appelvrouw Geplaatst: 24 november 2011 Geplaatst: 24 november 2011 (aangepast) ruim 500 gram soepvlees, varken, koe, kalf of kip..of garnalen natuurlijk( of broccoli/kaas/enz) 1 ui of sjalot gesnipperd60 gram boter60 gram bloem1/2 liter bouillonnootmuskaat, tijm, peterseliepaneren:bloempaneermeel losgeklopte ei VoorbereidingSnijd het vlees fijn.Fruit een uitje in de boter totdat hij glazig is, voeg dan de gezeefde bloem in een keer toe.Goed roeren, en even zachtjes laten doorbraden. Voeg de bouillon er scheutje voor scheutje aan toe, steeds roeren totdat het weer gaat pruttelen en de klontjes eruit zijn..dan weer een scheut. Schep het fijngehakte vlees door de saus,de kruiden, proef op zout en peper en laat de ragout helemaal afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries in.Haal de ragout vlak voor verwerking uit de koelkast. Vorm met de handen lange ronde staven (kroketten) of balletjes (bitterballen), niet te dik, anders moeten ze te lang in de frituur. Zet drie diepe borden klaar, één met bloem, één met losgeklopt ei, en één met paneermeel. Haal de kroketten of bitterballen achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. . Let erop dat de kroketten compleet gepaneerd zijn, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen, en de vulling in de olie gaat zwemmen. Ik heb de kroketten daarna ingevroren, dan heb je minder kans dat ze uit elkaar vallen in de frituur. Verhit de frituur 180 gr.C. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 tot 8 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 1 december 2011 aangepast door Gast Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jeanne-heijmans Geplaatst: 25 november 2011 Geplaatst: 25 november 2011 Hoi, het lijkt mij heerlijk,maar wat doe je met dat vlees? braad je dat eerst of kook je het? dank je voor je antwoord Jeanne Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 november 2011 Auteur Geplaatst: 25 november 2011 Hoi, het lijkt mij heerlijk,maar wat doe je met dat vlees? braad je dat eerst of kook je het? dank je voor je antwoord Jeanne Ha Jeanne, dat is soepvlees, dus vlees dat getrokken is voor de bouillon. Ik las ook ergens iemand die voor de bouillon en het vlees gewoon zo n potje met bouillon en vlees had gekocht.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jeanne-heijmans Geplaatst: 25 november 2011 Geplaatst: 25 november 2011 Oké ik snap het, volgende week hebben we pakjes avond en dan wil ik het gaan proberen!! in het midden van de week zodat ze eerst nog de vriezer in kunnen, bedankt Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 Oeh! Nog een manier om soepvlees te verwerken! We hebben alleen geen frituur... maar in een pannetje met olie moet het ook wel lukken toch? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 26 november 2011 Auteur Geplaatst: 26 november 2011 Jorieke: zeker wel! Mijn frituur is eergisteren stuk gegaan, en nu gaat alles gewoon ouderwets in zo`n pannetje met netje.Jeanne: Pakjes avond nu al? ik heb het gevoel dat het nog lang niet zover is. Hier is ook een Sint, maar die komt en gaat op 6 december..niets ervoor. Ik zou één kroketje proberen van te voren, alhoewel je het risico loopt dat je ze allemaal in een keer opeet..zoals wij Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 Wat voor een netje? Tegen het spetteren bedoel je? Met pakjes 'avond' (4 december) eten we wat lichters hoor, aangezien we onszelf ook al volproppen met allerlei ander lekkers. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 26 november 2011 Auteur Geplaatst: 26 november 2011 Nee ik bedoel zo`n ding:http://www.google.com/imgres?hl=nl&client=firefox-a&hs=Xnu&sa=X&rls=org.mozilla:nl:official&channel=np&biw=1440&bih=781&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=29-ZsvRUR1vwYM:&imgrefurl=http://antiek-kunst.marktplaats.nl/antiek-keukenbenodigdheden/493523996-petroleum-stel-met-de-frietpan-van-toen.html&docid=UMFndE_s8DKJaM&itg=1&imgurl=http://fotos.marktplaats.com/kopen/a/69/jlxLYAQeo4pzBpqYbsK1Sg%253D%253D.jpg&w=545&h=726&ei=Lq_QTpaGK5PT4QTb2LlN&zoom=1&iact=rc&dur=361&sig=106955337872988100497&page=2&tbnh=130&tbnw=105&start=28&ndsp=28&ved=1t:429,r:19,s:28&tx=51&ty=51Oei dat is een lange.......................................... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 Oh.. Die heb ik niet. Met een schuimspaan werkt dat toch ook wel? (hoopvol) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 26 november 2011 Auteur Geplaatst: 26 november 2011 Natuurlijk, zelfs in een wok...maar niet aan de kroketjes komen totdat ze goed bruin zijn en erg voorzichtig doen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 Uiteraard Heb alleen voorlopig even geen soepvlees. Als Jimmy nou eens dikker wordt.... (ik mis een smiley met een mes en een vork!) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Frank Houweling Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 & natuurlijk Quote Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
jeanne-heijmans Geplaatst: 26 november 2011 Geplaatst: 26 november 2011 Nog een vraag hoeveel kroketten haal je er uit? Quote
appelvrouw Geplaatst: 26 november 2011 Auteur Geplaatst: 26 november 2011 Ik had tien kroketjes..allemaal in een keer op ( met z`n tweeën)(;0))))))=onderkinnen smiley) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jeanne-heijmans Geplaatst: 30 november 2011 Geplaatst: 30 november 2011 Hallo appelvrouw, vanavond heb ik het gemaakt, ze liggen nu in de vriezer, 2 heeft mijn man vanavond geproefd, en ja echt lekker vond hij ze, ik zelf lust geen snacks of patat of wat dan ook, was alleen in de supermarkt de tijm vergeten, kan je mij zeggen wat een toevoegende waarde is van de tijm? maar een super recept, goed uitgelegd had geen last van klontjes of zo, voor herhaling vatbaar, bedankt voor je recept, jeanne Quote
appelvrouw Geplaatst: 30 november 2011 Auteur Geplaatst: 30 november 2011 Fijn dank je Jeanne daar ben ik blij mee. Tijm geeft gewoon iets meer smaak aan de bouillon/ragout, je kan ook geen kruid nemen, dat maakt niet heel erg veel uit. Hoeveel kroketjes heb je gemaakt? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jeanne-heijmans Geplaatst: 1 december 2011 Geplaatst: 1 december 2011 Hallo, ik had de helft van de ingredienten genomen,omdat ik bang was dat het niet zou lukken . En heb er bitterballen van gemaakt,14 in totaal, wel wat groter als die je in de supermarkt koopt. Ze waren dus heerlijk,en volgende keer ga ik voor de kroketten, maar dan voor het gewone aantal. groetjes Jeanne Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.