Charly Geplaatst: 30 april 2020 Geplaatst: 30 april 2020 Beste allemaal, Kreeg vandaag bericht dat de doos citroenen van crowdfarming.com onderweg is. Ik wil hier even wat receptjes verzamelen, zodat ik het inmaaktopic niet hoef door te kammen straks. Bovendien arriveert er halverwege mei ook nog een doos bio sinaasappelen Én heb ik zelf een kumquat in de tuin sinds dit jaar, waarvan ik zeer hoge verwachtingen heb, natuurlijk Ik zal wat recepten linken hier. En uiteraard ben ik erg benieuwd naar jullie recepten ook! (Zeker ook naar die van Jorieke, die natuurlijk vlak hiervoor een doos citroenen verwerkt heeft, en mij - zoals wel vaker - direct inspireerde tot copy-cat gedrag) Recepten: Citroenen in zout Paardenbloemenwijn (twijfelgeval, maar gaan toch 6 citroenen en 6 sinaasappelen in) Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 30 april 2020 Auteur Geplaatst: 30 april 2020 Tip van Anna: Iets anders wat ik nog weleens doe is rasp van 1 sinaasappel en 1 citroen mengen met 45g suiker. Dat bewaar ik dan in een bakje in de koelkast (lang houdbaar) en gebruik ik in krentebrood of bij een baksel ter vervanging van citrusrasp en/of een deel van de suiker. Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 30 april 2020 Auteur Geplaatst: 30 april 2020 Lemon curd die ik wil gaan proberen: Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 30 april 2020 Auteur Geplaatst: 30 april 2020 Ennn citroenmarmelade Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 30 april 2020 Auteur Geplaatst: 30 april 2020 Deze koekjes wil ik ook maken, en dan proberen in te vriezen: Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 30 april 2020 Auteur Geplaatst: 30 april 2020 Ennnn limoncello leek me wel leuk: Quote wees bevriend met kleine dingen
jootje Geplaatst: 1 mei 2020 Geplaatst: 1 mei 2020 Nou..copycat.....gewoon een goed idee volgen toch? 😊 Lekker hoor...! Ik ga effe zoeken, volgens mij had ik ergens een recept voor siroop...om met water limo te maken! Have fun! Quote
jootje Geplaatst: 1 mei 2020 Geplaatst: 1 mei 2020 Limonadesiroop staat hier: kitchen-and-more.nl ( homemade limonade siroop voor citroenlimonade. En als je lemon curd gemaakt hebt , deze vond ik ook tussen mijn bewaar recepten. nombelina.com/lemon-bars/ Quote
Charly Geplaatst: 1 mei 2020 Auteur Geplaatst: 1 mei 2020 Heee Jootje! Dank voor het toevoegen. Die siroop en lemonbars ga ik maken dan hoor. Leuk! Quote wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 2 mei 2020 Geplaatst: 2 mei 2020 Haha je hebt 1 doos besteld toch? Er komt (helaas) een keer een bodem in zicht wel. Die lemon bars ga ik proberen ja. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 2 mei 2020 Auteur Geplaatst: 2 mei 2020 Én een doos sinaasappelen. Quote wees bevriend met kleine dingen
Anna3 Geplaatst: 2 mei 2020 Geplaatst: 2 mei 2020 (aangepast) Heerlijke zoetigheid: Citroentaart van Cees Holtkamp - 3 citroenen Citroencake met maanzaad (uit Sweet van Ottolenghi en Helen Goh) - 3 citroenen, Yvette van Boven heeft in Home Baked ook zo'n lekkere citroenmaanzaadcake staan. Deze heb ik nog nooit gemaakt, maar lijken me ook erg lekker: Lemon bars - 5 citroenen EDIT: deze zijn heerlijk! Citroen-maanzaad pancakes - 4 citroenen Links zijn allemaal van dezelfde blogster, een citroenliefhebster. Er staan nog veel meer recepten met citroen. 30 januari 2021 aangepast door Anna3 1 Quote
