Borsalino Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Heb zaadjes aangekocht van de radijs-watermeloen, in de Engelse taal radish-watermelon vind ik wel info.Is nieuw voor mij, heeft iemand er ervaring mee?Zowel teelt als smaak, zou zoetig smaken Quote
Rantje Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Volgens mij is het dezelfde als deze: https://www.vreeken.nl/2007/pages/web_zaden.php?page=web_zaden_detail&zoekwoord=237200 Die heb ik ook dit seizoen, kan ik januari al onder glas Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Borsalino Geplaatst: 18 januari 2012 Auteur Geplaatst: 18 januari 2012 Op mijn zakje staat vanaf juni Quote
Rantje Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Dacht dat er op mijn zakje wel stond dat 'ie het beter doet als het warm is. Dus ik heb hem niet bij de zaaisel voor jan en febr. gedaan. Gebruik ik wel een van de andere radijsjes voor Edit: staat op de site van Vreeken's ook dat vanaf juni het beste resultaat geeft Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Koert Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Worden die zo groot ja, net even zitten kijken, wat een joekels: zijn nog een stuk groter dan onze wedstrijd radijzen toch? Quote Even a broken clock is right twice a day
Rantje Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Ja ze zien er groot uit!Maar op die laatste foto vind ik hem toch minder smakelijk Ik wacht wel tot het een stuk warmer is, en dan zien we het wel!Overigens ligt het vaak aan hoe de foto gemaakt is hoe groot iets lijkt en uiteindelijk niet is.... Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Simone Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Wel grappig om een keer te proberen.ik heb ook even rondgesnuffeld op internet en kwam het volgende tegen:Bekend als het "hart van de schoonheid", De wortel heeft groen en witte schil, en het formaat van een tennisbal de binnenkant, die is magenta gekleurd. De vlees van deze Chinese radijs watermeloen is knapperig, zoet en heeft een beetje een noten smaak, op de schil zit er nog een pikantje aan. Voor het consumeren licht met suiker besprenkelen. De radijs kan tot 5 maanden in de koelkast bewaard worden. De radijs heeft warm weer nodig om goed te kunnen groeien. Dus pas zaaien als het langere tijd mooi weer is. Juli of augustus is de beste zaai periode. Buiten zaaien 6mm diep ontkieming vind plaats met 5 tot 10 dagen bij minimaal 15 tot 20 graden. Quote Gisteren werd er paniek gezaaid, vandaag stond het al een meter hoog.
geedee Geplaatst: 18 januari 2012 Geplaatst: 18 januari 2012 Ik heb m ook....ben reuze benieuwd! Quote
Kruidje Geplaatst: 19 januari 2012 Geplaatst: 19 januari 2012 Ingewikkeld... Bij mij groeien gewone radijsen al niet fatsoenlijk... Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Menph Geplaatst: 19 januari 2012 Geplaatst: 19 januari 2012 Probeer 'm dit seizoen ook voor het eerst uit. Ik verwacht een meiraap/mosterd achtige smaak. Als ze te taai/scherp zijn stop ik ze even in de oven. Meiraap smaakt me zo ook beter. Altijd leuk om iets in de herfst/winter te oogsten. Quote
Spitskool Geplaatst: 11 maart 2018 Geplaatst: 11 maart 2018 Ik ga deze dit jaar zaaien. Uiteraard precies dezelfde vragen als de mensen hierboven... (Mijn originaliteit is ver te zoeken. ) Is hij echt zoveel groter dan het zo bekende rood-roze radijsje? Smaakt hij zoeter? Is het de moeite waard? Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Erny Geplaatst: 11 maart 2018 Geplaatst: 11 maart 2018 Het is meer een Rettich dan een radijs en ongeveer zo groot als een bietje. Quote
Spitskool Geplaatst: 11 maart 2018 Geplaatst: 11 maart 2018 Goed om te weten Erny, dankjewel. Klinkt helemaal niet slecht. Ik ga de watermeloen-rettich hopelijk in het echt uitproberen deze lente. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Ann123 Geplaatst: 11 maart 2018 Geplaatst: 11 maart 2018 Ik heb er ook zaadjes van gekocht. Wil hem ook zaaien. In restaurants zie je hem wel vaak op het bord, en hij is groot inderdaad. Er ligt altijd vinaigrette op, dus weet ik niet of hij echt als een gewone radijs smaakt maar denk dat hij minder pittig is. Quote
Spitskool Geplaatst: 12 maart 2018 Geplaatst: 12 maart 2018 Een restaurant radijsje. Huize Spitskool gaat op sjique deze zomer. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Waaslander Geplaatst: 21 oktober 2021 Geplaatst: 21 oktober 2021 Wel al een redelijk oud topic . Maar zijn er ondertussen al ervaringen mee ? Wanneer best zaaien vroeg in het jaar (kom tegen vanaf februari) of juist laat (kom ook pas augustus tegen ) Wat zijn jullie bevindingen ? Wat kan ik verwachten van smaak ? Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.