Jorieke123 Geplaatst: 8 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 8 augustus 2017 We hebben Canard a l'orange gegeten! Ik had het nog nooit gegeten, Joep ook niet. Dus geen idee of het is gelukt dan Maar het was lekker hoor. Best wel wat werk voor alleen het 'vleesje' van de maaltijd, maar als je toch de hele eend al hebt opgefokt van ei tot volwassen eend dan valt dat beetje koken ook wel mee Niet de beste foto, want je ziet totaal niet dat het een sinaasappelsausje betreft. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 8 augustus 2017 Geplaatst: 8 augustus 2017 Mens! Je bent 'n echte chefkok zo! Ziet er erg mals uit. En was vast erg lekker. Al met al is het Pekingeendverhaal dus wel een succes geworden, als je de balans opmaakt, toch?Weet je al met hoeveel je volgend voorjaar wilt beginnen? Quote wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 8 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 8 augustus 2017 Zeker een succes ja, volgend jaar weer! Een stuk of 10 tot 15 eenden in totaal. Moeten de eieren wel allemaal uitkomen Dan kunnen we ook nog eens wat op tafel zetten als er mensen mee eten. Want deze 3 houden we allemaal voor onszelf hoor Een zelfde groepje vleeskippen, en we kunnen vorstelijk eten Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 10 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2017 Er was nog wat van die sinaasappelsaus over, en volgens Joep zou dat lekker zijn met eendenpoot en rijst en 'iets van een groente'. (ter info: ik doe hier altijd het kokkerellen ) Dus het werd rijst met eendenbout met fijngesneden pronkbonen en paprika(in pepervorm, maar dus niet pittig) gesmoord in het sinaasappelsausje. Lekker hoor Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 10 augustus 2017 Geplaatst: 10 augustus 2017 Laat je het velletje er niet op? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2017 Nee, we plukken niet, we villen. Net als bij onze kippen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 10 augustus 2017 Geplaatst: 10 augustus 2017 Zonde velletje is het lekkerst Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2017 Bij onze eenden niet hoor Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 10 augustus 2017 Geplaatst: 10 augustus 2017 Hahaha. Een gevederd vel is misschien super krokant. En groot gelijk dat jullie deze drie voor jezelf houden. (Hoewel ik al wel zat te watertanden bij de gedachte aan een eendenvlees-pakket )Ja hoop idd op beter bevruchtte eieren. Schoot echt niet op die lichting vanuit hier. Je tweede gerecht ziet er trouwens ook echt profi uit. Mooi met die verschillende kleuren 'ringetjes' boon en peper. Quote wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 10 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2017 Ja mooi he? Klein detail... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 12 augustus 2017 Geplaatst: 12 augustus 2017 Prachtig..enne heerlijk, Jorieke ik ruik het hier bijna.Charly heb je ook zo`n zin in canard a l`orange? Mijn tanden wateren Gelukkig heb ik straks nog 9 loopeendjes, niet zo groot als de peking maar toch erg verfijnd.. Volgend jaar ook misschien maar weer eens een stel barbarie`s bij de kippen en eenden"boer"kopen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 15 augustus 2017 Geplaatst: 15 augustus 2017 Joh. Dat is het enige nadeel van dat meelezen hier, dat ik steeds zo'n trek krijg. Vooral nu. Vlak voor etenstijd. Maar helaas geen eend voor ons. Wat kruidige gehaktballetjes met worteltjes en piepers. Ook lekker. En op t vlees na uit eigen tuin... nog eventjes! Helaas is mijn vriend nog niet zo eendig. Dus hier zal t vooralsnog alleen kip worden geïntroduceerd. Maar volgend jaar pas (mag 1 diersoort per jaar toevoegen, is de gezamenlijke afspraak) Barbaries moest ik even googelen trouwens. Is een eendenras, als in de Franse equivalent van de Pekingeend? Interessant! Quote wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 21 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 21 augustus 2017 Gisteren de laatste Pekingeend geslacht, de loopeend waar hij nog bij liep moet maar even vriendjes sluiten met de kippen die daar ook lopen. De 2 kerels gingen elkaar al als sexpartners zien, en daar hebben we even een stokje voor gestoken. Niet omdat het 2 kerels zijn, meer omdat de één maar liefst 3 maal zwaarder is dan de ander. Ik ben dapper begonnen met plukken van de borst, om eens met huid te eten. Maar ik zag het echt niet zitten om de hele eend te plukken, wat een &^%$werkje zeg. En dat maakte het ook weer moeilijker om de filets er netjes