Piroska Geplaatst: 25 oktober 2013 Geplaatst: 25 oktober 2013 En vandaag hebben we 50 liter stookwijn van peren zelf afgestookt tot 5 liter perenpalinka! Sjeempie wat was die goed gelukt, ik ben al trots dat ik dit kan schrijven na het proeven.. (drank is gemeten 51.5 % alcohol... Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
HuubvG Geplaatst: 25 oktober 2013 Geplaatst: 25 oktober 2013 Jeetje, dan ben jij wel alcoholbestendig. Alleen haakje sluiten vergeten, dat is alles! Ik heb de schrale opbrengst van de peperplanten te drogen gelegd. Quote
Piroska Geplaatst: 26 oktober 2013 Geplaatst: 26 oktober 2013 ow, ja nu zie ik het ook, valt mij nog mee, zeker gezien het tijdstip Ben jaloers op de schrale oogst van je peperplanten, bij mij viel er niets in te maken, alles bevroren vlak voor de oogst Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
geedee Geplaatst: 26 oktober 2013 Geplaatst: 26 oktober 2013 Gebakken uitjes gedroogd...het hele huis ruikt hongeropwekkend... Quote
Piroska Geplaatst: 27 oktober 2013 Geplaatst: 27 oktober 2013 oh wat lekker! bakken en drogen, thats it? leuk! Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 27 oktober 2013 Geplaatst: 27 oktober 2013 klinkt goed P! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 27 oktober 2013 Geplaatst: 27 oktober 2013 oh wat lekker! bakken en drogen, thats it? leuk! Er zijn speciale (Indonesische) receptjes....je kunt zout en knoflook toevoegen en ná het bakken bestrooien met meel en/of poedersuiker en dan alles knapperig drogen.....op een rooster boven de houtkachel gaat dat goed (op een vaatdoek of bakpapier). Niet té kort erop want dan worden ze zwart. Ik ga nog een pittige variant maken : bestrooid met mn peperpoeder uit 2012 Quote
Piroska Geplaatst: 27 oktober 2013 Geplaatst: 27 oktober 2013 Oh leuk zeg! Dankje, ga ik doen volgend jaar! ( al die goeie plannen van mij toch altijd ) Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
RobO Geplaatst: 28 oktober 2013 Geplaatst: 28 oktober 2013 2 kg knolselder geblokt en gevrozen5 kg zuurkool gemaakt van deze jongen: ik heb schoenmaat 42 Quote
thea Geplaatst: 28 oktober 2013 Geplaatst: 28 oktober 2013 wauw filderkraut. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Gemma Geplaatst: 29 oktober 2013 Geplaatst: 29 oktober 2013 Flinke kool RobO !!Ik ben bezig kweepeer gelei te maken. ( met dank aan Thea ) Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Tuinpraat Geplaatst: 29 oktober 2013 Geplaatst: 29 oktober 2013 Ik heb net voor de allereerste keer confituur gemaakt. Meer werk als ik dacht maar wel overheerlijk Quote
geedee Geplaatst: 29 oktober 2013 Geplaatst: 29 oktober 2013 Kweeperenjam .....niet uit eigen tuin helaas.....maar....in 1 peer zat een pitje......die wordt mijn boom! Quote
thea Geplaatst: 29 oktober 2013 Geplaatst: 29 oktober 2013 Kan je wel pitten sturen Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Cupcakeje Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Vandaag paprika saus voor over de pasta en sambal ingemaakt. DE sambal was van de laatste peper oogst en de paprika's komen van de markt waren er 6 voor 1 euro. Dus ik heb maar wat meegenomen.heb er voorlopig genoeg in huis een van de sambal potten was niet geploft. Toen ik hem net open maakte had ik hem ook niet strak genoeg dicht gedraaid Dus daar heb ik in een ijsblokjes vorm maar elke keer een theelepel sambal in gedaan.Staat nu in de vriezer dan kan ik er elke keer 1 blokje uithalen:) Foto's volgen nog is het nu te donker voor Quote
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Rob wil je met mij wat zaadjes van die filderkraut ruilen? Bijvoorbeeld voor een tomatensoort..of wat cayennepeperzaad? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 graag, heb je rose de bern misschien? Quote
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2013 Geplaatst: 3 november 2013 Welzeker! Ik ga morgen even voor je zoeken..ik heb de zaden al opgeruimd. Als je niets meer hoort help me dan even herinneren? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Arnoud Geplaatst: 7 november 2013 Geplaatst: 7 november 2013 Ik heb gisteren van de buurman een paar bietjes gekregen.De man was vol trots,dat ze zo groot waren,ik dacht,is dat nog wel lekker..???? Maar goed,thuis gekomen,bieten gewassen,en de pan erbij gepakt. Dat past nooit!!!!!!Het flesje afwasmiddel als referentie ernaast gezet. Afijn,dan eerst die grote maar koken,kan ik ondertussen meteen de potten uitkoken. Na anderhalf uur,kreeg ik het idee,dat de biet redelijk gaar was,maar helaas was de kern nog niet gaar.Dus heb ik alleen de gare delen gebruikt,en de rest weg moeten gooien. Tijdens het koken,heb ik nog 2 uien gesneden,een appel gesnipperd,en water,suiker en azijn klaargezet.Dit heb ik aan de kook gebracht,en hierna de bieten en twee laurierbladen aan toegevoegd,en dit nog even een kwartier verder gekookt. En zo heb ik mijn potjes gevuld,en tijdens het vullen lekker gesnoept.. De smaak is goed,maar ik neem nooit geen (te) grote bieten meer,dat heb ik nu wel geleerd.Ohja,het resultaat. Quote
thea Geplaatst: 7 november 2013 Geplaatst: 7 november 2013 Als ze smaken,dan gewoon aannemen.De biet schillen en in stukjes snijden en als aardappelen koken.Ze zijn met 20 min klaar. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
appelvrouw Geplaatst: 7 november 2013 Geplaatst: 7 november 2013 6 potten kweeperenconfiture gemaakt naar eigen recept. Superlekker en heerlijk geworden, voordat ik naar bed ga neem ik nog een bakje yoghurt met een schepje erin Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.