Charly Geplaatst: 2 mei 2020 Auteur Geplaatst: 2 mei 2020 Anna, je bent geweldig! Ben al avonden aan t struinen en heb die citroenliefhebster helemaal gemist!Tnx voor de tip Quote wees bevriend met kleine dingen
Anna3 Geplaatst: 7 mei 2020 Geplaatst: 7 mei 2020 (aangepast) Marmelade van Cornersmith inclusief suggesties voor gebruik ervan - 500g citrus. Ik zie dat er ook een recept staat voor ingemaakte citroen of limoen - 1 kg Edit: Links opnieuw ingevoegd, de website is vernieuwd en niet alle recepten zijn teruggezet. Gelukkig vond ik het marmeladerecept nog terug in het internetarchief. 30 januari 2021 aangepast door Anna3 Quote
Charly Geplaatst: 8 mei 2020 Auteur Geplaatst: 8 mei 2020 Fijnnnnnnnn dan, mijn citroenen staan dus al een week op een depot in Duitsland, aldus DHL via track and trace. Nou snap ik prima dat in deze tijden links en rechts wat vertraging optreedt, maar dit is wel zuur hoor. (Pun )Hoop dat ze snel arriveren en nog enigszins te pruimen zijn, dan kan ik die laatste toffe tips van Anna nog meenemen! Update:Ze zijn errrr!Dr zaten inderdaad een paar prutterige beschimmelde tussen, maar daar kan niemand wat aan doen natuurlijk. Morgen even andere prio maar maandag ga ik ermee aan de slag. Ze ruiken heerlijk trouwens. Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 10 mei 2020 Geplaatst: 10 mei 2020 Fijn dat die citroenen er eindelijk zijn. Veel plezier met je citroenqueeste! Ik heb gisteren citroenlimonade gemaakt. Voor een warme zomerdag een aanrader Quote
Charly Geplaatst: 10 mei 2020 Auteur Geplaatst: 10 mei 2020 Tnx Mel!En die limonade gaat er zeker ook komen Voor nu een heel klein eerste projectje:Citroenschijfjes invriezen met een laagje water en wat munt (die ik van jou gekregen heb bij een MTFD, Mellie trouwens. Fijne soort is dat) Zomerse ijsblokjes voor in een karaf water of nou ja, limonade dus 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 10 mei 2020 Geplaatst: 10 mei 2020 Appetijtelijk Charly. Die munt vind ik ook heerlijk, lekker fris en kruidig tegelijk. Quote
Charly Geplaatst: 11 mei 2020 Auteur Geplaatst: 11 mei 2020 De lemon curd is erg lekker! Ik had het nog nooit geproefd, eerlijk gezegd. Maar het is veel frisser dan ik had verwacht. Je merkt niet dat je feitelijk vettige zoetigheid met een citroensmaakje aan t eten bent hahaah. En omdat ik daarna 6 eiwitten over had, ben ik nu deze aan het maken: https://www.nigella.com/recipes/lemon-pavlova Maar dan kleinere toefjes en zonder slagroom eroverheen hoor, Dus feitelijk een soort van citroen-merengue'tje met een lik lemon curd eroverheen. Zal best smaken! De marmelade wordt gelijktijdig met de pavlova gemaakt, want de citroenen (met schil en al ) moeten 1,5 uur koken. Straks pletten, in reepjes en suiker erbij. Als ik zin heb, doe ik de limoncello en de limonadesiroop later vandaag nog, maar misschien morgen pas hoor. De gesuikerde rasp zit inmiddels al in zijn potje in de koelkast. Ik verbruik trouwens wel echt kilo's suiker vandaag 😁, maar dan zonder tanden hahaha. Glazuur breekt me de bek uit joh! (Maar het huis ruikt lekker. Echt, mmmm. Alleen al daarom zou je een dag moeten verzuren, op zijn citroens dan he ) Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 11 mei 2020 Auteur