Jump to content

Knol van snijbiet eten?


meekje

Recommended Posts

  • 3 months later...

ik heb wat snijbiet staan waar knollen aan zitten sommigen rond sommige peen vorm.

het gaat om de biet, niet het blad daar is denk ik iedereen wel van op de hoogte

wie heeft ervaring met het eten van de biet, de smaak en hoe evt bereiden, verwerken en kruiden

dit is wel een hele grote maar de jongere zijn denk ik lekkerder ??

 

236_a5ff9b1ffae393ec348faa471093d6e2.jpg

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Ik heb de proef op de som gedaan , samen met worteltjes en paarse aardappel .

eerst 10 min afgekookt en da nog eens in de oven met olijfolie en rozemarijn.

De wortel van de snijbiet had ik wel eerst geschild en in stukjes gesneden , het resultaat  was een zeer sterk draderig brokje met een lichte smaak naar snijbiet.

Maar door de harde draden is het niet aangenaam om te eten, dus voor mij heeft dit geen culinaire waarde.

 

Hendrik 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...