Jump to content

Frank vwl

Members
 • Posts

  375
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frank vwl

 1. Als ze het niet eten dan maken ze het misschien toch wel kapot, mijn kippen eten al het groen en wat ze niet lekker vinden pikken ze toch kapot en laten dan op de grond liggen
 2. Misschien is een groenbemester die niet winterhard is dan een optie voor je? Dus die gewoon doodvriest en je dus niet perse hoeft onder te werken?
 3. Ik heb het onder geschoffeld, wel een paar keer herhalen want je hebt niet in 1 keer alles dood. Met een schoffel heb je alleen hele oppervlakkige grondbewerking. ervan uitgaande dat je geen honderden meters inzaait, dan lijkt het me veel werk met een schoffel. Of wil je de grond echt helemaal niet aanraken
 4. Leuk, als het op 1 van de data is die ik aangevinkt heb dan ben ik er weer bij
 5. Ik heb de Izegemse koekoek een groot ras met goede winterleg en vrij rustige kippen maar heb je geen andere eisen? Moeten ze alleen groot zijn of wil je een bepaalde kleur of ras eigenschap Je hebt bijvoorbeeld grote kippen die langzaam groeien en pas na 1.5jaar op hun maximale gewicht zitten, maar ook die sneller groeien en ook sneller oud worden. Hoeveel eieren moeten ze leggen, wil je in de winter bijlichten of geen eieren of een ras dat in de winter doorlegt etc. etc.
 6. Hier zijn de eerste kuikens er ook ik heb bevruchte eieren uit laten broeden bij broedei.nl in Heeswijk Dinther, voor €0,40 per eitje kan ik geen broedmachine aanschaffen en de uitkomst was 100%
 7. Hey Danuta, die zadeltjes heb je die zelf gemaakt of ergens gekocht?
 8. Ik heb hem zelf niet, maar volgens mij kunnen er alleen 'harde' zaden en noten in
 9. Hier zijn er in ieder geval genoeg, gelukkig hebben ze het deze keer niet naast mijn pomp gedeponeerd. Het ziet ernaar uit dat ik dit jaar wat muggen ongedierte bestrijdingshulp krijg
 10. Het grootste deel van de kikkerdril is in ieder geval nog heel, in de pomp zitten heel veel kleine gaatjes en de slijmerige dril heeft dat snel verstopt, volgens mij is er ook niets doorheen gegaan. ALs je goed kijkt zie je in het water nog een hele kwab zitten. Het zit nu in een speciekuip met waterplanten die ik ga ingraven zodat je amfibiën een rustig watertje hebben zonder pomp.
 11. @ Jorieke, na die tomatenplant hadden ze wel wat diarree maar verder geen voor mij merkbare klachten en ik weet natuurlijk niet 100% zeker of de diarree daardoor kwam (wel 95 ) maar volgens mij vreten ze hier gewoon al het groen op wat ik ze geef dus ik let extra op giftige planten. Wat ze hier overigens echt niet eten is brandnetel. Ik weet dat sommige kippen er dol op zijn, maar ik denk dat mijn kippen toch echt last hebben van de prikkers want ze lopen er echt met een boog omheen. Je kan best 3 verschillende rassen nemen hoor Huub, Jorieke heeft ook verschillende rassen bij elkaar. Ze hebben dan natuurlijk wel allemaal iets andere "eigenschappen". 3 Kippen op 12m2 is naar mijn mening ruim genoeg hoor.
 12. Hier trekken ze er zich in ieder geval niets aan van de kou. 2 kikkers aan t paren (tja voor privacy hadden ze beter ene beschut plekje kunnen zoeken) 18 maart En het resultaat watervalpomp pompte nauwelijks nog water rond op 25 maart helemaal vol kikkerdril, waarschijnlijk van bovenstaande combi Ik denk dat veel amfibiën na de week met wat warmer weer toch wel ontwaakt zijn.
 13. Onkruid hebben ze inderdaad graag, maar let wel op dat er niets giftigs tussen zit, want ik weet uit ervaring dat ze ook gewoon giftige planten helemaal opeten (tomatenplant in mijn geval) Je hebt met gaas inderdaad kans dat ze toch gaan krabben en graven ook al ligt dat gaas er en dan beschadigen ze hun poten.
 14. De planten die je erin zet zullen wel al behoorlijk formaat moeten hebben denk ik Huub, hier pikken ze ook wel blaadjes af die ze dan niet op eten en ze graven zoiezo alles uit, dit schijnt minder te zijn bij kippen met bevederde poten (?) Planten die slecht tegen stikstof bemesting kunnen worden ook niet oud in je kippenren denk ik.
 15. Ik vond het ook weer superleuk, het stukje rijden is zeker de moeite waard (en op zondag toch lekker rustig op de weg) leuke gesprekken met voor mij nieuwe mensen en met al bekende gezichten. Jorieke en Joep weer bedankt super dat jullie je huis willen openstellen voor de forumdag. Ik ben er de volgende editie zeker weer bij
