Jump to content

Welke betaalbare (rug)spuit?


donaldk

Recommended Posts

Ik heb zo'n Gloria fles spuit. Maar hij spuit niet meer, elke halve m2 moet ik letterlijk tot 100 keer pompen en dan nog spuit hij niet echt meer. Dus nu op zoek naar een fatsoenlijke spuit. Nou heb je rugspuiten van tientjes tot 1000,- euro, maar ik zoek een redelijk betaalbare, geeft iemand ervaring hier mee, merk type, aan te raden/vermijden?

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link to comment
Share on other sites

Zelf heb ik ( ivm mijn werk ) iets van 5 spuiten, waaronder ook die van Gloria. Waarom 5 ? Ik spuit bv de zwavel met steeds alleen die spuit die ik daar voor heb, Groenaanslagverwijderaar heeft bij mij een eigen spuit, winterbehandeling fruitbomen ( van klanten ) ook een eigen spuit etc.

 

Nu heb je goedkope van dat merk en wat duurdere en dure. Het maakt nogal uit welke je had. Voor weinig geld, die zijn er ook van Gloria, krijg je ook een mindere kwaliteit natuurlijk. De goedkoopste gaan bij mij nog geen jaar mee, maar ik gebruik ze wel vrij intensief.

 

Wat goed kan zijn, is dat jouw spuitmond verstopt raakt. Hangt er een beetje vanaf waar je hem voor gebruikt. Elke spuit, ook de beste, moet je na gebruik met schoon water naspuiten, dus dat er geen residu in de slang of de sproeier achterblijft. Dat komt heel nauw. Neemt bij mij veel tijd en daar moet je zin in hebben.

Duurder dan 35,- voor een spuit doe ik niet. ( 3 of 5 L )

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een Hobby 229. Zo'n 6L Bus. Ik heb de pomp opengedraaid. De afsluitring is ingescheurd, maar nog niet door, dus die doet zijn werk nog, maar het 'rubbertje' op het eind van de stang is compleet versleten/verweerd.

 

Ik heb ook een Gardena bus van 5L. Die ging de eerste keer dat mijn vader deze wilde gebruiken al kapot. Er zit een PP kop op, in de bus loopt een slangetje van bodem naar de kop. Op die kop/rand waar het pomp in gedraaid zit, zit dan een pijpje met schroefdraad waar je de spuitslang op moet draaien. Dat centimetertje plastic brak de eerste keer dus al af. Geprobeerd te lijmen met Sola PVC lijm, wat totaal niet werkte. Mijn vader wilde het spul weggooien, ik hield hem tegen.

 

Gistermiddag in de hete zon uitprobeert, slangetje in het gaatje. Ik had secondenlijm gevonden die niet hard was en toen stond erop niet voor Polypropyleen. Maar toch gaan pompen en er kwam meer uit het knijp handvat dan het spuitmondje, toen sprong het slangetje uit de fles en pompde die net het water uit het gaatje.

 

Dus ook al lijm ik het slangetje er vast in dan nog onbruikbaar, want water over je hand is niet erg, andere zaken wel.

 

Over reinigen gesproken, Gardena ontwerp maakt dat onmogelijk die inzet vormt een opstaande rand aande binnekant, dus je krijgt nooit al je water, of ammonia eruit. Ik ben geen Gardena fan je betaald vaak een premie die niet word waargemaakt.

 

Ja een Birchmeier, of Solo is mooi, maar (ruim) boven de 200 en met motortje nog meer.

 

Gloria Hobby rugspuitje kost rond de 100,- online, zag ik bij eerste ronde langs google images.

 

Nadeel van die 5L busjes is dat je constant moet bukken om te pompen en veel moet bijvullen, ik heb voor het gazonnetje al gauw 15 L nodig, vandaar rugspuitje de goedkoopste beginnen bij 2-3 euro per liter voor 10-15L. Die 5L flesjes kun je het best in de weekaanbieding kopen bij Action of Aldi, 1-1,5 euro per liter. Bij elke paar weken spuiten gaan ze misschien wel een paar seizoenen mee?

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu maak je me wel nieuwsgierig wat jij op je gazonnetje spuit. Ik heb nog nooit mijn rugspuit ingezet op een gazon

 

Vooral het spuitstuk en de toevoer daarheen moet je na gebruik van bv zwavel, maar ook andere zaken goed schoonspuiten. Water mag achterblijven, als het maar schoon is, gaat om de verstoppingen. Kalk gaat er uit met azijn.

 

Jij moet dus kennelijk een rugspuit hebben. Gewoon 1 kopen, dat is sowieso voor professionals al gauw. Meeste merken daarin zijn goed zat. Het gebruik bepaalt de levensduur.

Link to comment
Share on other sites

Azijn is daarvoor ongetwijfeld goed genoeg, heb je geen Oxaalzuur voor nodig. Jumbo verkoopt de 9,5%, als er niks opstaat moet je uitgaan van slechts 6%.

 

Ik lees dat de standaard afsluitingen niet geschikt zijn voor Azijn, dus spuiten tegen groene aanslag, en dergelijke.

 

Dan kom je voor een 5L bus al op een professionele van maar liefst €85,- https://www.detuinmachine.nl/diversen/onkruidbestrijding/onkruidspuiten/birchmeier-organic-star-5-druksproeier.html

 

Solo heeft azijn bestendige afdichtingen: https://www.detuinmachine.nl/diversen/onkruidbestrijding/onkruidspuiten.html Ik kan alleen verschil zien in pomp tussen 425 en 475, maar die vind ik voor rond het huis te duur.

 

https://www.lastvan.com/tuin-dier-klussen/drukspuiten-toebehoren/druk-rugspuiten-tuin-park/rugspuiten-tuin-park/ Gloria classic, naar Hobby classic

 

Ik zoek nog even naar goedkope waar de winkels niet superveel porto willen of helemaal niet versturen onder €75,-.

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sneller dan verwacht (dinsdag) is deze vanmorgen bezorgd. Na prijsverlaging was hij de goedkoopste, maar als hij iets duurder was geweest had ik het ook gedaan. Want alle dropshippers kunnen nu niet leveren, Eurom heeft ze niet op voorraad en wist gisteren ook niet wanneer ze weer konden leveren.

 

Voor deze gekozen omdat hij er net wat degelijker uitziet dan de 'merkloze' 20-25 euro modellen. Die aanbieders minimum ordergrootte hanteren, of meer porto rekenen en dan is de Eurom niet veel duurder. Eurom levert ding al jaren, heeft een pdf handleiding online en melde mij dat je bij hen terecht kunt voor reparatiesetje. Reken dan dat hier meerdere type sproeiers bij zitten en een spuitkapje en het is de voordeligste nieuwe rugspuit in Nederland op dit moment.

 

Ik ga hem zo eens uitpakken en met enkel water uitproberen.

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...