Essie28 Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 ik heb vrij grote snijbiet. Staan er al vanaf april. Ik wil deze als spinazie eten. Kan dat nog? Wat doe ik met de stengel? Quote
Margareth Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 de stengel moet veel langer koken om zacht te worden... (ben ik gister achter gekomen), ik zou t blad van de stengel ritsen... volgens mij kun je doorlopend snijbiet oogsten als spinazie... Quote
Essie28 Geplaatst: 12 juli 2011 Auteur Geplaatst: 12 juli 2011 Ja de stengel heb ik idd los gemaakt en in stukjes gebroken. Gewoon koken dus en dan nog iets erbij toevoegen voor de smaak? Quote
bonnie f Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
appelvrouw Geplaatst: 12 juli 2011 Geplaatst: 12 juli 2011 (aangepast) Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels... 1kg snijbiet 4 tomaten 1 sjalot 80g boter 1 kippen bouillonblok 1 eetlepel gehakte peterselieDe snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blikjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie. edit: in blokjes bedoel ik natuurlijk 12 juli 2011 aangepast door Gast Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
snekermoestuin Geplaatst: 17 juli 2011 Geplaatst: 17 juli 2011 Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak. mmmm, dat wokken klinkt goeddit zal ik ook eens proberen Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
snekermoestuin Geplaatst: 17 juli 2011 Geplaatst: 17 juli 2011 misschien staan ze er al op, maar zouden jullie bonnie f en appelvrouw jullie recepten willen plaatsen? dan zijn ze snel terug te vinden als ik in de keuken sta Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
appelvrouw Geplaatst: 17 juli 2011 Geplaatst: 17 juli 2011 misschien staan ze er al op, maar zouden jullie bonnie f en appelvrouw jullie recepten willen plaatsen? dan zijn ze snel terug te vinden als ik in de keuken sta het staat erop!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
snekermoestuin Geplaatst: 19 juli 2011 Geplaatst: 19 juli 2011 Helemaal super bedankt Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Dennis29 Geplaatst: 19 juli 2011 Geplaatst: 19 juli 2011 Wokken is inderdaad heerlijk met snijbiet. Je kan er val alles doorgooien wat je geoogst hebt. Quote
snekermoestuin Geplaatst: 10 augustus 2011 Geplaatst: 10 augustus 2011 vanavond voor het eerst snijbiet gewokt in de vooraf gefruite knoflook en een uitjeals olie een flinke scheut olie met chilipeper gebruikt niet allemaal van ons hebben ze er aan gewaagd, maar ik en de anderen vonden het best smaken Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Dennis Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus serveren met Pandanrijst Quote
snekermoestuin Geplaatst: 13 augustus 2011 Geplaatst: 13 augustus 2011 Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus serveren met Pandanrijst vind het een heel goed idee ook een beetje soja saus toe te voegen en wat water op het eind.bij rijst lijkt mij ook een lekkere combinatie Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.