Jorieke123 Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 We hebben wat suikerbieten op proef, om te testen of de varkens ze lekker vinden. De varkens zijn er dol op, dus binnenkort wordt er zo'n 2 a 3 kuub geleverd. Van 2 van die bieten heb ik vandaag suikerstroop gemaakt. Ik heb wat foto's gemaakt, morgen plaats ik ze, ik heb nog geen foto van het eindresultaat (staat nog af te koelen). Van 3,5 kilo (geschilde) suikerbieten blijft verdomd weinig stroop over, de rest van de uitgekookte bieten gaat naar de varkens, en de schillen ook. Dus geen afval, wel aardig wat werk met schillen/snijden/roeren/roeren/nog meer roeren. Maar het is wel lekker geworden! Ook aardig stroperig, al ben ik bang dat de stroop in de potjes niet heel dik is. Het laatste beetje in de pan wel, daar hebben we al even van gesnoept. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
harmony Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 Leuk! Wordt nog een hele klus om 3 kuub te schillen Quote
hansm Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 Maar zeker niet zo lekker als de paardebloem stroop, van voorjaar ga ik in iedergeval daar extra veel van maken, hier bijna alweer op. Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 10 november 2011 Auteur Geplaatst: 10 november 2011 Nou... het smaakt minder naar honing dan die paardebloemstroop, maar het is ook echt lekker. Smaakt bijna romig. In het potje lijkt het nu dikker te worden.Ik denk dat ik volgend jaar suikerbieten ga koken in paardebloem aftreksel Hoef ik geen pakken suiker te kopen om paadebloemstroop te maken De rest van de 3 kuub suikerbieten raggen we door de bietenmolen. Allemaal voor de varkens, dus niet meer om te schillen voor suiker.Of misschien 'verdwijnen' er toch nog wat knollen richting keuken Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 Is helemaal geen stom idee, hoe leuk zou dat zijn als je jam/stroop/sirooplimonade kunt maken zonder suiker kopen.Zou bv aardbeienjam met suikerbiet ipv suiker lukken ?Zit er bij je suikerbieten stroop niks anders in dan gekookte suikerbiet ? Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 10 november 2011 Auteur Geplaatst: 10 november 2011 Dat gaan we allemaal proberen komend jaar Het zijn alleen de suikerbieten, en water natuurlijk. Verder helemaal niets komma nul. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 Kan je suikerbieten wel zolang bewaren, lang weet ik wel maar tot de zomer weet ik niet. Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 10 november 2011 Auteur Geplaatst: 10 november 2011 Misschien kan ik er nu stroop van koken, en dat dan straks als de aardbeien er zijn gebruiken voor jam. Klein puntje: Ik heb nu 2 minuscule potjes stroop... Als ik alleen al van 1 kilo aardbeien jam wil maken, heb ik 1 kilo suiker nodig. Dat is nog meer kilo stroop, en dus vele tientalle kilo's biet Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 Mischien kun je ze koken op je aardappelgekooktvoorvarken manier Quote Players only love you when they're playing.
Eva Geplaatst: 10 november 2011 Geplaatst: 10 november 2011 moet je de bieten beslist schillen? is even flink boenen niet genoeg?dat zou veel werk schelen! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 11 november 2011 Auteur Geplaatst: 11 november 2011 Misschien die van volgend jaar van eigen teelt idd alleen schoonboenen. Deze kwamen uit kleigrond, dus ik kreeg het er echt niet af (heb dat eerst geprobeerd) Het zand gaat alleen wel in vele gaatjes en kiertjes en gleufjes zitten. Zelfs bij dik schillen kom je nog een soort van plekjes tegen waar je weer zand uit kunt 'peuren'. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Eva Geplaatst: 11 november 2011 Geplaatst: 11 november 2011 lol, alsof je niets beters te doen hebt! zondag rijd ik even met mn zus naar de zee bij holwerd (stekjes halen )daar kom ik vast nog wel een paar bulten suikerbiet tegen...kortom, ik ga ook eens proberen suikerstroop te maken Quote
Jorieke123 Geplaatst: 12 november 2011 Auteur Geplaatst: 12 november 2011 Biet: Schillen: In stukken: En dat levert 2 mini potjes op met een stroperig goedje. Smaakt en ruikt nogal naar stroopsoldaatjes, dus je proeft niet veel meer van de thee als je het daar doorheen doet. Ik heb ook vaak het schuim weggeschept, maar toch zit er op de stroop een soort schuimkraag. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bio-fee Geplaatst: 2 december 2018 Geplaatst: 2 december 2018 Een oud topic; ik kwam erop via google omdat ik een recept zoek om stroop te maken van suikerbieten.Ik ben van bovenstaande ervaring van Jorieke al wat wijzer geworden, maar nog niet niet genoeg . Jorieke, hoe lang laat je de suikerbieten koken en hoeveel water moet erbij? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 december 2018 Auteur Geplaatst: 2 december 2018 Weet ik niet meer Ik denk dat ik zorgde dat de stukken biet net onder water stonden. Maar ik weet echt niet meer hoelang ik ze hebt gekookt, sorry. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bio-fee Geplaatst: 2 december 2018 Geplaatst: 2 december 2018 Oké, dan zal ik wat moeten experimenteren. Ik kan online nl. nergens een recept vinden... Quote
bio-fee Geplaatst: 3 december 2018 Geplaatst: 3 december 2018 Dank je Erny, ik was er zelf niet opgekomen om in het Engels te zoeken!Ik ga het eens proberen met de gevonden bieten die ik heb. Quote
Chana Geplaatst: 5 november 2021 Geplaatst: 5 november 2021 Hoe is het gegaan Bio-fee? Zijn er meer mensen die suikerbiet hebben gebruikt? Bijv in een taart? Ik heb wel bieten en wortels in taart verwerkt en ben benieuwd naar suikerbiet. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.