Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Yellow Pointy / Oro de Equador Ananas Hotsauce

Featured Replies

Geplaatst:

20221017_153653.thumb.jpg.2203cc72b332c87400c8c2c7e4f98668.jpg

 

Yellow Pointy / Oro de Equador Ananas Hotsauce

 

Hoera! De gele hotsauce pepers zijn weer rijp. In februari gezaaid en in oktober tot saus verwerkt.
Het zijn dus de Yellow Pointy en de Oro de Equador. Beiden hebben een citrusaroma en een goede pittigheid.
Het is wel een beetje hetzelfde idee als de gele hotsausjes die ik eerder heb geplaatst. Heb dit keer geprobeerd om de hoeveelheden bij te houden.

469 (om precies te zijn) gram Yellow Pointy en Oro de Equador pepers
2 grote uien
2 en halve bol knoflook (is geen eigen knoflook dus heb ik meer van nodig want heeft minder smaak)
300 gram sjalotten
4 lime leaves
sap van 4 limoentjes
sap van halve citroen
2 blikken ananas (560 gr)
scheut witte wijnazijn
beetje zout
suiker naar smaak
theelepel turmeriek (geelwortelpoeder/kurkuma)
scheut water
appeltje

De pepers heb ik in de keukenmachien in stukjes gehakseld samen met 1 bol knoflook en de uien.
Wat olie in pannetje en het mengsel verwarmd/licht gebakken. uch uch uch
In de oven de sjalotten en de rest van de knoflook (met schil) geroosterd. Laten afkoelen en uit de schillen geknepen. Smurrie toegevoegd aan pepermengsel.
Limeleaves bij het mengsel.
Appel in stukjes erbij.
Limoen en citroensap toevoegen, ananas erbij. Zout en turmeriek erdoor.
Sudder sudder sudder, bloep bloep bloep.
Als het genoeg gesudderd heeft de limeleaves verwijderen.
Mengsel in de blender fijnmaken en dan weer in de pan. Opnieuw verwarmen, wat suiker erbij doen.
Proeven!!!
Eventueel wat meer suiker/azijn/zout. Dit naar eigen smaak.
Zelf laat ik de saus eerst afkoelen, dan proeven etc, opnieuw verhitten en dan in de potjes/flesjes gieten.
Heb zelf nog water toegevoegd om het geheel wat smeuiiger te maken.

 

20221017_154842.thumb.jpg.9ebc3ff16ff85e3cfeb350d4e2127afe.jpg

 

Geplaatst:

Lijkt mij heerlijk!!

 

Geplaatst:

Eerst laten afkoelen is wel handig, inderdaad. Zuur proeft veel zuurder als het heet is. 

Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Oei, die lijkt me echt gruwelijk lekker,

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.