Moestuintjie Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Hoihoi! ook de pruimen groeien hier weer met trosjes aan de boom, (opal) wat maken jullie zoal van verse pruimen? (inspiratieloos) meestal heb ik wel een flinke oogst 25/30Kg. ik ontpit en was ze, en vervolgens smeer ik deze iets in met suikersiroop en droog ik ze in mijn droogoven. of maak ik er pruimenjam en pruimenwijn van. zo ook droog ik mijn vijgen/appels/abrikozen of maak ik er heerlijke jam van! p.s leuke recepten/vragen etc altijd welkom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hampie Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 p.s leuke recepten/vragen etc altijd welkom Misschien eens proberen om een clafoutis te bakken. Op het internet zijn er voldoende recepten voor te vinden. In ons restaurant maken wij clafoutis van kersen, maar ook van opal pruimen (eigen boom)Lekker bestrooien met wat poedersuiker, geslagen room erbij en je hebt een heerlijk gebak. Ook lekker als dessert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Ik maak er Griekse varkensstoof van ala Jamie oliver. Hij noemt het zalige zoetige varkensstoof. Misschien staat het recept ook op internet? Komt uit zijn boek Jamies reizen.En anders staan er vast wel meer varkensstoof recepten met pruimen op Google. Ik vond het in ieder geval hartstikke lekker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 deze? Jamie's Pork & Prunes Sticky pork and prune stewThis recipe is from Jamie Oliver's new book. I tried it on Friday and it was delicious. So easy to cook and loved by grown ups and the little man too. I served it with polenta and it worked well. 1.2kg leg of pork diced125ml red wine1tbs red wine vinegar1 leek2 peppers2 carrots1 tsp oregano1 tbs tom purée200g prunesLemon juiceParsley Brown pork. Add wine and vinegar and reduce by 2/3. Remove from pan. Fry veg with oregano until soft. Add pork, purée and cover with water. Boil, cover and simmer for 2 hrs. Add prunes and cook uncovered for 45 mins more. Serve with rice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 ja dat is hem ! die is lekker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Ok, en moet er dan voorpoot in? Denk ik wel, omdat het nogal lang stooft. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Ja maar kan mij ook niet herrineren dat ik het met poten heb gemaakt. Het zou zo maar kunnen dat ik toen gewoon karbonades heb gebruikt en dan minder lang laten stoven. Binnenkort een keertje proberen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moestuintjie Posted June 22, 2018 Author Share Posted June 22, 2018 klinkt heerlijk! Super bedankt!zal het eens proberen zodra de pruimen rijp zijn, moet zeggen dat ze al wel hard groeien!Groetjes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.