Geplaatst: 21 november21 Nov Ja met tarwebloem, en volkoren tarwemeel. Beetje half-om-half. Ik wil niet weten hoeveel van die keiharde amandelen ik moet kraken voor zo'n blok (500 gram) spijs. Niet leuk denk ik! Misschien eens een keer spijs maken van gemengde noten, dan kunnen er ook lekker wat walnoten bij die toch een stuk sneller gaan qua kraken. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 12 december12 Dec Notenbrood met abrikozen en rozijnen Nodig:🌱 350 gr zelfrijzend bakmeel of175 gr (spelt) bloem wit175 gr volkoren tarwe of speltmeel10 gr gist🌱 100 gram lichtbruine basterdsuiker🌱 1 tl zout🌱 1 geraspte citroen🌱 1 ei🌱 2½ dl rijst-, soja,- of karnemelk🌱 Sesamzaad🌱 125 gram walnoten en/of pecannoten🌱 1 tl koekkruiden🌱 150 gram gele rozijnen🌱 14 (californische) abrikozen🌱 1 cakevormWerkwijze:🍜Ik doe het zelf meestal met karnemelk, dat is heel smakelijk en rijst beter.🍜Was de abrikozen en de rozijnen. Eventueel week je de rozijnen 15 minuten in lauw water. Verwarm de oven voor op 175 graden.🍜Meng alle droge ingrediënten behalve de walnoten, abrikozen en rozijnen. Doe de melk en het ei erbij, roer dit goed. Het moet een makkelijk deeg worden van cakedikte. 🍜Breek de noten wat kleiner en vervolgens voeg je de noten bij het beslag.🍜Vet een cakevorm in en bestrooi deze met sesamzaad.🍜Doe de helft van het deeg in de cakevorm, voeg de abrikozen daksgewijs toe en schep de rest van het deeg in de vorm. Laat het brood ± 50 - 60 min. bakken.🍜Laat het afkoelen, snijd het in dunne plakjes. Lekker met roomboter.Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Geplaatst: 14 december14 Dec Vraagje @Petrasmoestuin ; Ik vind dit meer een koek dan een brood….🤔Ik lees dat jij ook de mogelijkheid van verschillende soorten meel met gist benoemd maar dan is de werkwijze toch heel anders met kneden en rijzen enzo en het toevoegen van gedroogd fruit in brooddeeg ook veel lastiger vind ik….🤔Hoe doe jij dat dan als je voor de optie brood zou kiezen? 🤔🌱👩🍳🌱🐓🌱🎄🌱
Geplaatst: 14 december14 Dec @Vrouwholle Ja zo kun je het inderdaad stellen. Ik heb ook altijd het idee als er bakpoeder of baking soda in zit, dan is het geen brood. Ik heb ook nog een recept van sodabroodjes, komt uit de tijd dat ik beslist geen gist mocht en dit soort broodjes bakte.Ik heb het recept van notenbrood misschien al 30 jaar of langer en zou de bron niet eens weten, ik heb het toentertijd van mijn tante doorgekregen en ik zal er vast wat aan veranderd hebben.Wij aten het vaak bij de koffie inderdaad als ik niet te veel wou snoepen van gebak. Dit was dan een wat gezondere optie. Maar als cake kan ik het ook niet zien. Ik houd ook van de meeste cake of er moeten heel veel noten en crème in zitten b.v.
Geplaatst: 14 december14 Dec Het bananenbrood van Bake with Jake Of hoe die man ook mag heten is ons wel erg bevallen en hoewel veel werk een mooie bezigheid voor een redelijk luie zondag.Zometeen gaat ie in de oven.En klaar! 14 december14 Dec aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 december14 Dec Mooi brood @appelvrouw en inderdaad dat op de zondag. Het zal best een klusje zijn geweest.
