meekje Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Iemand op onze volkstuin heeft snijbieten met grote oranjekleurige knollen eraan... ik wil graag weten of die knollen ook eetbaar zijn? Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Kan in principe wel. Niet elk ras is even lekker. Gewoon eerst proeven.Voor snijbiet een vergelijkbaar verhaal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 ik heb wat snijbiet staan waar knollen aan zitten sommigen rond sommige peen vorm.het gaat om de biet, niet het blad daar is denk ik iedereen wel van op de hoogte wie heeft ervaring met het eten van de biet, de smaak en hoe evt bereiden, verwerken en kruiden dit is wel een hele grote maar de jongere zijn denk ik lekkerder ?? Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hendrik De Backer Posted December 28, 2020 Share Posted December 28, 2020 Ik heb de proef op de som gedaan , samen met worteltjes en paarse aardappel . eerst 10 min afgekookt en da nog eens in de oven met olijfolie en rozemarijn. De wortel van de snijbiet had ik wel eerst geschild en in stukjes gesneden , het resultaat was een zeer sterk draderig brokje met een lichte smaak naar snijbiet. Maar door de harde draden is het niet aangenaam om te eten, dus voor mij heeft dit geen culinaire waarde. Hendrik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.