Pauline Perenboom Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Ik heb Spaghetti courgette (van garantzaden) in mijn tuin staan. In de veronderstelling dat het een courgette soort was. Nu lijkt het eigenlijk veel meer op een pompoen. De groeiwijze is zoals een pompoen maar ook de schil is veel harder dan bij een courgette. Ik heb hem zelf nog niet gegeten, een collega van mij wel en hij was erg smakelijk. Maar ook zei dacht niet aan een courgette. Ik weet niet goed hoe je hem kunt bereiden.Wie weet wat het nou eigenlijk is en wat je er lekker mee kunt bereiden? Quote weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidje Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Ik heb jaren geleden eens een Spaghetti-Pompoen uit de groentewinkel gehad. Was goed te eten. We hebben er gewoon tomatensaus over gedaan. Net als bij spaghetti. Gewoon gekookt of gestoomd. Weet niet meer precies. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Perenboom Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 Bedankt voor je reactie Kruidje. Met tomatensaus wordt veel lekker Weet er ook iemand of het courgette of pompoen is? En misschien nog een receptentip? Quote weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Ik heb m jaren geleden ook gehad; valt onder de pompoenen volgens mij zie ook een recept : http://www.smulweb.nl/artikelen/118751/Spaghetti-pompoen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Het is een Cucurbitaceae/Cucurbita pepo ( wintersquash) en valt wel onder de pompoenen.Ik heb het vorig jaar gemaakt en een recept op het blog, wil je anders daar even kijken? Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Perenboom Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 Bedankt allebei.Ik heb gelijk op je blog gekeken appelvrouw. Dat klinkt heel lekker! Moet je de pompoen in 2 helften snijden en die dan met de open kant naar boven in de oven leggen? En ald ik het goed begrijp vul je hem daarna, weer in de oven en daarna eet je het als het ware uit de pompoen? Quote weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Bedankt allebei.Ik heb gelijk op je blog gekeken appelvrouw. Dat klinkt heel lekker! Moet je de pompoen in 2 helften snijden en die dan met de open kant naar boven in de oven leggen? En ald ik het goed begrijp vul je hem daarna, weer in de oven en daarna eet je het als het ware uit de pompoen? Oei, dat heb ik vast niet duidelijk opgeschreven! Je "kookt" de hele pompoen in de oven. Als hij gaar is dan snij je hem open en haal de de slierten eruit. Dat kan je dan opnieuw in de oven plaatsen, gemengd met crème fraîche en spekjes, of tomatensaus..of anders lekkers Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Perenboom Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 Oeh, spannend om gewoon een pompoen in de oven te leggen! Als ie maar niet ploft Maar daarna snij ik hem dus wel doormidden en haal de zaadjes eruit, het vruchtvlees meng ik dan met lekkers en dan gaat een halve pompoen , sorry 2 halve pompoenen, terug in de oven.Heb ik het nu goed begrepen, appelvrouw? Quote weblog: http://paulineperenboom.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Ik denk dat ik hem wel heb ingeprikt,-in ieder geval één gat- ik ben ook bang voor ontploffende pompoenen, maar de dame van wie ik het recept heb gekregen doet dat niet. Je kunt de pompoen terugdoen in de helften..denk ik.. maar ik heb het niet gedaan, ik heb het gewoon in een ovenschaal verder gebakken. Ik heb nog even de Cucurbitaceae/Cucurbita pepo familie opgezocht, maar het is wel de familie van de courgettes, patissons en acorns dus het was geen gekke gedachte dat het een courgette zou zijn. maar dat is het niet. Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.