Patrijs Geplaatst: 29 november 2020 Geplaatst: 29 november 2020 Gisteren hadden we quesadillas gevuld met o.a. mais uit de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 29 november 2020 Geplaatst: 29 november 2020 Zelfgevangen makreelfilets met de eerste spruiten uit de tuin met een lading gekochte. De zoon zei dat broccoli niet meer zijn lievelingsgroente is, maar spruitjes te grappig. Was ook wel erg lekker met sinaasappel en amandelschaafsel. We hadden 3 soorten aardappel uet. Had ze gekookt zodat ik goed kon proeven welke ik het lekkerst vond. Ik vind teufelshorn gekookt minder lekker, terwijl ik die uit de oven heerlijk vind. Grappig verschil. De zoete aardappel was gekookt verrukkelijk en de hanza ook. Al met al heerlijk gegeten. 1 Quote
Patrijs Geplaatst: 29 november 2020 Geplaatst: 29 november 2020 Spinazie. Quote De moestuin van Patrijs
Patrijs Geplaatst: 1 december 2020 Geplaatst: 1 december 2020 Een stukje quiche en tuinboontjes met aardappels uit de tuin. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 2 december 2020 Geplaatst: 2 december 2020 Na school Eitjes en brood met peren appelstroop. Die stroop is heel lekker geworden, maar net te dun. De dochter klaagde erover dus gisteren snel in een pannetje gedaan om in te laten dikken. Komt dat kind gezellig met moeders knuffelen en kletsen. Heerlijke afleiding en toen... Snuf snuf, wat ruik ik nou? Aaaah, is de boel verbrand... weg stroop. De pan uitgekookt en in de brandlucht het avondeten gemaakt. Suppengewürz tomatenpuree paprikapoeder en gedroogde pepermunt in de soep. Salade uit de tuin met 2 soorten sla en heel veel zongedroogde tomaten. Zelfgemaakte pizza’s met eigen paprika’s saus pesto en... ow ja basilicum. Rest gekocht. Op een reepje pizza van 2 bij 2 na, ging alles op. Bij zo’n stukje denk je dan toch, had dat er niet iemand nog bij gekund?! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 december 2020 Geplaatst: 2 december 2020 Zelfgebakken naanbroodjes, die op de kachel eigenlijk net iets te hard gingen maar toch erg lekker waren. Met allerhande smeersels (niet uit de tuin). Daarbij een venkelsalade. Morgen iets met spekjes want die heb ik van de week al uit de vriezer gehaald. Oh ja! Met spinazie en roomkaas door de pasta Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 2 december 2020 Geplaatst: 2 december 2020 Wij hadden vandaag restjes. Er stond nog flink wat in de koelkast en er is zelfs oude gekookte snijbiet in de groene bak gegaan. Uitzonderlijk want er wordt bijna nooit wat weggegooid. Maar geen nood er staat nog genoeg op de tuin. Vanmiddag een peertje gegeten, gesneden met het mes waar ik kort daarvoor peper mee gesneden had. Was een leuke verrassing dat zoet met pittig. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 4 december 2020 Geplaatst: 4 december 2020 Kalkoenshoarma! Superrrrlekker. Dat gaan we vaker eten. Alleen eigen saus smaakte er niet minder om lekker Quote
RobO Geplaatst: 4 december 2020 Geplaatst: 4 december 2020 BB&R was lekker, zei echtgenote, bakken: ui, paprika, spekjes, knof, kalkoengehakt erin: marsala, ketjap, sambal. tomaatstukjes uet, P&Z, bouillonpoeder, water erbij: atjar erna: uitbuiken Quote
Jorieke123 Geplaatst: 6 december 2020 Geplaatst: 6 december 2020 Voor straks ga ik gnocchi maken van ricotta die ik van de week heb gemaakt. Nog niet eerder gemaakt, dus ik ben benieuwd. Edit: Lekker hoor, en vrij makkelijk ook. Volgende keer van aardappel! (om af te wisselen, niet als verbetering ofzo) We aten er een saus bij/over van courgette die ik van de zomer al stuk kookte en pureerde tot iets wat saus of soep kan worden met kip en wat restjes uit de koelkast zoals pesto en olijf-tapenade er door ook. Het was een flinke portie gnocchi die ik maakte, dus ik heb een gedeelte ingevroren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 7 december 2020 Geplaatst: 7 december 2020 Als lunch pompoensoep, met extra selder en pepers er in. Bij het avondeten snijbiet. Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 7 december 2020 Geplaatst: 7 december 2020 Op 4-12-2020 om 19:57, RobO zei: BB&R Zat er ook B in? vaste kost op luie dag: pasta met geroosterde tomaatsaus uit de vriezer..sardientjes in olijfolie uit blik erbij. Wat verse basilicum uit de vensterbank. de december challenge is eigen basilicum en minstens een eigen tomaat met Kerst eten. Ik hoop dat we dat redden. Dit ligt er nog te kleuren en dan is het op... 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 7 december 2020 Geplaatst: 7 december 2020 Gehakt en nog wat paprika's die op kleur komen en wat maïs uit de vriezer, wat 'taco-kruiden' er over, en tortillachips er bij Oh en zure room natuurlijk. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 8 december 2020 Geplaatst: 8 december 2020 Oh grappig wij hadden hetzelfde menu gisteren Jorieke!Zo meteen Börek, ook met een -B En yoghurtsoep. In de börek zit oa ei, ui, knof, peterselie en chilivlokken uet. 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 8 december 2020 Geplaatst: 8 december 2020 Staat nu op: aardappels met witte kool voor een lekkere stamppot. Er gaat een flinke snuf kerrie doorheen, gekregen van @jootje. En we eten er een braadworst bij. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 9 december 2020 Geplaatst: 9 december 2020 We laten de kachel uitgaan omdat er reparatie nodig is. Ik ontdekte net nog een dikke laag gloei, gauw nog even enkele aardappelen ingepakt en in de gloei gelegd. Verder zullen we uit de vriezer eten..die zit lekker vol met allerlei smakelijke restjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 9 december 2020 Geplaatst: 9 december 2020 frikadel kool, rijst uit het boekje van oma Keasberry, je weet wel, van restaiurant Djokja, Oma's keukengeheimen superlekker, recepten zijn "indisch" jaren 70/80, leuk om te lezen, toch nog wel hollands aangepast... Quote
Patrijs Geplaatst: 9 december 2020 Geplaatst: 9 december 2020 quiche van NZ spinazie, wat kool en een burger. Vanmiddag snijbiet met pepers en rijst en toch nog drie tomaatjes. Vanmorgen een snee met aardbeienjam. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 9 december 2020 Geplaatst: 9 december 2020 Omeletjes tussendoor en voor diner pasta met eigen pastasaus en een superlekkere salade met rucola en waterkers uit de tuin minus de slak en restant van de guacamole van gister. Nog een berg spaghetti over trouwens,Mocht iemand nog trek hebben. Quote
RobO Geplaatst: 11 december 2020 Geplaatst: 11 december 2020 nee dank je, klinkt prima maar moet nog uitbuiken van gister: pasta prei zalm, te veel Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 11 december 2020 Geplaatst: 11 december 2020 Weer zuurkool,en het blijft zo lekker. Quote
Patrijs Geplaatst: 12 december 2020 Geplaatst: 12 december 2020 Salade van sla (wonder der 4 jaargetijden), rucola, andijvie, radijs, welsh onion, winterpostelein en radicchio. 1 Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 12 december 2020 Geplaatst: 12 december 2020 Ben bezig met kip van de buren en een jumbo banana pompoen een Thaise kip en pompoensoep te maken..met citroengras uit eigen kas en kokosmelk... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 12 december 2020 Geplaatst: 12 december 2020 18 uren geleden, Jeanne heijmans zei: Weer zuurkool Eet je dan stamppot Jeanne? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 13 december 2020 Geplaatst: 13 december 2020 Ja dat is stamppot wat ik maak Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.