Geplaatst: 11 mei 2020 Vraag voor @henkg (althans, het is een vraag waarvan ik denk dat dit nu net iets voor hem is , maar voor iedereen hoor: voel je vrij te reageren!) Voor het maken van de limoncello had ik - naast de schil van 9 van mijn organische citroenen - ook een liter alcohol nodig (95%). Die had de slijter niet. Maar hij zei: 'met vodka kan het ook'. En ik meende daar ook iets over gelezen te hebben op t forum, bij de Rumtopf ofzo? Dus ik heb - ja ja vrij achteloos - die vodka bij mijn schillen gedaan. Maar nu kijk ik net op die fles, is dat maar 37%! Echter, na 20 dagen weken in de alcohol, moet je volgens dit recept 1,5 liter water toevoegen, waarin - en daar komt ie - 700 gram suiker is opgelost. Als ik nou 1 liter van iets sterks toevoeg, zeg weer een fles vodka. En ik los de suiker op in die 0,5 liter water die dan nog over is. En ik voeg dat bij elkaar... Zou ik daarmee wegkomen, denk je? Of zie ik een of andere natuurkundige wet over het hoofd? Mocht je toevallig een ander idee hebben, houd ik me natuurlijk ook aanbevolen! Quote wees bevriend met kleine dingen
henkg Geplaatst: 11 mei 2020 Geplaatst: 11 mei 2020 Mijn eerste reactie heb ik verwijderd (tekst heb ik nog wel). Daarin hield ik geen rekening met een (te) grote toename van de citroen-concentratie. Je plan (+ 1 L wodka en 0,5 L water en uiteraard de suiker) lijkt me inderdaad OK. Het wordt dan wel ietsje slapper in alcohol, maar niet te slap. Denk ik. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Charly Geplaatst: 12 mei 2020 Auteur Geplaatst: 12 mei 2020 Ah, dat gebeurde er! Ik zag vanochtend je andere tekst, maar had toen geen tijd om te reageren. En toen was ie weg en stond er "even wachten", doet me ineens denken aan dat "even geduld aub"-scherm dat we vroeger wel eens op tv hadden. Ach, nostalgie! Dank voor het meedenken, dan ga ik het zo doen zoals je nu in tweede instantie schrijft. Merci! Edit: Prettig gestoord appte me nog eventjes: dat zij alleen vodka gebruikt, en de suiker direct al toevoegt, en de emmer een paar keer omschudt tussendoor. Suiker lost dan vanzelf op in de alcohol. Ik neig nu meer naar die methode, daar de alcoholpercentages dan beter kloppen. Quote wees bevriend met kleine dingen
Charly Geplaatst: 14 mei 2020 Auteur Geplaatst: 14 mei 2020 Krijg net bericht dat de sinaasappelen onderweg zijn. Doos van 10 kg! Wat zou ik daar es mee kunnen maken? Uiteraard ook wat marmelade En wat rasp invriezen / drogen. De limonade siroop, maar dan van sinaasappel ga ik zeker weer maken. Die van de citroen is hemels geworden. Iets van zelf likeur maken, kom ik ook weer tegen. Methode à la limoncello. Ik zoek vrolijk verder, en sta open voor tips uiteraard weer Quote wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 14 mei 2020 Geplaatst: 14 mei 2020 Ik zou zelf wat zakjes/bakjes sap invriezen voor mijn favo gerecht 'Orange Chicken'. Maar kan me voorstellen dat dat niet de tip is waar je op zat te wachten Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 14 mei 2020 Auteur Geplaatst: 14 mei 2020 Oeh ja! Die vergat ik dus mooi hè, die orange chicken van je. Even kijken of je het recept ook ergens gedeeld hebt hiero (meen van wel) Dan voeg ik even een link toe. Quote wees bevriend met kleine dingen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.