Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Gewoon een vraag, ik lees her en der dat de komkommer gepekeld wordt voor inmaken.

Wat is hier de reden van?

Ik doe het altijd zonder pekelen en ze smaken altijd prima.

 

Dus eigenlijk ben ik gewoon benieuwd waarom.

Geplaatst:

Het zout onttrekt vocht en zo worden ze wat de Duitsers zo mooi "knackig" noemen.

Geplaatst:
  • Auteur

@Patrijs maar als je het vocht onttrekt,en je maakt het in, dan wordt het toch weer sappiger. Dan is het nut van de pekel toch ook weer verdwenen?

Geplaatst:

Lees  dit verhaal maar even en het verhaal wat op de website onder osmose staat. Daar staat het heel goed uitgelegt, vind ik.

Ik heb tween tsukemono potjes die ik vul met gesneden groente, zout en kruiden. Omdat de groente onder druk staatt, gaat het ontrekken van vocht nog sneller.

Het potje rechts op de foto staat minder dan een uur in de koelkast en zat tot bijna de rand vol met komkommer. Het andere potje heeft wat drogere groenten.

 

IMG_20220814_140712_930~2.jpg

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:
4 uren geleden, Plotiemoos zei:

@Patrijs maar als je het vocht onttrekt,en je maakt het in, dan wordt het toch weer sappiger. Dan is het nut van de pekel toch ook weer verdwenen?

Het nut van pekel is om de komkommer te laten krimpen, daarna inmaken bv met zuur, dat trekt weer in de komkommer, krijgt zijn originele formaat terug, zo veranderd de komkommer in bv een zure bom of augurk. 

Geplaatst:
  • Auteur

Oké. Bedankt.

 

Geplaatst:

Hmmm... de tsukemono methode is eigenlijk zoals we vroeger de komkommer lieten trekken in een schaaltje, vermengd met zout, en dan een schoteltje erop met gewicht.

Die tsukemono pers potjes doen zo te zien hetzelfde.

Wel handig die Japanse receptjes. Want zijn niet van die grote hoeveelheden en snel klaar. Gaan we eens mee bezig (zit al te YTben). :mrgreen:

Waar (en hoe duur) heb jij je potjes vandaan @woldistel?

Geplaatst:
Quote

Hmmm... de tsukemono methode is eigenlijk zoals we vroeger de komkommer lieten trekken in een schaaltje, vermengd met zout, en dan een schoteltje erop met gewicht.

Het is ook niks anders dan dat, hoor. Maar deze potjes zijn wel heel handig. En ze gaan best wel snel enzijn goed afgesloten Ik gebruik ze vooral voor de groentensnack tussendoor. Ik kwak zo'n potje vol met groente, zout en kruiden en aan het eind van de dag heb ik mijn hartig snackje 😁.

Deze potjes zijn van Terrasana en nummer 1 kocht ik ooit eens online (en stond daarna een tijdje stof te vangen) en nummer 2 stond gewoon in de Ekoplaza bij de tofu (die echt ook heel lekker wordt in zo'n potje met een zooi kruiden en soyu 😋).

 

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:

Aha, thx @woldistel Met de merknaam wordt het een stuk gemakkelijker zoeken. Zowaar ook bij B.com en DAonline etc te verkrijgen. Even kijken hoe het zit met de prijsverschillen tov verzendkosten e.d.

In Groningen ev. ook op 3 plaatsen verkrijgbaar maar ik ga de stad echt niet doorfietsen met deze hitte. :wink:

 

On topic: ik zout mijn komkommers en augurken ook niet van te voren. Teveel gedoe en dan vergeet ik ze weer en staan ze te lang in het zout met alle gevolgen van dien. :shifty:

Geplaatst:

@woldistel Bedankt voor de tip. De picklepress vandaag bij de Ekoplaza (vlakbij) gehaald. Daar was ie 12,50 en dat is helemaal niet zoveel duurder dan online. 👍

Geplaatst:

Ja, online is ie vaak net zo duur + verzendkosten. Veel plezier met de snelle groentensnack 😋

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Geplaatst:

Volgegooid met: Komkommerplakjes, halve ui geschaafd (was toch bezig), sesamzaad en anderhalve tl zout en halve Aji Blanco Cristal en wat gedroogd zeewier (Wakame ipv Kombu). Staat nu in de koelkast. Ben benieuwd. :mrgreen:

Geplaatst:

nomnomnomnom 😋

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.