 16. Ik geloof dat Jorieke dan al een tijdje wakker is en je bent dan ook niet de eerste hoor
 17. Ik vertrek denk ik rond 9.00uur ook uit Brabant en dan ben ik er rond 10.30/11.00uur
 18. Nee, deze hebben hele andere bemestingsbehoeften. Ik zou prei bij de bladgewassen doen (hij valt onder deze groep) als je voor bladgewassen een vak hebt natuurlijk. En ui bij de wortelgewassen. Je hebt dan grotendeels de planten met dezelfde voedingsbehoeften in een vak staan. kolen hebben over het algemeen veel voeding/mest nodig om goed te groeien en bonen juist weer niet dus die combineren is onhandig. Veel sla soorten groeien zo snel dat ze vaker als voor/nateelt gebruik worden of ergens tussenin zoals RvO al aangeeft. Prei is wel familie van de ui maar hoort niet bij de wortelgewassen, om het nog iets ingewikkelder te maken Voor aardappels wordt meestal een apart vak gebruikt. Aardappel is ook familie van de tomaat dus daar kun je rekening mee houden in je vruchtwisseling, sommige wortelgewassen zoals radijs en rammenas horen bij de brassica (net als kolen) familie maar staan kwa bemestingsbehoefte weer beter bij wortelgewassen. Ik zaai radijsjes meestal ergens in een hoekje wat niet meedoet in de vruchtwisseling of tussen vaste planten ofzo. Als je een jaar een foutje maakt is dat heus niet meteen een ramp hoor of als het ff niet anders uitkomt jammer dan. Het gaat er meer om dat je niet jaren achter elkaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk teelt en met de kolen zou ik wel uitkijken, als je eenmaal knolvoet in de grond hebt schijnt dat nogal een probleem te zijn.
 19. Het aantal vakken kan inderdaad verschillen. Het ligt ene beetje aan je behoeften, sommige mensen gebruiken een apart veld voor aardbeien (die er dan volgens mij 3 jaar blijven staan) als je bijvoorbeeld geen aardappelen doet dan valt die ook weg dus zo kunnen het meer of minder categoriën worden. Kruiden staan bij mij apart in een bed met 'vaste planten' omdat veel kruiden bij mij meerjarig zijn. Ze hoeven niet of nauwelijks bemest te worden en hebben weinig last van belagers. Voor sterk woekerende kruiden, zoals munt zou ik wel een pot o.i.d. aanraden want het kan nogal hard gaan met die ondergrondse uitlopers. Voor de meeste groente gewassen is de vruchtwisseling wel echt noodzakelijk. Wat betreft goede buren dat is naar mening meer iets wat mooi meegenomen is, maar niet iets waarvoor je je vruchtwisseling in de war moet schopen. Als je wel heel veel rekening gaat houden met goede buren kan het lastiger worden, omdat je dan bijvoorbeeld bij je vruchtgewassen een peulgewas zet waardoor je de opvolgende jaren op dat stukje dus geen vrucht en peulgewassen mag telen Het is natuurlijk wel ideaal te combineren bij goede buren die in dezelfde plantenfamilie vallen (ui en wortel bijvoorbeeld) of goede buren waarbij de ene niet valt binnen 1 van de plantenfamilies in je vruchtwisselings schema (sommige kruiden). Ik hoop dat je het nog een beetje kan volgen. Je ben al bekend met Velt zie ik. Het boek 'handboek ecologisch tuinieren' van Velt is absoluut een aanrader.
 20. Welkom, Woon je op Strijp? ik kom ook uit Eindhove en kom er nog steeds dagelijks. Wat betreft die 'mooie' planten gewoon langzaam aan opbouwen haha. Kijk welke nuttige planten er ook mooi uitzien of leuke bloemen geven etc. In de siertuinen op floriade stond het bijvoorbeeld het vol met o.a. asperge en rabarber. Maar goed eerst die 20m2 maar eens vol krijgen denk ik
 21. Super, alvast bedankt ben ik heel blij mee
 22. Het was warm vorig jaar Jet en die chocomousse moest daarom snel op, misschien was het daarom al snel weg
 23. Ik heb er een tijd terug ook eens naar gekeken, 6 weken lijkt me wel behoorlijk overdreven hoor. Ik vond de modelen die te koop waren wel heel erg duur, maar zo'n zelf maak draaiton is misschien wel ideaal. Alleen zul je deze tot ene bepaald niveau moeten vullen en dan niets meer toevoegen denk ik anders heb je altijd onverteerde delen erbij zitten.
 24. Zou het misschien een soort van evolutie van de tomaat als meest gegeten groente ter wereld kunnen zijn? een complot van de tomaat om zich te kunnen vermeerderen.
×
×
 • Create New...