Jorieke123 Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Van de week maak ik een flinke witschimmelkaas, die ik daarna in punten verdeel en laat schimmelen en rijpen. Ik wil niet opscheppen ofzo, maar sinds we een nieuwe (koelere...) kelder hebben ben ik er nog beter in Ik gebruik een recept voor brie, het is dus een milde soort. Ik moet even wegen hoeveel zo'n punt weegt straks. Maar ga er maar van uit dat het rond de 200 gram zal zijn. Vergelijkbaar met een gemiddelde punt brie uit de super. Hij zal op/na 23 april goed rijp moeten zijn, dus je kunt er meteen aan beginnen, maar hij kan ook echt nog even in de koelkast liggen. Gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ik vraag 2 euro voor zo'n punt, alleen al voor de melk die ik koop bij de buurman. En daar dan wat bovenop om weer een een flesje stremsel, pakje kaasferment, of dat soort zaken te kopen. Ik verdien er dus niets aan. Het is wel handig om te reserveren, ik maak liever niets teveel want dan zit ik straks met een boel kaas. Omdat deze MTFD een stuk minder druk zal zijn, maak ik misschien niet 1 hele grote maar liever een aantal kleinere. De vorm is dan iets anders maar dat maakt verder weinig uit 2 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Jaaaa lekkker! Ik reserveer graag een punt. Mmmm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Ik ook graag een punt… mocht je overhebben zelfs twee! 😋 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted March 31, 2022 Author Share Posted March 31, 2022 Nou het is vandaag in ieder geval geweldig weer om een grote kaas te maken De melktank was net geleegd dus we konden super verse melk tappen. En ik maak toch maar gewoon zo'n groot 'wiel', ik gebruik die grote vorm al zo weinig... Dus Jootje: ik heb zeker genoeg 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 2, 2022 Author Share Posted April 2, 2022 Ik heb erg mijn best gedaan er een dikke brie van te maken. Deze kaasvorm is niet al te hoog en het zakt altijd nog een eind in dus daar had ik al rekening mee gehouden en er na een tijdje nog wat wrongel bovenop gedaan. En dat heeft gewerkt, het zijn mooie dikke punten! Er zijn er nog wat te koop. 4 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 Ziet er heerlijk uit! 🤤 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted April 4, 2022 Share Posted April 4, 2022 Mogen wij ook een punt? 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 4, 2022 Author Share Posted April 4, 2022 Ja! 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 11, 2022 Author Share Posted April 11, 2022 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Lekker, ik neem er ook één. Of twee, als er over is. Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 21, 2022 Author Share Posted April 21, 2022 Nemen jullie een bakje mee om de kaasjes in te vervoeren? 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 Hoe groot? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted April 21, 2022 Author Share Posted April 21, 2022 Formaat briepunt Wacht ik meet het even op... +/- 13 bij 10 en 5 cm hoog dan zit je veilig. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 Hij is super lekker, Jorieke! De komende dagen parkeer ik overal deze kaas op. 😋 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Nou lekker hoor zegt Lie.. ik vind hem ook lekker..1 broodje want ik hou niet van Franse schimmel kazen 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 24, 2022 Author Share Posted September 24, 2022 Is er dit najaar interesse in deze kaas? Ik heb wel weer zin om er 1 (die ik dan verdeel in meerdere punten...) te maken Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 @Jorieke123 - ik hou me aanbevolen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Jazeker! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 6, 2022 Author Share Posted October 6, 2022 Ik ga er morgen mee aan de slag! Ik maak gewoon weer zo'n hele grote waar ik dus aardig wat punten van kan snijden. Hopelijk zijn er nog wat mensen met interesse die het nog niet gemeld hebben Deze kaasjes zullen in de week na de mtfd rijp worden, en ook die week daarna nog heerlijk zijn. Je bewaart ze gewoon in de koelkast. 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 7, 2022 Author Share Posted October 7, 2022 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 13, 2022 Author Share Posted October 13, 2022 De kaasjes schimmelen al mooi, ik ga ze nu snel verpakken en koeler leggen. Ik heb ze trouwens gemaakt van gepasteuriseerde melk, dus het is geen rauwmelkse kaas. 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 Oh ja: nemen jullie zelf een bakje mee om de kaas in te vervoeren? Hij is verpakt in plastic folie maar heeft dus wel even een stevig bakje met deksel nodig om niet geplet te worden tussen al je ruilwaar 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 20, 2022 Author Share Posted October 20, 2022 Er zijn 2 'klanten' die helaas toch niet komen zaterdag, dus ik heb nog wat kaas te koop! Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 28, 2022 Author Share Posted October 28, 2022 De kaasjes voelen al wat zachter, ik denk dat je em wel aan kunt snijden als je van de wat stevige brie bent. Laat je ze langer liggen dan worden ze zachter en lopen ze op een gegeven moment bijna zelf weg We hebben zelf die ronde daar bovenin de hoek van de foto al aangesneden maar die is wat dunner dus die rijpt anders. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 Hahaha was ik even vergeten dat ze nog een weekje mochten rijpen. De eerste is al op. Gelukkig heb ik nog meer. Ze smaken geweldig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.