Geplaatst: 14 december14 Dec Dank Jorieke. Het is leuk te doen dat vlechten. Ik leerde ervan dat het belangrijk is met broodvlechten dat al je strengen van gelijke lengte zijn..ik moest dus nog wat onderop wegwerken. Maar het bakte best! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 december14 Dec Back with Jack dan😉Van de week had ik ook heerlijk speltbrood met gekookte quinoa erin gebakken, een recept van Levine van Doorn. Nu weer eens een zuurdesem. Note to self: zuurdesem voeden! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: Zaterdag om 21:573 d Sodabroodjes Nodig:🌱 300 gr volkoren meel🌱 200 gr bloem🌱 1½ tl baksoda🌱 1 tl zout🌱 1 lp lijnzaad🌱 1 lp sesamzaad🌱 2 eieren🌱 1 lp keukenstroop (Zeeuws Meisje)🌱 275 ml karnemelk🌱 Roomkaas b.v. Philadelphia🌱 Bieslook🌱 Cayennepeper🌱 2 of 3 tenen knoflook🌱 Muffin vormpjes **🌱 Roomboter Werkwijze: 🍜Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vormpjes in met roomboter met een kwastje.🍜Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer dit goed met een lepel.🍜Klop de eieren samen met de stroop en de karnemelk los en voeg dit roerend bij het meel.🍜Schep het mengsel in de vormpjes en snijd het met een scherp mes kruislings in.🍜Bak het in 25 - 30 minuten gaar. Controleer dit met een houten prikker of die er droog uit komt.🍜Knip intussen bieslook naar smaak. Voeg wat cayennepeper en de geperste bieslook toe en de roomkaas. Doe dit op de gesneden broodjes, in plakjes of in helften, wat je wilt. **De eerste keer maakte ik ze in een tray met 12 muffinvormen, maar die worden erg klein. De laatste keren maakte ik ze in losse muffinvormen die groter zijn, dan kan ik van het deeg dus 6 muffin vormen vullen. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Ik heb gisteren met mijn moeder een Turks broodje gemaakt wat specifiek uit hun regio komt. Ik vind het niet te eten zo massief, en heb dan ook alleen maar meegeholpen met het maken ervan. Het eten mogen ze zelf regelen. Ik vond het maakproces wel grappig, want ik heb nooit geweten wat de vulling ervan is die O massif is. Dat is gebakken bloem! Een pan vol met gebakken bloem. Nooit geweten!In elk bolletje zit een flinke eetlepel gebakken bloem in. Platdrukken. Paar strepen met een vork trekken afsmwren en wat nigellazaad. Hele volksstammen vinden het lekker, maar ik krijg het niet weg.Vanochtend stond ik om kwart voor 7 (ja, dat lees je goed) scones te bakken. Heb er 40 gemaakt. Met gewelde rozijnen en kaneel. Ik moest denken aan het heerlijke kerstbrood van @Vrouwholle zo’n rol
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Mooi werk! Gebakken bloem..jeetje lijkt me brood om bejaarden mee te pesten..alleen de pindakaas ontbreekt nog We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Gebakken bloem 😳 dat klinkt idd heel “ anders” ben ik ondanks het lezen van tig kookboeken door de jaren heen niet eerder tegen gekomen @Mellie 🤔Ik ben benieuwd of jouw scone’s inmiddels mooi gelukt zijn?En eten jullie die zo of met een beleg/vulling? 🤔Ik sta voor bakken ook het liefst heel vroeg in de keuken… fijn om de wereld dan langzaam te zien ontwaken en geeft zo’n voldaan gevoel als je voor de dag echt begint al een heerlijk baksel klaar hebt… en je huis gelijk zo heerlijk geurt…😍Ik bakte gister weer een vlecht brood…(iets te donker want afgeleid..) mijn lief kocht gerookte zalm speciaal voor mij.. ik had al dille uit de tuin geoogst dus feestmaal…😋🌱👩🍳🌱🐓🌱🎄🌱
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.