen/pruimen jam. Komkommers ingemaakt en uitgedeeld bij de buren 5 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.