Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

ruim 500 gram soepvlees, varken, koe, kalf of kip..of garnalen natuurlijk( of broccoli/kaas/enz)

1 ui of sjalot gesnipperd

60 gram boter

60 gram bloem

1/2 liter bouillon

nootmuskaat, tijm, peterselie

paneren:

bloem

paneermeel

losgeklopte ei

 

Voorbereiding

Snijd het vlees fijn.Fruit een uitje in de boter totdat hij glazig is, voeg dan de gezeefde bloem in een keer toe.Goed roeren, en even zachtjes laten doorbraden. Voeg de bouillon er scheutje voor scheutje aan toe, steeds roeren totdat het weer gaat pruttelen en de klontjes eruit zijn..dan weer een scheut. Schep het fijngehakte vlees door de saus,de kruiden, proef op zout en peper en laat de ragout helemaal afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries in.

Haal de ragout vlak voor verwerking uit de koelkast. Vorm met de handen lange ronde staven (kroketten) of balletjes (bitterballen), niet te dik, anders moeten ze te lang in de frituur. Zet drie diepe borden klaar, één met bloem, één met losgeklopt ei, en één met paneermeel. Haal de kroketten of bitterballen achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. . Let erop dat de kroketten compleet gepaneerd zijn, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen, en de vulling in de olie gaat zwemmen.

Ik heb de kroketten daarna ingevroren, dan heb je minder kans dat ze uit elkaar vallen in de frituur.

 

Verhit de frituur 180 gr.C. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 tot 8 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Hoi, het lijkt mij heerlijk,maar wat doe je met dat vlees? braad je dat eerst of kook je het? dank je voor je antwoord Jeanne

 

Ha Jeanne, dat is soepvlees, dus vlees dat getrokken is voor de bouillon. Ik las ook ergens iemand die voor de bouillon en het vlees gewoon zo n potje met bouillon en vlees had gekocht..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Jorieke: zeker wel! Mijn frituur is eergisteren stuk gegaan, en nu gaat alles gewoon ouderwets in zo`n pannetje met netje.

Jeanne: Pakjes avond nu al? ik heb het gevoel dat het nog lang niet zover is. Hier is ook een Sint, maar die komt en gaat op 6 december..niets ervoor. Ik zou één kroketje proberen van te voren, alhoewel je het risico loopt dat je ze allemaal in een keer opeet..zoals wij

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hallo appelvrouw, vanavond heb ik het gemaakt, ze liggen nu in de vriezer, 2 heeft mijn man vanavond geproefd, en ja echt lekker vond hij ze, ik zelf lust geen snacks of patat of wat dan ook, was alleen in de supermarkt de tijm vergeten, kan je mij zeggen wat een toevoegende waarde is van de tijm? maar een super recept, goed uitgelegd had geen last van klontjes of zo, voor herhaling vatbaar, bedankt voor je recept, jeanne

Geplaatst:

Fijn dank je Jeanne daar ben ik blij mee. Tijm geeft gewoon iets meer smaak aan de bouillon/ragout, je kan ook geen kruid nemen, dat maakt niet heel erg veel uit. Hoeveel kroketjes heb je gemaakt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hallo, ik had de helft van de ingredienten genomen,omdat ik bang was dat het niet zou lukken . En heb er bitterballen van gemaakt,14 in totaal, wel wat groter als die je in de supermarkt koopt. Ze waren dus heerlijk,en volgende keer ga ik voor de kroketten, maar dan voor het gewone aantal. groetjes Jeanne

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...