helena Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 Zie het regelmatig voorbij komen; goudsbloemen, OI kers en passie bloemen worden gegeten? Voor ons heeel bijzonder, zal commentaar krijgen bij het presenteren maar zal dan eerst zeker moeten weten ; hoe zit het. Eet je eerder genoemde bloemen rauw, de hele bloem of alleen de blaadjes? Geweldig mooi op/ door de salade lijkt me. Wie helpt me verder? Quote
Merel Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 Hoi Helena, Kort geleden ben ik ook begonnen met het eten van bloemen. Tot nu toe OI kers-, goudsbloem- en komkommerkruidbloemetjes gegeten. Van de OI kers heb ik de hele bloem gebruikt, van de goudsbloem alleen de bloemblaadjes en van de komkommerkruid alleen het blauwe deel van het bloemetje (het steeltje/kroontje leek me wat stug). Ik heb de bloemen over een salade gedaan. Zag er erg fleurig uit. Heb niet het idee dat je het voor de smaak moet doen. Maar ben wel benieuwd naar reacties van andere mensen. Quote indefruitboomgaard
Jorieke123 Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 De bloemblaadjes geven inderdaad mooie kleur, en alleen rauw blijven ze mooi.De rest van de bloem is vaak bitter, dus die eet je niet. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jasmin Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 Ik heb hier de OI-kers benoemd als sla die er toevallig mooi uitziet... binnenkort eens blommetjes introduceren als sla-product... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Koert Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 De courgettebloem is ook eetbaar, hier staan wat recepten: http://www.courgettefleur.nl/ Quote Even a broken clock is right twice a day
appelvrouw Geplaatst: 26 juni 2011 Geplaatst: 26 juni 2011 En het driekleurig ( of vast wel andere kleurtjes) viooltje,,daar kan je ook sorbets of ijs mee kleuren en parfumeren.Ik doe ook tijmbloemetjes over de tomatensla. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 27 juni 2011 Geplaatst: 27 juni 2011 En natuurlijk die van bieslook. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
dennislp Geplaatst: 27 juni 2011 Geplaatst: 27 juni 2011 En die van de vlier! En rucola bloemetjes toch ook??? Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Frank vwl Geplaatst: 27 juni 2011 Geplaatst: 27 juni 2011 Toevallig heb ik gisteren wat bloemen geproefd De blaadjes van de oi kers hebben een licht zoete smaak, het middelste van het bloempje is licht pittig. Wel even kijken of er geen bijtje in zit voor je hem in je mond stopt Quote
geedee Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Je kunt ze zelfs al in de supermarkt kopen..... Dus laat bij het presenteren deze foto maar zien....en presenteer het als de allernieuwste hype! Quote
Nicolette Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 dit jaar heb ik citroen afrikaantje. Ook erg lekker in de salade. Quote
hansm Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Zaadjes bewaren Nicolette die wil ik ook nog , volgens mij kunnen bloemen best wel eens gezond zijn nu is het erg voor het mooie en leukedat mensen het eten, maar in bepaalde dieeten van dieren komt duidelijk ook bloemen naar voren als belangrijk (onmisbaar) onderdeel,daarom denk ik dat het best weleens gezond kan zijn voor ons ook. Quote Players only love you when they're playing.
jasmin Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Ik heb vandaag dahlia-jam gemaakt, eigenlijk meer een gelei. Morgen bij ontbijt pannenkoeken, en de eerste pot open ... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
geedee Geplaatst: 30 juli 2011 Geplaatst: 30 juli 2011 Kun je daar jam van maken??? Ik heb ze hier in een vaas. Ik word mega slim op dit forum. Recept al eens ergens gepost op 't forum? Quote
bonnie f Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Voor de mensen die jam van bloemen willen maken.Gebruik alsjeblieft geen gekochte bloemen. Die staan bol van het gif.Mijn broer werkt in de kassenbouw en ik heb van hem geleerd om mijn bloemen niet eens op het aanrecht te leggen en mijn handen te wassen na het schikken. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
geedee Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Zijn Dahlia's uit eigen tuin Dus nu nog een recept vinden en aan de slag Quote
bonnie f Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Zijn het de bloemen op de foto? Mooie bloemen! Wordt heel mooi gekleurde gelei. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
geedee Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Ja dank je wel! Is een bewerkelijke plant die dahlia met dieven(meer dan tomaten) en touwtjes eromheen of ringen, maar dan krijg je mooie grote bloemen. Heb jij een recept voor zo'n gelei Bonnie? Quote
bonnie f Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Ikke niet. Jasmin wel. Kijk ook even naar paardenbloemjam hier. Ik zou dat recept gebruiken. Ik heb rozemarijn meegekookt. Is heerlijke jam geworden. Ik heb 1 dahlia, dit jaar voor het eerst. Ik hoorde pas kortgeleden dat ik moest dieven. Voor mij dus kleine blommen. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
jasmin Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Ik heb gewoon appelgelei gemaakt van een fles Flevosap uit de AH. Zit niks in, is alleen gepasteuriseerd sap. Liter sap laten koken, 0,1 liter water bijgedaan, zodat ik een compleet zakje geleizuiker van Van Gilse kon toevoegen. Ik had ook wat bramen en bosaardbeitjes klaar staan, maar uiteindelijk niet gebruikt. Als het sap kookt: de dahliablaadjes en het suiker toevoegen. Ik had allemaal verschillende kleuren bloemblaadjes, en dat pakte heel leuk uit. Geeft een heel apart effect. Bij het geleren heb ik steeds de potten een beetje 'in beweging' gehouden, anders proppen de bloemblaadjes allemaal op een klutje... Je kan de bloemen ook bv. toevoegen aan pruimenjam... die is ook lichter van kleur, zodat je het kan zien zitten in de pot. De bloemblaadjes vind ik een beetje smakeloos, dus voor mij is het meer de decoratie, maar wel een om van te genieten... Ik vind trouwens dat de dahlia een eigen topic verdient. Zo'n veelzijdige plant. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
geedee Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 OK ik ga dus van de week eens een gelei maken(nog nooit gedaan ) Quote
Nicolette Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Hans ik zal proberen of ik de zaadjes kan oogsten. Meestal lukt dat goed met afrikaantjes. Het is een grappig klein bloemetje. Zal eens kijken of ik er een foto van kan maken als ik er aan denk. Ben niet zo van de foto's meestal. Quote
appelvrouw Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Dit is dus wel een grappige Franse site over eetbare bloemen ( een verkoper)http://www.fleur-comestible.com Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
hansm Geplaatst: 31 juli 2011 Geplaatst: 31 juli 2011 Hans ik zal proberen of ik de zaadjes kan oogsten. Meestal lukt dat goed met afrikaantjes. Het is een grappig klein bloemetje. Zal eens kijken of ik er een foto van kan maken als ik er aan denk. Ben niet zo van de foto's meestal. Ja leuk worden deze ook wel dragon afrikaantjes genoemd dat je weet ? Quote Players only love you when they're playing.
dennislp Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 Welke eetbare bloemen hebben jullie en welke raden jullie aan? Ik heb nu de Oost-Indische kers, Goudsbloem en de Gevlekte dovenetel. (En nog de dingen zoals Rucola en Bieslook dan) Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.