af te snijden. De huid plus vetlaag zit heel losjes op dat vlees, dus alles schuift en vervormt. En er keek steeds iemand op mijn vingers of ik niet minuscule haartjes of pennen liet zitten Dus 1 filet heeft nu een huidlaag, de ander niet. Ik was het zat Er zat 350 gram aan poten aan (175 per stuk dus) en in totaal 500 gram filet, waarvan dus 1 met huid en vet. We gaan zo weer dat gerecht met pannenkoekjes en komkommer en ui eten Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gwen Geplaatst: 21 augustus 2017 Geplaatst: 21 augustus 2017 Ha, Jorieke, wat was het gewicht van je Pekingeenden toen je ze slachtte en hoe oud waren ze steeds? Wil het graag weten zodat ik de chef een ongeveer termijn kan geven. Deze week haal ik 4-6 kuikens op en ga ook grafiekjes bijhouden van hun groei en poot- en filetgwichten opvragen bij hun eindbestemming. Denk echter dat wanneer ze als dry aged worden ingezet bij Restaurant Rijks dat een heel ander, niet representatief gewicht gaat geven. Maar nog steeds interessant. Klinkt wederom zalig wat je met ze gaat doen. Gwen Quote
Jorieke123 Geplaatst: 21 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 21 augustus 2017 We hebben alleen deze keer niet de hele eend gewogen, de vorige keren wel, dat heb ik toen steeds gepost. Een paar pagina's terug dus De geboortedatum is steeds hetzelfde, dus dan kan je aan de hand van de slachtdatum terugrekenen hoe oud ze waren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 21 augustus 2017 Geplaatst: 21 augustus 2017 Jorieke, wil je deze posts niet steeds rond etenstijd doen? Zit ik met mijn gebakken piepers ineens heel graag eend te willen! Sjeez Maar mooi gewicht en hoop dat ze enorm lekker zijn wederom.Oh en heb idd op meerdere blogs gelezen dat dat plukken enorm vervelend moet zijn, op-je-vingers kijkers waren niet eens in die ervaring meegenomen... Quote wees bevriend met kleine dingen
angela († maart 2025) Geplaatst: 21 augustus 2017 Geplaatst: 21 augustus 2017 Kun je de veren er niet af schroeien? Quote
speets Geplaatst: 23 augustus 2017 Geplaatst: 23 augustus 2017 'Broei' je die eenden niet eerst?Even in een emmer gloeiend heet water houden, dan plukt het makkelijker Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 23 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 23 augustus 2017 We hebben het vlees met huid en vet gegeten maandag, in dat gerecht met die pannenkoekjes. En de volgende keer haal ik de huid er gewoon weer af Veel makkelijker verwerken, en veel lekkerder. Het kan aan mijn bereiding liggen natuurlijk, maar het vet plus huid werd een beetje 'gummy' en je kon het moeilijk afhappen en dan zat je er lang op te kauwen. Bleh. Ook trok de marinade natuurlijk niet/minder in dat vet (ook altijd al het geval met het zouten en kruiden van varkensvlees met een speklaag). Het vlees zelf is al zo lekker, daar hebben we geen huid voor nodig Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 30 september 2017 Auteur Geplaatst: 30 september 2017 Weer lekker gegeten! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 1 oktober 2017 Geplaatst: 1 oktober 2017 Oe dat ziet er ernstig lekker uit. Ja dat plukken van eend kan lastig zijn..wij doen het wel altijd en zouden niet anders willen. Ik zou het best eens samen willen doen, het is dat het niet gaat op de mtfd..en verder vermoed ik ook dat je niet vreselijk geïnteresseerd ben en dat de honden oid de resten opeten? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 1 oktober 2017 Auteur Geplaatst: 1 oktober 2017 Klopt, maar toch bedankt! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RichardFoxtrapper Geplaatst: 10 december 2017 Geplaatst: 10 december 2017 Ik fok ook peking eenden. Erg lekker vlees, donkerder dan kip, maar meer smaak en lekker mals. Ik slacht ze als ze 8 weken oud zijn, dan zijn ze bijna volgroeid. Ik pluk ze dan en verpak ze met een vacuümverpakker. Plukken is aan te raden omdat het velletje erg lekker is. Quote
hansm Geplaatst: 11 december 2017 Geplaatst: 11 december 2017 Ik snap je reden en vindt biologisch vlees leuk omdat de dieren dan goed leven hebben,maar ik vindt wel jammer dat in jouw geval de eendjes dan maar heel kort leven. Quote Players only love you when they're playing.
RichardFoxtrapper Geplaatst: 11 december 2017 Geplaatst: 11 december 2017 Bij eenden zit je met de timing van verenwissel om ze te kunnen plukken. Een deel blijft langer leven tot drie kwart jaar en wordt dan geslacht en een ander deel wordt verkocht. Dus zonder mij liepen er stukken minder eenden rond. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.