Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Ongeveer 1/3 van mijn butternuts (uit gekocht zaad) heeft dit verschijnsel (de middelste twee grote):

2017110115032969671509548560.jpg

 

Na oogsten en binnen bewaren worden die plekjes groter, maar dat stopt op een gegeven moment, dat zie je bij de linker, die ligt al een week of twee binnen. De vlek is nu nog steeds keihard.

 

Als ik die eerder geoogste pompoen opensnijd, dan zie ik dit (rechts plak uiterste onderkant, links plak bovenkant):

2017110115440821001509548569.jpg

 

De smaak (rauw) van de bovenkant is zoetloos, beetje smaakloos, niet bitter of anders raar smakend.

Onderkant: weinig zoet, wel onmiskenbaar pompoen. Met een licht meloenige smaak.

 

Ik denk alleen het onderste gedeelte te gaan gebruiken.

 

Mijn vraag: wat zou er aan de hand kunnen zijn?

(De laatsten, op foto 1, heb ik pas vandaag geoogst (planten zijn bijna dood, en de temperatuur zal de komende weken ook niet meer helpen) gewassen/geschrobd met een sulfietoplossing, daarna afgespoeld, liggen nu binnen te drogen)

Geplaatst:

Ik zie dat je geen reaktie hebt gekregen Henk en eerlijk gezegd heb ik ook geen antwoord. Ik heb ook wel eens wat plekken op een butternut gehad dus het komt me niet onbekend voor, maar niet in de mate als jouw linkerpompoen, en de pompoenen bleven altijd zoet. Hebben ze genoeg water gehad? Was de plant misschien al wat uitgeput?

Wat is het doel van het afspoelen met sulfiet?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Wij hadden het vorig jaar op de coöperatie en er wat onderzoek naar gedaan. We kwamen toen op een schimmel uit.

Weet niet precies meer hoe of wat maar de butternuts zijn op de mestvaalt geëindigd.

  • 3 years later...
Geplaatst:

Ik heb ook een tiental butternuts (flespompoenen) met deze aantasting. Misschien door de vochtige zomer? Al de aangetaste pompoenen komen van dezelfde plek. De planten die elders stonden zijn gaaf. Niemand die weet of ze nog eetbaar zijn?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic