Jump to content

Ingelegde sperziebonen


appelvrouw

Recommended Posts

Uit het boek van Hilaire Walde: Perfect Conserveren

 

Laat 350 gram in grote ringen gesneden uien in een emaillen pan in anderhalve deciliter wittewijn azijn in 10 tot 15 minuten zacht worden.

kook ondertussen 450 gram schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen in kokend water met zout. laat ze uitlekken en doe ze bij de uien.

Roer twee eetlepels maizena, 4 theelepels mosterdpoeder en drie theelepels gemalen kurkuma met wat azijn tot een papje. roer dit door de uien en bonen.

Voeg nog 3 deciliter wittewijn azijn toe en laat alles tien minuten pruttelen. Los er al roerend 350 gram lichtbruine suiker in op. Laat nog 15 minuten pruttelen.

Verdeel de groente en de vloeistof over warme, gesteriliseerde potten. Beweeg de potten heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Sluit ze af. Zet ze minstens een maand koel en donker en droog weg.

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...