Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Verkoop witschimmel-kaas

Featured Replies

Geplaatst:

Van de week maak ik een flinke witschimmelkaas, die ik daarna in punten verdeel en laat schimmelen en rijpen. Ik wil niet opscheppen ofzo, maar sinds we een nieuwe (koelere...) kelder hebben ben ik er nog beter in :cool:

Ik gebruik een recept voor brie, het is dus een milde soort. 

 

Ik moet even wegen hoeveel zo'n punt weegt straks. Maar ga er maar van uit dat het rond de 200 gram zal zijn. Vergelijkbaar met een gemiddelde punt brie uit de super.

 

Hij zal op/na 23 april goed rijp moeten zijn, dus je kunt er meteen aan beginnen, maar hij kan ook echt nog even in de koelkast liggen. 

 

Gemaakt van gepasteuriseerde melk.

 

Ik vraag 2 euro voor zo'n punt, alleen al voor de melk die ik koop bij de buurman. En daar dan wat bovenop om weer een een flesje stremsel, pakje kaasferment, of dat soort zaken te kopen. Ik verdien er dus niets aan. 

 

Het is wel handig om te reserveren, ik maak liever niets teveel want dan zit ik straks met een boel kaas. Omdat deze MTFD een stuk minder druk zal zijn, maak ik misschien niet 1 hele grote maar liever een aantal kleinere. De vorm is dan iets anders maar dat maakt verder weinig uit :) 

 

 

Geplaatst:

Jaaaa lekkker! Ik reserveer graag een punt. Mmmm.

 

Geplaatst:

Ik ook graag een punt…

mocht je overhebben zelfs twee! 😋

Geplaatst:
  • Auteur

Nou het is vandaag in ieder geval geweldig weer om een grote kaas te maken :) 

De melktank was net geleegd dus we konden super verse melk tappen. En ik maak toch maar gewoon zo'n groot 'wiel', ik gebruik die grote vorm al zo weinig... Dus Jootje: ik heb zeker genoeg :lol:

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb erg mijn best gedaan er een dikke brie van te maken. Deze kaasvorm is niet al te hoog en het zakt altijd nog een eind in dus daar had ik al rekening mee gehouden en er na een tijdje nog wat wrongel bovenop gedaan. En dat heeft gewerkt, het zijn mooie dikke punten! Er zijn er nog wat te koop. 

 

IMG_2522.jpg

Geplaatst:

Mogen wij ook een punt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Hoe groot?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hij is super lekker, Jorieke! De komende dagen parkeer ik overal deze kaas op. 😋

Geplaatst:

Nou lekker hoor zegt Lie.. ik vind hem ook lekker..1 broodje want ik hou niet van Franse schimmel kazen

image.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 4 maanden later ...
Geplaatst:

@Jorieke123 - ik hou me aanbevolen 

  • 2 weken later...
Geplaatst:
  • Auteur

Ik ga er morgen mee aan de slag! Ik maak gewoon weer zo'n hele grote waar ik dus aardig wat punten van kan snijden. Hopelijk zijn er nog wat mensen met interesse die het nog niet gemeld hebben ;) 

Deze kaasjes zullen in de week na de mtfd rijp worden, en ook die week daarna nog heerlijk zijn. Je bewaart ze gewoon in de koelkast. 

Geplaatst:
  • Auteur

Oh ja: nemen jullie zelf een bakje mee om de kaas in te vervoeren? Hij is verpakt in plastic folie maar heeft dus wel even een stevig bakje met deksel nodig om niet geplet te worden tussen al je ruilwaar :D 

  • 2 weken later...
Geplaatst:
  • Auteur

De kaasjes voelen al wat zachter, ik denk dat je em wel aan kunt snijden als je van de wat stevige brie bent. Laat je ze langer liggen dan worden ze zachter en lopen ze op een gegeven moment bijna zelf weg ;) 

We hebben zelf die ronde daar bovenin de hoek van de foto al aangesneden maar die is wat dunner dus die rijpt anders. 

Geplaatst:

Hahaha was ik even vergeten dat ze nog een weekje mochten rijpen. De eerste is al op. Gelukkig heb ik nog meer. Ze smaken geweldig!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.