Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ervaring gezocht


Frank Houweling

Recommended Posts

Hallotjes!

 

Ik heb een lijstje met fruitsoorten waar ik mensen met verstand van zaken zoek. Dus heb je ervaring met 1 van de onstaande fruitsoorten, zou je me misschien willen vertellen wat je ervan vind?

 

Alvast bedankt!

 

Annona cherimola Annonaceae

Carica x pantagona

Casimiroa edulis

Coffea arabica

Hovenia dulcis

Lippia dulcis (Stevia, heeft vast wel iemand ervaring mee?)

Macadamia ternifolia

Mangifera indica

Cycphomandra betecea (boomtomaat, tomatillo)

Diospyros digyna

Eugenia uniflora

Persea americano

Physalis peruviana

Pinus pinea

Poncirus trifoliata

Psidium guajave

Psidium cattleyanum

 

Ik vind random site's op het internet heel interessant; maar die heb ik zelf al gevonden. Maar voordat ik iets ga verkopen heb ik graag met iemand gesproken die er meer ervaring mee heeft. Dus alleen ervaringen, en geen links naar random sites a.u.b.!

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ervaring met de Physalis peruviana. Het is de grote broer van de physalis pubescens. In de volksmond noemt men de vruchten van deze twee planten 'Ananaskers' of 'Kaapse Goudbes'.

 

Ik vind de grote (ph. peruviana) lekkerder (gele bes van 1-2cm in doorsnee) dan de kleine (ph. pubescens). Maarrrr de ph. pubescens is gemakkelijker oogsten, omdat de vruchten al vanaf juli rijp zijn. De ph. peruviana heeft langer tijd nodig en bij een slechte zomer (zoals de afgelopen twee zomers) hebben ze moeite om goed vruchten te vormen en goed af te rijpen.

 

Voor dit jaar heb ik weer de ph. peruviana gezaaid, want ik verwacht een mooie zomer

Maar na de winter komt de lente weer.

Link to comment
Share on other sites

Koffie is een makkelijke plant, opgegroeid vanaf klein plantje, ik geloof dat ze tegenwoordig ook in de dwergvorm te koop zijn, ik had een normale.

 

Werd echter té groot voor de huiskamer 1,5m hoog bij 1 meter breed, veel bessen maar ook veel bloesem overlappen elkaar. Normale potgrond, normaal water behoefte, geen byzondere teelt voorschriften. Wel licht (zonnig) 1/2 dag.

Omdat ie te groot werd omgezaagd en verwijderd.

Link to comment
Share on other sites

Physalis peruviana is eenjarige kruidachtige plant lijkt mij niet geschikt voor verkoop bij jullie dan toch ?

over de boomtomaat twijel ik ook is toch een halfheester maar of je die redelijk over kan houden ? ,

de rest allemaal leuk en interesant maar (nog) geen ervaring.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Poncirus trifoliata is een makkelijke plant. houdt zo ver ik weet van wat zurige grond. bloeit rijk en lang, regen deert m niet. De bloemen geuren heerlijk en in vlagen op afstand komt dat langs. heerlijk.

vruchten heb ik er wel aan gezien , maar nooit aandacht aan besteed, sorry. Goed snoeibaar ( bloed wel in de winter ) goed ook als onderstam zeggen ze. En goed winterhard.

Groeit niet snel. Ik had er ooit 1 die net an mans hoog was, en toen ong 20 jaar oud was. vrezelijke stekels. maar niet veel. goed als haagplant en vogelbosje. hommels , bijen en vlinders zijn er zot op. een aanrader. helaas weet ik niet veel over de vrucht.

Link to comment
Share on other sites

Physalis peruviana rijpt ins ons klimaat eigenlijk net te laat. Per plant +/- 25 vruchtjes in oktober. De plant gaat ten gronde met de eerste nachtvorst en is dan afgeladen met onrijpe vruchten (300 of meer)

 

Liefhebbersplant.

Link to comment
Share on other sites

Physalis peruviana rijpt ins ons klimaat eigenlijk net te laat. Per plant +/- 25 vruchtjes in oktober. De plant gaat ten gronde met de eerste nachtvorst en is dan afgeladen met onrijpe vruchten (300 of meer)

Dat is inderdaad wel erg laat Menno . Die ik kweek is een vroege maar welk ras het is weet ik niet. De zaden kreeg ik een paar jaar geleden van iemand zonder verdere toelichting maar ik gok er op dat het de Physalis Pubescens is. Hij zorgt in ieder geval mits vroeg gezaaid , en het weer moet natuurlijk ook meewerken , al eind juli voor rijpe vruchten. Staat de plant op een zeer gunstige plaats , zoals de plant op het plaatje , dan gebeurt dat al zo'n veertien dagen eerder. Deze plant stond tegen een muur pal op het zuiden en profiteerde dus ook nog eens van de warmte die de muur na zonsondergang nog een tijd uitstraalt . Verder stond hij in een ruime pot van 40 x 40 x 40 cm en in goede potgrond .

 

Ik heb onlangs van een forumlid zaden van de Physalis Peruviana gekregen. Ik zaai dit jaar beide en ben benieuwd naar de verschillen onder gelijke groeiomstandigheden .

 

sl551438.jpg

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...