Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Dit recept vond ik in een oud kookboek.

 

Raadselachtige zin trouwens: "Van de geschilde komkommers sambal trekken tot op het zaad"

 

DSCF649554641501419118.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Inderdaad... komkommer in de lengte bewerken met dunschiller zodat er lange slierten ontstaan. Doorschillen totdat je de zaadlijsten tegenkomt.

 

Maar twee pepers in de sambal? Das wel weinig.

Geplaatst:

Hé wat grappig Loes, ik had alleen de sambaltrekker gegoogled

Het kookboek dateert uit het begin van de vorige eeuw.

 

En ja, weinig pepers, maar hier wordt de term 'sambal' dus niet gebruikt in de Indische betekenis, maar zoals Loes zegt: dunne repen gesneden komkommers.

 

serveimage17661501507999.jpg

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Die sambaltrekker ken ik dan weer als citroenrasp of zesteur. Welke ik overigens een onding vind, laatst gekregen maar met een gewone fijne rasp gaat het raspen van een citroenschil makkelijker.

Ik ga het eens testen met komkommers.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...