Jump to content

Kweeperensnoep


appelvrouw

Recommended Posts

Kweeperensnoep of pâte au coing, ik sta nu al vanaf een uur of zeven te roeren, en het zal bijna zover moeten zijn..jeetje wat duurt dat lang voordat het dik is. Ik denk dat ik teveel moes ( 2 kilo) ineens heb genomen...krijg een lamme arm

 

Edit, te moe om het recept te geven, wie vanavond al aan de slag wil kijkt hier:

http://blog.zog.org/2008/12/pate-de-coings-dulce-de-membrillo.html

en hier ( dit is een vreselijk lelijk filmpje in een vreselijk lelijke keuken, maar aan t einde zie je hoe dik de kweepeermoes moet zijn, wel handig om te weten(veel dikker dan je denkt.))

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ik heb dit net zitten te lezen en vraag me af of je dit ook met pruimen of frambozen kunt doen; ik heb geen kweeperen nl maar lijkt me wel leuk om eens te proberen.

 

Hoe was het geworden wat jij gemaakt had?

Link to comment
Share on other sites

Ik maak ook meestal 1 1/2 of 2 liter. Maar ik doe het in een jam pan ,uit Frankrijk . daar verdamt het in. Maar kweeperen soep is meestal toch dun, Membrillo ingedikt kweeperen. Heb je er wel suiker in?? Volgend mij kan het ook met andere fruitsoorten,denkend aan snoepjes!

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het flimpje even bekeken,het heet membrillo.

Ik ga als volg te werk kweeperen in een snelkookpan een half uur met alles klokhuis/schil.nacht laten staan met deksel er op.

Volgende morgen door een zeef halen ,en deze brij wegen en daar net zo veel suiker bij. ongeveer 1 uur nakoken in een grote wijde pan voor de waterdamp eraf koken. de kweeperen appelvorm blijft rose en de kweeperen peer wordt donker rood .op het filmpje bestrooide ze met suiker er over ik doe het met kocos.je kan het in de koelkast wel maanden bewaren in bakpapier .

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Ja ik had er zeker suiker in! Het is uiteindelijk erg goed geworden hoor, en nog niet eens op..het bewaard geweldig in bakpapier ( op het blog heb ik een fotosessie van de tweede keer)

Ik doop de blokjes als lekkertje in gesmolten pure chocolade..mmmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...