nick86 Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Ik heb net boerenkool gegeten uit eigen tuin.. Echter vonden wij hem een beetje tegenvallen. (al vaker gegeten dit jaar zonder problemen) Hij smaakte echt ontzettend zoet... Wij hadden gewoon aardappelen vanuit de supermarkt. Dus dat kan het niet geweest zijn. Hebben jullie dit ook wel eens met boerenkool? Quote
Jorg Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Ik teel geen boerenkool, maar heb dit wel met zomerwortels uit eigen tuin (amsterdamse bak - soms echt te zoet dat ze niet lekker meer zijn). Quote
annaelizabeth Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Vorst...Maar ik ben jaloers want al mijn boerenkool, overwinterbloemkool en groene snijbiet zijn opgegeten door hongerige duiven (waarschijnlijk). Gelukkig staat de rode snijbiet, en een enkel kropje andijvie er nog hoopvol bij. Dat wordt komende weken consumeren voordat die gaan schieten.(Teentje knoflook door de stamp maakt evenwicht) Quote
RobO Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 zoete kool door de vorst?misschien toch iets met de aardappels aan de hand?(zoontje/dochtertje heeft iets met suiker uitgehaald? ) Quote
Erny Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Wij aten vroeger thuis altijd boerekool uit eigen tuin. Maar we deden dan wel een scheutje azijn erdoor (zelf op je bord naar smaak) van de augurken die er samen met de zilveruitjes ook doorheen gingen.Misschien wel om het meer in evenwicht te brengen? Quote
annaelizabeth Geplaatst: 17 februari 2017 Geplaatst: 17 februari 2017 Echt wel de vorst hoor: de celstofwisseling van spruitjes en boerenkool verandert bij vorst. Natuurlijk alleen als ze nog in de grond staan en nog "leven". De smaak wordt dan zoeter. In de diepvries gooien is niet hetzelfde. Quote
nick86 Geplaatst: 17 februari 2017 Auteur Geplaatst: 17 februari 2017 Dan zal het wel de vorst zijn. Kinderen zijn het niet geweest, die lopen hier niet rond. Maar ik vond hem echt super zoet. Zelfs zo zoet dat mijn vrouw de helft heeft laten staan. Het gaf mij bijna het voel dat ik hem in suikerwater had gekookt. Hopelijk is de volgende plant iets minder zoet. Dank jullie wel voor de reacties! Quote
pompedomp Geplaatst: 17 februari 2017 Geplaatst: 17 februari 2017 Het zetmeel van boerenkool wordt door vorst in suiker omgezet. daarom is boerenkool vaak lekkerder na de eerste nachtvorst. maar de afgelopen tijd heeft het hier in het noorden bijna non-stop gevroren. mijn aanname zou zijn dat dus praktisch alles omgezet is in suikers met als gevolg zoete boerenkool. dan ben ik bang dat dat met een volgende plant niet uit maakt, maar dit is beredeneerd en niet zelf ervaren. Quote
Ann123 Geplaatst: 17 februari 2017 Geplaatst: 17 februari 2017 In een smoothie gooien? Dan stoort de zoete smaak niet. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.