Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

de stengel moet veel langer koken om zacht te worden... (ben ik gister achter gekomen), ik zou t blad van de stengel ritsen... volgens mij kun je doorlopend snijbiet oogsten als spinazie...

Geplaatst:

Snijbiet wokken vind ik zelf het makkelijkst en lekkerst.

Olie, eerst de steeltjes, ui en knoflook, paar minuten wokken en dan het blad. Peper en zout naar smaak.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst: (aangepast)

Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels...

1kg snijbiet

4 tomaten

1 sjalot

80g boter

1 kippen bouillonblok

1 eetlepel gehakte peterselie

De snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)

Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blikjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie.

 

edit: in blokjes bedoel ik natuurlijk

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
misschien staan ze er al op, maar zouden jullie bonnie f en appelvrouw jullie recepten willen plaatsen?

 

dan zijn ze snel terug te vinden als ik in de keuken sta

 

het staat erop!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.

Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus

serveren met Pandanrijst

Geplaatst:
Je kunt ipv de chillipeper ook chineze 5 kruiden nemen en een beetje soja saus.

Op het laatse moment doe je er een half kopje water bij, heb je meteen een lekkere saus

serveren met Pandanrijst

 

 

vind het een heel goed idee ook een beetje soja saus toe te voegen en wat water op het eind.

bij rijst lijkt mij ook een lekkere combinatie

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...