Jump to content

Hulst ziet er slecht uit.


Antje van hagen

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

De struik is een aantal keren zwaar mishandeld. Dus dan bedoel ik, dat hij een paar jaar terug , maar ook vorig jaar nog heel sterk is gesnoeid. Gaat de struik niet dood van, maar deze is zodanig heftig gesnoeid, dat hij moeite heeft om in leven te blijven en terug te komen.

 

Snoeit u eens een jaar niet. of minder. En als u toch wil snoeien, snoeit u eens niet in de winter of herfst, maar in juni, tijdens de groei dus en dan alleen door middel van toppen. Dus de nieuwe groei van de maand mei en juni toppen; de toppen nijpen.

 

Handje koemest er bij doen nu. Of een complete organische mest. Zeker geen kunstmest oid, daar kan deze struik absoluut niet tegen. Een laag mulch op de spiegel van de stuik is ook een goed idee. Het zijn bosplanten.

Link to comment
Share on other sites

Ah ! Dan is dat de reden waarom deze struik er nu zo uitziet, uit pot, vaak belabbert gesnoeid om hem kleiner te houden, mensen wilde de struik niet een grotere pot geven etc etc. Duidelijk.

 

Ja, wat mest geven. oplossen in wat water kan, hoeft niet hoor. Zo'n stuik heeft geen behoefte aan een mest-stoot. Langzaam werkend is prima. Niet in het hart van de struik gooien, een brede cirkel om het centrum heen. En mulchen dus.

 

Struik is verder niet lastig. Komt vanzelf goed. tijd geven en geduld.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...