Geplaatst: 29 maart 20223 j Van de week maak ik een flinke witschimmelkaas, die ik daarna in punten verdeel en laat schimmelen en rijpen. Ik wil niet opscheppen ofzo, maar sinds we een nieuwe (koelere...) kelder hebben ben ik er nog beter in Ik gebruik een recept voor brie, het is dus een milde soort. Ik moet even wegen hoeveel zo'n punt weegt straks. Maar ga er maar van uit dat het rond de 200 gram zal zijn. Vergelijkbaar met een gemiddelde punt brie uit de super. Hij zal op/na 23 april goed rijp moeten zijn, dus je kunt er meteen aan beginnen, maar hij kan ook echt nog even in de koelkast liggen. Gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ik vraag 2 euro voor zo'n punt, alleen al voor de melk die ik koop bij de buurman. En daar dan wat bovenop om weer een een flesje stremsel, pakje kaasferment, of dat soort zaken te kopen. Ik verdien er dus niets aan. Het is wel handig om te reserveren, ik maak liever niets teveel want dan zit ik straks met een boel kaas. Omdat deze MTFD een stuk minder druk zal zijn, maak ik misschien niet 1 hele grote maar liever een aantal kleinere. De vorm is dan iets anders maar dat maakt verder weinig uit Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 maart 20223 j Auteur Nou het is vandaag in ieder geval geweldig weer om een grote kaas te maken De melktank was net geleegd dus we konden super verse melk tappen. En ik maak toch maar gewoon zo'n groot 'wiel', ik gebruik die grote vorm al zo weinig... Dus Jootje: ik heb zeker genoeg Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 april 20223 j Auteur Ik heb erg mijn best gedaan er een dikke brie van te maken. Deze kaasvorm is niet al te hoog en het zakt altijd nog een eind in dus daar had ik al rekening mee gehouden en er na een tijdje nog wat wrongel bovenop gedaan. En dat heeft gewerkt, het zijn mooie dikke punten! Er zijn er nog wat te koop. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 11 april 20223 j Lekker, ik neem er ook één. Of twee, als er over is. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 21 april 20223 j Auteur Nemen jullie een bakje mee om de kaasjes in te vervoeren? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 april 20223 j Auteur Formaat briepunt Wacht ik meet het even op... +/- 13 bij 10 en 5 cm hoog dan zit je veilig. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 april 20223 j Hij is super lekker, Jorieke! De komende dagen parkeer ik overal deze kaas op. 😋
Geplaatst: 26 april 20223 j Nou lekker hoor zegt Lie.. ik vind hem ook lekker..1 broodje want ik hou niet van Franse schimmel kazen We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 24 september 20223 j Auteur Is er dit najaar interesse in deze kaas? Ik heb wel weer zin om er 1 (die ik dan verdeel in meerdere punten...) te maken Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 oktober 20223 j Auteur Ik ga er morgen mee aan de slag! Ik maak gewoon weer zo'n hele grote waar ik dus aardig wat punten van kan snijden. Hopelijk zijn er nog wat mensen met interesse die het nog niet gemeld hebben Deze kaasjes zullen in de week na de mtfd rijp worden, en ook die week daarna nog heerlijk zijn. Je bewaart ze gewoon in de koelkast. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 13 oktober 20223 j Auteur De kaasjes schimmelen al mooi, ik ga ze nu snel verpakken en koeler leggen. Ik heb ze trouwens gemaakt van gepasteuriseerde melk, dus het is geen rauwmelkse kaas. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 oktober 20223 j Auteur Oh ja: nemen jullie zelf een bakje mee om de kaas in te vervoeren? Hij is verpakt in plastic folie maar heeft dus wel even een stevig bakje met deksel nodig om niet geplet te worden tussen al je ruilwaar Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 oktober 20223 j Auteur Er zijn 2 'klanten' die helaas toch niet komen zaterdag, dus ik heb nog wat kaas te koop! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 oktober 20223 j Auteur De kaasjes voelen al wat zachter, ik denk dat je em wel aan kunt snijden als je van de wat stevige brie bent. Laat je ze langer liggen dan worden ze zachter en lopen ze op een gegeven moment bijna zelf weg We hebben zelf die ronde daar bovenin de hoek van de foto al aangesneden maar die is wat dunner dus die rijpt anders. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 oktober 20223 j Hahaha was ik even vergeten dat ze nog een weekje mochten rijpen. De eerste is al op. Gelukkig heb ik nog meer. Ze smaken geweldig!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.