Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

En vandaag hebben we 50 liter stookwijn van peren zelf afgestookt tot 5 liter perenpalinka! Sjeempie wat was die goed gelukt, ik ben al trots dat ik dit kan schrijven na het proeven.. (drank is gemeten 51.5 % alcohol...

Geplaatst:

Jeetje, dan ben jij wel alcoholbestendig. Alleen haakje sluiten vergeten, dat is alles!

 

Ik heb de schrale opbrengst van de peperplanten te drogen gelegd.

Geplaatst:

ow, ja nu zie ik het ook, valt mij nog mee, zeker gezien het tijdstip

 

Ben jaloers op de schrale oogst van je peperplanten, bij mij viel er niets in te maken, alles bevroren vlak voor de oogst

Geplaatst:

Ja dat had ik gelezen, triest!

Geplaatst:

Gebakken uitjes gedroogd...het hele huis ruikt hongeropwekkend...

Geplaatst:

klinkt goed P!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
oh wat lekker! bakken en drogen, thats it? leuk!

 

Er zijn speciale (Indonesische) receptjes....je kunt zout en knoflook toevoegen en ná het bakken bestrooien met meel en/of poedersuiker en dan alles knapperig drogen.....op een rooster boven de houtkachel gaat dat goed (op een vaatdoek of bakpapier). Niet té kort erop want dan worden ze zwart.

 

Ik ga nog een pittige variant maken : bestrooid met mn peperpoeder uit 2012

Geplaatst:

2 kg knolselder geblokt en gevrozen

5 kg zuurkool gemaakt van deze jongen:

 

PA280980b63961382963972.jpg

 

ik heb schoenmaat 42

Geplaatst:

Stevig kooltje!!!

Geplaatst:

wauw filderkraut.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Very jaloers op dat kooltje!

Geplaatst:

mooi

Geplaatst:

Flinke kool RobO !!

Ik ben bezig kweepeer gelei te maken. ( met dank aan Thea )

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Ik heb net voor de allereerste keer confituur gemaakt. Meer werk als ik dacht maar wel overheerlijk

Geplaatst:

Kweeperenjam .....niet uit eigen tuin helaas.....maar....in 1 peer zat een pitje......die wordt mijn boom!

Geplaatst:

Kan je wel pitten sturen

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Vandaag paprika saus voor over de pasta en sambal ingemaakt. DE sambal was van de laatste peper oogst en de paprika's komen van de markt waren er 6 voor 1 euro. Dus ik heb maar wat meegenomen.heb er voorlopig genoeg in huis een van de sambal potten was niet geploft. Toen ik hem net open maakte had ik hem ook niet strak genoeg dicht gedraaid Dus daar heb ik in een ijsblokjes vorm maar elke keer een theelepel sambal in gedaan.Staat nu in de vriezer dan kan ik er elke keer 1 blokje uithalen:) Foto's volgen nog is het nu te donker voor

Geplaatst:

Rob wil je met mij wat zaadjes van die filderkraut ruilen? Bijvoorbeeld voor een tomatensoort..of wat cayennepeperzaad?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

graag, heb je rose de bern misschien?

Geplaatst:

Welzeker! Ik ga morgen even voor je zoeken..ik heb de zaden al opgeruimd. Als je niets meer hoort help me dan even herinneren?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb gisteren van de buurman een paar bietjes gekregen.

De man was vol trots,dat ze zo groot waren,

ik dacht,is dat nog wel lekker..????

 

Maar goed,thuis gekomen,bieten gewassen,

Afb0640.jpg

en de pan erbij gepakt.

Dat past nooit!!!!!!

Afb0642.jpg

Het flesje afwasmiddel als referentie ernaast gezet.

 

Afijn,dan eerst die grote maar koken,kan ik ondertussen meteen de potten uitkoken.

Afb0643.jpg

 

Na anderhalf uur,kreeg ik het idee,dat de biet redelijk gaar was,maar helaas was de kern nog niet gaar.

Dus heb ik alleen de gare delen gebruikt,en de rest weg moeten gooien.

 

Tijdens het koken,heb ik nog 2 uien gesneden,een appel gesnipperd,en water,suiker en azijn klaargezet.

Dit heb ik aan de kook gebracht,en hierna de bieten en twee laurierbladen aan toegevoegd,

en dit nog even een kwartier verder gekookt.

Afb0645.jpg

 

En zo heb ik mijn potjes gevuld,en tijdens het vullen lekker gesnoept..

De smaak is goed,maar ik neem nooit geen (te) grote bieten meer,dat heb ik nu wel geleerd.

Ohja,het resultaat.

Afb0647.jpg

Geplaatst:

Als ze smaken,dan gewoon aannemen.

De biet schillen en in stukjes snijden en als aardappelen koken.Ze zijn met 20 min klaar.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

6 potten kweeperenconfiture gemaakt naar eigen recept. Superlekker en heerlijk geworden, voordat ik naar bed ga neem ik nog een bakje yoghurt met een schepje erin

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic