Jump to content

wie heeft er een recept van vijgen dip ?


Thessa

Recommended Posts

ik ben op zoek naar een vijgen dip recept en kan het niet vinden...

ik wil het gebruiken bij een kaasje en door de sla dressing

ik dacht ;

vijgen ( misschien ui en knoflook net als in de chutney ?? was bij de pruimen erg lekker nu ook ?? ) koken en pureren

fijn mosterd zaad toevoegen ??

maar verder.....heb een pot uit de winkel en op etiket staat alleen met specerijen.....niet welke....

ik lijk wel anijszaadjes te zien in de winkel dip....

en rode port lijkt me passend....

maar verder...??

iemand een idee??

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Link to comment
Share on other sites

Uit "Les meilleurs conserves et confitures" van Odet Schwartz. Origineel is 't in 't Frans.

Chutney aux figues

Accompagnement recherché pour toutes sortes de plats au fromage, sans oublier les sandwiches.

 

Ingrédients:

1,25 l de vinaigre de vin rouge

500 g de vergeoise blonde

2 cuillerés à soupe de sel

1 kg de figues noires bien fermes, pas encore mûres, coupées en tranches de 1 cm d'épaisseur

500 g d'oignons, coupés en fines rondelles

250 g de dattes, dénoyautées et hachées

150 g de racine de gingembre frais, finement râpée

2 cuillerées à soupe de paprika doux

1 cuillerée à soupe de graines de moutarde blanche

3 cuillerées à soupe d'estragon haché, ou 1 cuillerée à soupe d'estragon séché

 

-1- Mettez le vinaigre , le sucre et le sel dans une bassine à confiture; en remuant jusqu'à dissolution du sucre et du sel, portez à ébullition, puis faites cuire doucement environ 5 minutes.

-2- Ajoutez les figues, les oignons, les dattes et les épices. Ramenez à ébullition, puis poursuivez la cuisson à feu doux pendant 1 heure; la préparation doit épaissir.

-3- Hors du feu, incorporez l'estragon et mélangez bien. Remplissez à la louche les bocaux stérilisés chauds du mélange; fermez. Ce chutney sera bon à consommer dans 1 mois.

 

Temps de cuisson environ 1 h 15 mn

Quantité obtenue environ 2 kg

Durée de conservation 1 an

Suggestion d'accompagnement : avec des viandes froides ou des caris.

Link to comment
Share on other sites

ok, maar vrij vertaald dan.

 

Vijgenchutney

Als ondersteuning voor een verscheidenheid van kaas gerechten, plus sandwiches.

 

Ingrediënten:

1,25 l rode wijn azijn

500 g bruine suiker blond

2 eetlepels zout

1 kg zwarte vijgen zeer stevig, nog niet rijp, in plakjes gesneden 1 cm dik

500 g uien, in dunne plakjes gesneden

250 g dadels, ontpit en in stukjes gesneden

150 g verse gemberwortel, fijn geraspt

2 eetlepels zoete paprika

1 eetlepel geel mosterdzaad

3 eetlepels gehakte dragon of 1 eetlepel gedroogde dragon

 

-1 - Doe de azijn, suiker en zout in een confituurpan, al roerend tot de suiker en het zout opgelost is, aan de kook brengen, daarna zachtjes koken ongeveer 5 minuten.

-2 - Voeg de vijgen, uien, dadels en kruiden erbij. Breng aan de kook en laat verder koken op een laag vuur gedurende 1 uur , het moet indikken.

-3 - Haal van het vuur en roer de dragon erdoor en meng goed. Vul de potten, met een pollepel, met het hete gesteriliseerde mengsel; sluit af. Deze chutney zal goed te consumeren zijn na een maand.

 

Kooktijd ongeveer 1 uur 15 min

Opbrengst ongeveer 2 kg

Houdbaarheid 1 jaar

Serveertips: met koud vlees of curries.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...