Geplaatst: 25 oktober 201311 j En vandaag hebben we 50 liter stookwijn van peren zelf afgestookt tot 5 liter perenpalinka! Sjeempie wat was die goed gelukt, ik ben al trots dat ik dit kan schrijven na het proeven.. (drank is gemeten 51.5 % alcohol... http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 25 oktober 201311 j Jeetje, dan ben jij wel alcoholbestendig. Alleen haakje sluiten vergeten, dat is alles! Ik heb de schrale opbrengst van de peperplanten te drogen gelegd.
Geplaatst: 26 oktober 201311 j ow, ja nu zie ik het ook, valt mij nog mee, zeker gezien het tijdstip Ben jaloers op de schrale oogst van je peperplanten, bij mij viel er niets in te maken, alles bevroren vlak voor de oogst http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 27 oktober 201311 j oh wat lekker! bakken en drogen, thats it? leuk! http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 27 oktober 201311 j oh wat lekker! bakken en drogen, thats it? leuk! Er zijn speciale (Indonesische) receptjes....je kunt zout en knoflook toevoegen en ná het bakken bestrooien met meel en/of poedersuiker en dan alles knapperig drogen.....op een rooster boven de houtkachel gaat dat goed (op een vaatdoek of bakpapier). Niet té kort erop want dan worden ze zwart. Ik ga nog een pittige variant maken : bestrooid met mn peperpoeder uit 2012
Geplaatst: 27 oktober 201311 j Oh leuk zeg! Dankje, ga ik doen volgend jaar! ( al die goeie plannen van mij toch altijd ) http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 28 oktober 201311 j 2 kg knolselder geblokt en gevrozen5 kg zuurkool gemaakt van deze jongen: ik heb schoenmaat 42
Geplaatst: 28 oktober 201311 j wauw filderkraut. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 29 oktober 201311 j Flinke kool RobO !!Ik ben bezig kweepeer gelei te maken. ( met dank aan Thea ) http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 29 oktober 201311 j Ik heb net voor de allereerste keer confituur gemaakt. Meer werk als ik dacht maar wel overheerlijk
Geplaatst: 29 oktober 201311 j Kweeperenjam .....niet uit eigen tuin helaas.....maar....in 1 peer zat een pitje......die wordt mijn boom!
Geplaatst: 29 oktober 201311 j Kan je wel pitten sturen http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 3 november 201311 j Vandaag paprika saus voor over de pasta en sambal ingemaakt. DE sambal was van de laatste peper oogst en de paprika's komen van de markt waren er 6 voor 1 euro. Dus ik heb maar wat meegenomen.heb er voorlopig genoeg in huis een van de sambal potten was niet geploft. Toen ik hem net open maakte had ik hem ook niet strak genoeg dicht gedraaid Dus daar heb ik in een ijsblokjes vorm maar elke keer een theelepel sambal in gedaan.Staat nu in de vriezer dan kan ik er elke keer 1 blokje uithalen:) Foto's volgen nog is het nu te donker voor
Geplaatst: 3 november 201311 j Rob wil je met mij wat zaadjes van die filderkraut ruilen? Bijvoorbeeld voor een tomatensoort..of wat cayennepeperzaad? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 november 201311 j Welzeker! Ik ga morgen even voor je zoeken..ik heb de zaden al opgeruimd. Als je niets meer hoort help me dan even herinneren? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 november 201311 j Ik heb gisteren van de buurman een paar bietjes gekregen.De man was vol trots,dat ze zo groot waren,ik dacht,is dat nog wel lekker..???? Maar goed,thuis gekomen,bieten gewassen,en de pan erbij gepakt. Dat past nooit!!!!!!Het flesje afwasmiddel als referentie ernaast gezet. Afijn,dan eerst die grote maar koken,kan ik ondertussen meteen de potten uitkoken. Na anderhalf uur,kreeg ik het idee,dat de biet redelijk gaar was,maar helaas was de kern nog niet gaar.Dus heb ik alleen de gare delen gebruikt,en de rest weg moeten gooien. Tijdens het koken,heb ik nog 2 uien gesneden,een appel gesnipperd,en water,suiker en azijn klaargezet.Dit heb ik aan de kook gebracht,en hierna de bieten en twee laurierbladen aan toegevoegd,en dit nog even een kwartier verder gekookt. En zo heb ik mijn potjes gevuld,en tijdens het vullen lekker gesnoept.. De smaak is goed,maar ik neem nooit geen (te) grote bieten meer,dat heb ik nu wel geleerd.Ohja,het resultaat.
Geplaatst: 7 november 201311 j Als ze smaken,dan gewoon aannemen.De biet schillen en in stukjes snijden en als aardappelen koken.Ze zijn met 20 min klaar. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 7 november 201311 j 6 potten kweeperenconfiture gemaakt naar eigen recept. Superlekker en heerlijk geworden, voordat ik naar bed ga neem ik nog een bakje yoghurt met een schepje erin We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.