Geplaatst: 13 mei 20205 j Alhoewel ik geen siroop liefhebber ben maar wel een enorme citroenfan zou ik die wel eens willen proeven @Charly. Hier Vanmiddag schermen van de vlier plukken en drogen voor de kruidenthee in de winter en voor die heerlijk jam van @Anna3 met aardbeien en rabarber. Lieve vrouwe bedstro plukken voor de kruidenthee. En dan ook meteen maar wat citroenmelisse. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 13 mei 20205 j Goed bezig dames! Ik ben ook dol op citroenlimonade. Lekker [emoji39] nu nog de zon. Die voelt toch vrij essentieel voor zomerse drankjes
Geplaatst: 15 mei 20205 j Ik heb net de cordial van rabarber, sinasappel, citroen en gember gemaakt, recept op mooiemoestuin.nl. Vind het als limonade erg lekker! @Charly past ook bij je citrusreceptenverzameling
Geplaatst: 16 mei 20205 j In mijn vriezer had ik nog “verse” cranberries, en de groenteboer had mango’s in de aanbieding. dus....cranberrie siroop voor het najaar gemaakt. En mango jam...zowhee. Da’s lekker!
Geplaatst: 16 mei 20205 j @Charly past ook bij je citrusreceptenverzameling [emoji6] Check! Dank weer Anna [emoji106] Ah en Jootje, ik dacht dat jij ook die lemon curd gemaakt had! Dat is echt precies dezelfde kleur als die mangojam. Geestig, zo kanariegeel in n potje. Hoop dat het net zo lekker smaakt op de boterham! Zelf kleine 5 liter aan sinaasappelmarmelade aan het maken. Wat bijzonder is, want ik houd niet van marmelade. Maar door dressings en in marinades is het wel tof spul. En het is een praktische manier om wat van die fijne sinaasappelsmaak te conserveren. Dus enzo! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 16 mei 20205 j Niet echt ingemaakt maar ik ben prei aan het drogen geweest, ik had zoveel en al minimaal de helft weggegeven maar de rest ging echt niet allemaal in de vriezer passen.
Geplaatst: 18 mei 20205 j In de oven of? Hoe lang duurt dat? Heb ook nog prei staan wat ik zou kunnen drogen. Heb alleen geen droogmachine.
Geplaatst: 8 juni 20205 j Yes! Knoflookpasta. Wel 1 potje alweer weggegeven, maar er komt vast nog meer. Dit x in de blender gemaakt en is helemaal fijn. Vorige x had ik wel identificeerbare stukjes. Hopelijk heeft dat geen effect op de houdbaarheid want dat bleef een jaar goed.
Geplaatst: 9 juni 20205 j in totaal 12 potten aardbeijam met rode en zwarte bes 2019 thai basilicum gedroogd in de kas, suipersnel en lekker
Geplaatst: 9 juni 20205 j Een flinke bos dragon gekregen en samen met 2,5 liter eau de vie op de vensterbank gezet waar de pot voorlopig 6 weken blijft staan. Daarna komt er suiker stroop bij en wordt het dragonlikeur..klinkt misschien als een vreemd drankje maar is zoooo 😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 11 juni 20205 j Kan me er wel wat bij voorstellen. Beetje anijserig denk ik qua smaak? Raki en ouzo zijn heerlijke anijsdranken, dus waarom niet!
Geplaatst: 11 juni 20205 j Hee, dat is nog eens een goede toepassing voor al die dragon. Maar bij gebrek aan au de vie, wat gebruik ik dan?
Geplaatst: 11 juni 20205 j @Mellie niet helemaal anijserig maar wel lekker kruidig en heerlijk een glaasje voor het eten..of erna, men zegt hier erna maar ik vind het juist weer lekker ervoor ha. @Erny je zou wodka kunnen gebruiken, of jenever. Als t maar 40% is😀😉 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 12 juni 20205 j 19 uren geleden, appelvrouw zei: of erna, men zegt hier erna Ja, zij denkt het ook lekker te vinden. Weten we trouwens ook wat we met Absinth moeten doen? (naast in de drank, hoe? waren er ook dames in de Marokkaanse super die het kochten en er iets met eten mee deden... )
Geplaatst: 17 juni 20205 j Aardbeienjam gemaakt, 25 potten so far eerste potjes morellen ingemaakt Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 17 juni 20205 j Wat een prachtige kleur van je jam! Hoe heb je dat gemaakt? In suiker eerst zodat ze hun vorm houden of anders?
Geplaatst: 18 juni 20205 j @Mellie die voorste potjes zijn de morellen, en dat is ontpitte kersen afgevuld met suikerwater en dan geweckt. aardbeienjam is aardbeien zacht koken met aanhangend water en dan geleisuiker 1/2 erdoor. Ik stamp ze oneerbiedig met een stampot stamper kapot 😇 Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 18 juni 20205 j pfff, 24 potten jam, hard gewerkt, heeft echtgenote gemaakt gelukkig zelf meer thai basilicum gedroogd, in de kas in de zon gelegd en achterover geleund
Geplaatst: 18 juni 20205 j Mmmm RobO, dat heb je goed voor elkaar meneer! En de vrouw maar werken! @Prettiggestoord aha morellen, ook lekker! Als je aardbeien in suiker laat liggen, krijg je heel andere jam. Dacht dat ze daarom zo mooi van vorm en kleur waren. Maar kersen dus. Ook heel lekker!
Geplaatst: 18 juni 20205 j Ook veel ingemaakt.kersen op sap.kersen en aardbeien jam.maar ook atjjar tjampoer.piccalily.sinaasappeljam. Zuurkool gefermenteerd.en er komt nog meer van de moestuin waar ik wat van ga maken tzt komt er een foto.bramen wacht ik nog op voor jam.
Geplaatst: 21 juni 20205 j Aalbessen limonade siroop gemaakt samen met de kinderen. Had nog nooit siroop gemaakt, maar was leuk om te doen (Lekker simpel voor de kids en leerzaam om te zien hoeveel suiker daar toch in verdwijnt "ik snap nu wel waarom ik maar 1 glas limonade per dag mag mam 😄) en het resultaat mag er zijn, erg lekker!
Geplaatst: 22 juni 20205 j Leuk om met je kinderen te doen Varone en inderdaad: heeeeel leerzaam moment voor ze! Prachtige kleur ook. Smakelijk [emoji39]
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.