appelvrouw Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Kweeperensnoep of pâte au coing, ik sta nu al vanaf een uur of zeven te roeren, en het zal bijna zover moeten zijn..jeetje wat duurt dat lang voordat het dik is. Ik denk dat ik teveel moes ( 2 kilo) ineens heb genomen...krijg een lamme arm Edit, te moe om het recept te geven, wie vanavond al aan de slag wil kijkt hier:http://blog.zog.org/2008/12/pate-de-coings-dulce-de-membrillo.htmlen hier ( dit is een vreselijk lelijk filmpje in een vreselijk lelijke keuken, maar aan t einde zie je hoe dik de kweepeermoes moet zijn, wel handig om te weten(veel dikker dan je denkt.)) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Ik heb dit net zitten te lezen en vraag me af of je dit ook met pruimen of frambozen kunt doen; ik heb geen kweeperen nl maar lijkt me wel leuk om eens te proberen. Hoe was het geworden wat jij gemaakt had? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Ik maak ook meestal 1 1/2 of 2 liter. Maar ik doe het in een jam pan ,uit Frankrijk . daar verdamt het in. Maar kweeperen soep is meestal toch dun, Membrillo ingedikt kweeperen. Heb je er wel suiker in?? Volgend mij kan het ook met andere fruitsoorten,denkend aan snoepjes! Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Ik heb het flimpje even bekeken,het heet membrillo.Ik ga als volg te werk kweeperen in een snelkookpan een half uur met alles klokhuis/schil.nacht laten staan met deksel er op.Volgende morgen door een zeef halen ,en deze brij wegen en daar net zo veel suiker bij. ongeveer 1 uur nakoken in een grote wijde pan voor de waterdamp eraf koken. de kweeperen appelvorm blijft rose en de kweeperen peer wordt donker rood .op het filmpje bestrooide ze met suiker er over ik doe het met kocos.je kan het in de koelkast wel maanden bewaren in bakpapier . Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Ja ik had er zeker suiker in! Het is uiteindelijk erg goed geworden hoor, en nog niet eens op..het bewaard geweldig in bakpapier ( op het blog heb ik een fotosessie van de tweede keer)Ik doop de blokjes als lekkertje in gesmolten pure chocolade..mmmm Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Mijn kweeperen membrillo met cocos.Zo maak ik ook bonbons =cholade in de bonbons vorm daarna kweepeer en dan weer cholade erover heen. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Lekker die cocos ga ik ook proberen! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Whahaha ik met mijn dislectie, zie al een paar dagen kweepersensoep staan. Denk dus de hele tijd wat goor een zoete soep etc. Zie nu de plaatjes en er wordt een hoop duidelijk. Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Je bent niet de enigste, ik zag eerst ook kweeperen SOEP.Het heet MEMBRILLO. Je kan van kweepeer div recepten maken zoet en hartig.Kweepeer past ook heel goed met mosterd.kweeperen ijs enz. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.