Geplaatst: 8 november 20169 j De thuiskok kwam gisteravond met een zak vol tamme kastanjes aanzetten...Nu zit ik hier dus met ruim 1.5 kilo kastanjes. Aangezien ik niet zo van gepofte kastanjes houd (te zoet) was ik ze van plan te verwerken in een taart of cake. Helaas vind je wel veel recepten over gepofte kastanjes, maar dus geen recepten hoe ik ze kan verwerken in een taart of cake Andere lekkere recepten zijn ook welkom Kan iemand mij hierbij helpen?
Geplaatst: 8 november 20169 j Dit haalde ik van een franse website. Hier maakt bijna niemand het deeg voor een taart met de hand, voor weinig geld koop je zo een rol bladerdeeg, zanddeeg, quichedeeg kant en klaar in het bakpapier. Dat is dus ingrediënt "gebakje"... 250 g gekookte gepelde kastanjes en 150 g volle bruine suiker 1 gebakje 3 eieren Voorbereiding van de kastanje taart 1. Kook grof gehakte kastanjes met suiker en 10 ml water gedurende 5 minuten. Meng alles fijn.2. Rol het deeg in de taart plaat 24 of 26 cm in diameter.3. Scheid de blanken uit de dooiers. Voeg de dooiers aan de afgekoelde kastanje crème.4. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig aan de voorbereiding.5. Giet het mengsel over het deeg en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ° C We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 november 20169 j Auteur Ah Ik snap hem....maak dan denk ik een bodem van zanddeeg. Lijkt mij denk ik het lekkerst. Dan crème maken van kastanjes en suiker die toevoegen aan dooiers en later mengsel door het eiwit spatelen en over deeg verdelen...en hup de oven in.Thanx
Geplaatst: 9 november 20169 j Je kunt ook kastanje meel maken dat is hier ergens al een keer langs gekomen in een ander topic
Geplaatst: 10 november 20169 j Auteur En met dat meel een cake bakken, zoals bijvoorbeeld amandelmeel?
Geplaatst: 11 november 20169 j Auteur Ah Thanx, zal eens even kijken....morgen eerst maar eens de kastanjes malen..
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.