Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardbeien plant verdord en sterft af


Maylo

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik heb van mijn moeder dit jaar aardbeienplantjes gekregen. Zij heeft deze plantjes ongeveer een maand geleden gekocht. Ook heeft ze deze plantjes voor mij in twee bakken gedaan, omdat we nog op zoek zijn naar een plantenbak. Nu zag ik dat de blaadjes en stengels van een aantal plantjes verdorren. De blaadjes zijn groen maar wel opgekruld en uitgedroogd. Ik heb één van de plantjes uit de grond gehaald om te kijken of er wat mis is met de wortels, deze zagen er normaal uit, ze waren niet zwart. Ik geef de planten iedere avond water met een tuinslang. Omdat ik dacht dat dat misschien het probleem is heb ik ze vandaag water gegeven met een fles, ongeveer 1.5 liter per bak. Ook zitten er gaatjes in de bladeren van de plant. Aan de onderkant kan ik geen rupsen zien, wel een klein vliegje en hele kleine zwarte beestjes. Kan iemand mij hiermee helpen? Ik zou het zonde vinden als alle plantjes dood gaan.

 

Ik heb wat foto's toegevoegd om een beeld te geven.

IMG_20200519_215102.jpg

IMG_20200519_215224.jpg

IMG_20200519_215229_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ik zou even paar gaten boren onder in je bak of ze omzetten naar een bak met afwatering. Als het te veel aan water niet weg kan, tast het je wortels aan. Soms voelt door de zon de top droog aan maar is het onder toch behoorlijk nat. Ik zie dat hier met de tomaten heel erg. 

Link to comment
Share on other sites

Lijkt mij verwelkingsziekte. Komt de laatste jaren veel voor bij aardbeien. Doordat de bak geen gaten heeft blijft de potgrond zeer nat. Waar water is, is weinig tot geen zuurstof. Gebrek aan zuurstof voor de wortels is zeer waarschijnlijk de primaire oorzaak van het toeslaan van de verwelkingsziekte (verticillium)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...