Claudia69 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ik heb in de lente een veldje gekregen knollen geplant en vroeg me af hoe ik die nu klaar kan maken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Kijk eens op google, duizenden sites waar het op staat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Rauw zijn ze ook lekker, ze smaken naar hazelnoot. Verder maak je er soep van, puree, je kunt ze bakken, frituren, etc. etc. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Is nog wel wat vroeg om te oogsten, bij mij althans zijn de bovengrondse delen nog fris groen, en kun je beter wachten tot bovengrondse delen beginnen aftesterven.Je moet ervan houden maar sommige mensen vinden ze erg lekker, rauw in fijne blokjes door salade vindt ik lekker. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hier worden ze al wat lelijk, maar zijn idd nog steeds flink stevig en groen. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hier liggen ze allemaal vlak, Maar ze zijn nog wel groen. Ze gaan pas knollen maken in de herfst als het blad af gaat sterven, dus het heeft nu nog geen zin om ze op te graven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hier ga ik de aardperen pas oogsten als er verder niet zo veel meer is (dec b.v.) Favoriet is hier schoon borstelen en dan met schil in stukken grillen in de pan met kruiden en olie. Gebruik elke keer andere kruiden, maakt echt niet uit. Is allemaal lekker!! Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Oké, nog even wachten met oogsten dus. Als je ze grilt op de pan, gebruik je ze dan als aardappelvervanger of als groente? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Ik gebruik ze als aardappel vervanger. Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 ze hebben in engeland de bijnaam "fartychoke" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pet Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Ik heb vandaag een eerste portie geoogst. De planten waren al helemaal afgestorven. Van slechts 2 planten een leuk bakje vol. En nog een paar knolletjes al in de grond gestopt voor vorig jaar. Aardperen zijn echt ongeveer het makkelijkste gewas. Wij eten ze inderdaad ook vooral ipv aardappelen. (Al eten we zelden gekookte aardappelen ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 AARDPERENSAUS: Aardperen niet schillen, wél goed wassen natuurlijk. In stukken snijden.Stukken aardpeer gelijk bakken want anders treedt er smaakverlies op.Na een tijdje (kippe-)bouillon toevoegen. Dit 8-10 minuten laten sudderen.Daarna pureren (staafmixer/blender/handzeef).---------------------------- Deze aardperensaus serveerden ze bij een Ravioli.In deze Ravioli zat eend+bieslook+kastanjepuree. Helaas heb ik dat recept niet verder meegeschreven (waarschijnlijk vanwege de eend... koop ik nou niet echt vaak ofzo... oftewel... nog nooit... ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank vwl Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Als je ze vroeger oogst, dus met een kleiner knolletje. Is de smaak dan nog wel hetzelfde? Kan je ze bijv. gewoon oogsten in...juni? als je genoegen neemt met kleinere knollen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Rond die tijd zit er echt bijna niets aan. De knolvorming gaat daarna ineens heel snel, zodat je ze in de late herfst kunt oogsten. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.