Jump to content

Projecten deze vakantie


Tygovdm

Recommended Posts

Toch maar even een reactie ook

 

Ik doe juist, op advies van Moestuin-boeken, die projecten in het voor- en najaar! Omdat ik nu m’n handen vol heb aan de moestuin, en ik bijv in het najaar, of eigenlijk juist altijd het voorjaar, tijd hiervoor heb! En het juist in deze periode begint te kriebelen!

 

Mocht het lukken, heb hier nog projecten genoeg!

 

- 2 Grote nieuwe moestuinbedden, oa aspergers

- Fruitbomen

- Insectenhotel, 3 of 4 sterren

Link to comment
Share on other sites

ik hoop in de zomervakantie eindelijk het kippenhok en ren af te maken. het gaas ingraven is nog wel een werk. Verder hoop ik weer een stuk verder te komen met de aanleg van de Japanse tuin. daarloop ik doorheen onderweg naar de moestuin

Link to comment
Share on other sites

Van beide kippenweides moet ik het gaas vervangen en nieuwe palen en poorten plaatsen. Ook moet er nog een apart stukje afgezet worden voor de loopeenden en moet er een nieuw terras gelegd worden.

 

Maar ook ik loop met een hernia dus ik ben bang dat er niet veel van terecht komt. Hoewel er al een aantal mensen aangeboden hebben om te komen helpen doe ik het toch liever als ik zelf weer mee kan werken en al wat voorbereidend werk kan doen voor dat ze komen.

 

Owja, tussen de schapen en varkens moet het hek en de poort ook nog vervangen worden en ik wil nog regengoten aan de kippenhokken maken zodat ik daar een regenton met drinkpunt onder

Kan zetten voor de kippen.

 

En dan vergeet ik vast nog wel een paar projecties die op de planning staan.

Link to comment
Share on other sites

Kippenhok in wording!

 

bed1f833b932ac891d0ef8a0a9652a1c.jpg

 

Het dak wordt -uiteraard- een moestuin. Dakleer erop. Daar bovenop kiezels. Daar weer boven potgrond en plantjes. Op 1,25 m hoogte wordt het geheel dan. Het kippenhok is 1 m hoog. Ik wilde het kippenhok eigenlijk rechtop inloopbaar, maar dan ging het moestuinbak-idee niet door. Werd helaas te hoog voor me en om nou met een trap te gaan tuinieren...

 

c26396271a9862fe4dd76329965735b6.jpg

Link to comment
Share on other sites

f230a5f1b3cc84392d80f020ef1125df.jpg

 

Zo was die in bijna affe staat. Ik zal nog wel een foto met de kippies plaatsen.

Dat dakleer vind ik foeilelijk weet ik inmiddels de kipjes moeten nog een beetje wennen aan hun nieuwe huis. Een muisje daarentegen vind het er prachtig en komt er eten, terwijl we er met 6 kinderen en 4 volwassenen gewoon bij stonden... brutaal ding.

Link to comment
Share on other sites

En Mellie?

Kippenhok ondertussen af en in gebruik??

 

Ben vooral benieuwd naar het dak... hoe zit het met de afwatering?

Lijkt me interessant, moet ook een nieuw kippenhok maken en als het dak zou kunnen dienen om bvb worteltjes in te zaaien/op te kweken dan ben ik ineens de wortelvlieg te vlug af want die vliegen blijkbaar niet hoger dan 1 meter.

Dak zal dan wel dieper moeten maar 35 cm moet wel volstaan denk ik

Link to comment
Share on other sites

Yep hok is in gebruik!

 

8b4b1c2ec94a6ffef36791bb34528875.jpg

 

Het opstapje ervoor is zodat ik makkelijk in het moesgedeelte kan.

Ik ben er superblij mee en erg tevreden over, behalve het leggedeelte. Dat is te breed, waardoor de trap te steil is voor de kipjes vermoed ik. Daardoor leggen ze hun eitjes liever beneden (zie kippen in de moestuin topic). Dat ga ik veranderen. Het leggedeelte minder diep maken, gewoon stukje afzagen en dan weer de rest er tegen aan schroeven. Dan gaat de trap minder steil omhoog. De man had de trap al treetjes gegeven voor meer grip, maar kennelijk toch niet naar wens van de dames. Het leghok is ook te groot, maar was op de groei gemaakt. Wil nog 4 (of 6!) kipjes erbij. Sssht, de man weet nog van niks!

 

De rand is 20 cm hoog, maar daar gaat nog 6 cm af voor onderlaag en balken ed. Afwatering gaat goed! Er liggen wel 50 kg kiezels op het dak en het afwateringskanaal is met kippengaas afgezet zodat niet alles wegspoelt. Het kippenhok is zo neergezet dat het overtollige water de struiken ingaat en de sloot daarachter.

 

Al hebben we tegenwoordig nog amper regen, dus het zal niet heel erg nodig zijn vermoed ik.

Link to comment
Share on other sites

@Mellie:

Een idee: Als je rechtsachter in de hoek een horizontaal plateautje maakt, op halve hoogte, dan is er in totaal meer lengte. Dus minder helling.

Zoiets dus (paaltje staat daar alleen als voorbeeld, de kat kan makkelijk op het plateautje springen. Misschien moet er aan het plateautje een klein opstaand randje, voor het geval ze daarop gaan leggen ...

Halfronde lat komt van Karwei / Gamma

 

2019071811470347611563449996.jpg

Kat Arie is er blij mee, die kan nu via via op meerdere daken.

Maar of kippen eraan zullen wennen?

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Was er ook nog over aan het denken, Mellie, maar dan in een heel andere richting dan die kunstig uitgeknobbelde oplossing van Henk.

Je hebt zijdehoentjes gekozen natuurlijk. En die staan er meen ik om bekend dat ze - naast überschattig en dat soort zaken - niet altijd graag hoog zitten en nauwelijks op stok gaan ook. Dus zelfs als trapje aangepast wordt, niet al te teleurgesteld zijn als ze zich niet aanpassen... Dacht ik. Hoewel ik natuurlijk hoop dat t allemaal kipje - eitje is natuurlijk

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Aahh lieve mensen, bedankt voor het meedenken tav het kippenhok! Ik ga het nog even aankijken, want vandaag lagen er 2 eitjes boven en 1 beneden, dus wie weet gaan de dames er nog aan wennen! Scheelt gedoe als ze gewoon lekker boven in het leghok zitten.

 

Nog een foto van de kiezels als afwatering. Waren ‘droog’ -als in zonder moestuinvulling- aan het testen of het wel werkte. Wel met een kinderhandje en zelfgevouwen vliegtuig in beeld. Was de beste foto die ik had vrees ik.

 

e1bbbf9d1f740139de5574ed38f282a9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...