Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Ik wil vanaf volgend seizoen gaan tuinieren in bakken en neem aan dat ik dan meer zal kunnen oogsten .
Daarom wilde ik beginnen met inmaken .
Aangezien we geen hele grote dieprvriezer hebben .
Nu kreeg ik gisteren met kerst een boekenbon en zou er een boek van willen kopen met info over hoe inmaken .
Ik geraak er alleen niet uit wat een goed boek is .
Hebben jullie misschien boekentips ?

Geplaatst:

Lastig, ik heb een hele stapel, maar de laatste jaren niks gekocht. Een boek wat ik al jaren heb en dat nog te koop is, bovendien praktisch en uitgebreid (@MarjaP heeft het ook net gekocht) is: https://www.bol.com/nl/p/inmaken-en-bewaren/666769222/ Inmaken en bewaren van W en N Engels-Geurts.
 

Voor Pickels heb ik het Engelse boek van Balls: https://www.bookdepository.com/Ball-Complete-Book-of-Home-Preserving

 

Voor technieken het volgende boek: https://www.bol.com/nl/p/perfect-conserveren/1001004001951705/

 

Dat zijn drie boeken van mijn stapel van tien, maar misschien wel de drie die ik het vaakst pak. 
Verder gebruik ik het internet, met erbij vermeld dat ik voor ieder recept wel minstens twee a drie documenten lees..voor de vergelijk en controle, je hebt mensen die zetten de gekste recepten online.

Door mij uitgeprobeerde recepten staan bv hier:

https://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?catID=278

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Je kan de boekenbon misschien voor iets anders gebruiken, en het boek 'conserveren' uit de Time Life serie 'Praktisch koken' tweedehands kopen. Er staat zo veel informatie in, en recepten, en stap-voor-stap kleurenfoto's. Eigenlijk kan ik de hele serie aanraden. Wijn en mede maken staan in de aflevering 'dranken'. Azijn maken in het boek 'salades'. 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic