Geplaatst: 22 februari 201213 j Dat is waar. maar als je het nooit geleerd hebt is het soms nodig dat een ander je op t spoor zet. Zo eet ik zelf pas sedert vorig jaar ook het blad van de bietjes. mijn kinderen hebben ook pas geleerd dat de stronk van de broccoli eetbaar is. Wat ik wel met onkruid doe ik behalve natuurlijk brandnetelsoep, zevenbladpesto en kruidenpannenkoekjes..zoiets als de omelet maar dan met pannenkoekmix, kruiden zoals die wilde bieslook, waterkers, brandnetel fijngesneden door de mix en eventueel kaas erin. Verder ben ik net begonnen met verzamelen volgens de Larousse Geneeskruiden encyclopedie..en dat dan voornamelijk voor kruidentheeën. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 februari 201213 j Auteur @RvO: Ik heb de kleine veldkers geproefd, en het smaakt inderdaad goed! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 februari 201213 j Ah, ik zie nu pas welke plant dat is ( ik had van de week wel even naar die tekening gekeken op de link, maar die was niet zo duidelijk)..ik gooi dat bij bosjes weg, het staat voornamelijk tussen mijn bessen. En dat eet je rauw? Een goede aanvulling dus op de vroege salade, ik ga het proberen... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 februari 201213 j Auteur Ja, net als tuinkers. Het smaakt net zo. Iets minder scherp misschien... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 februari 201213 j .... En dat eet je rauw? ....Ja, meestal wel. Of in een omelet. Kan vast ook in een groentesoepje, maar dan wel kort koken gok ik.Leuk dat jullie het proberen!
Geplaatst: 26 maart 201213 j Dat is waar. maar als je het nooit geleerd hebt is het soms nodig dat een ander je op t spoor zet. Zo eet ik zelf pas sedert vorig jaar ook het blad van de bietjes. mijn kinderen hebben ook pas geleerd dat de stronk van de broccoli eetbaar is. Wat ik wel met onkruid doe ik behalve natuurlijk brandnetelsoep, zevenbladpesto en kruidenpannenkoekjes..zoiets als de omelet maar dan met pannenkoekmix, kruiden zoals die wilde bieslook, waterkers, brandnetel fijngesneden door de mix en eventueel kaas erin. Verder ben ik net begonnen met verzamelen volgens de Larousse Geneeskruiden encyclopedie..en dat dan voornamelijk voor kruidentheeën. Ik heb zojuist met plezier op je blog je verhaaltje over je opgediende brandnetelsoep gelezen, geweldig Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 27 maart 201213 j Het enige wat ik zo uit de tuin eet op dit moment is de Lorraine bieslook(zo noem ik hem maar, ik heb geen idee van de echte naam)..vanavond nog in een haringsalade. Het is een bieslook die hier overal in de tuin (vooral in het gras) groeit..het smaakt een beetje knoflokerig. Hij groeit vanaf midden winter, lang voor de gewone bieslook.verder is behalve het gras echt alles bevroren! Ik heb een pol uitgegraven en neem wel wat mee op de moestuindag. waarschijnlijk kraailook. daarvan neem ik ook wat polletjes mee naar de moestuindag....
Geplaatst: 28 maart 201213 j O, kraailook,het zou zomaar kunnen..of niet, ik neem ook potjes mee, dan kunnen we vergelijken.Gisteren een heel onkruiderig dagje gehad: soep van brandnetels met kervel (lekker!)(ik moet iedere dag een m2 brandnetelwortel uitsteken van mezelf en knip de topjes dan eerst af) en zevenbladpesto. Ook boterhammen met kaas en daslook... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 maart 201213 j Auteur @Appelvrouw: Hoe maak jij die zevenblad pesto? Van de week hebben we risotto gegeten met bradneteltopjes, veldkers, en mosterdblad (vooral omdat er niet genoeg veldkers was... ) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 maart 201213 j Recept ruilen?Ik heb nog risottorijst en straks weer brandnetels Ik had ongeveer 100 gram zevenblad zonder steeltjes.En 100 gram brokkelkaas(oude kaas) geraspt in het staafmixerbakje.Ik begon met 30 gram geroosterde pijnboompitjes en 3 teentjes knoflook in dat bakje fijn te malen, dan het zevenblad erbij en meteen een flinke scheut olijfolie want het mixte wat lastig..kaas erbij. Ik had er nog wat water bijgedaan..voor het gezicht is het misschien minder, dat krijg je een beetje wittig uitzicht door het mengen van de olie en het water, maar voor de smaak maakt het niets uit.Ik heb de helft gebruikt voor een tweepersoons pasta, de rest gaat op brood. De foto`s heb ik gemaakt voor het blog..daar schrijf ik het recept nog uitgebreid uit.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 maart 201213 j Auteur Bedankt!Tja, weinig lastigs aan de risotto Gewoon risotto maken als altijd, maar dan van allerlei fijngesneden onkruid er door Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 maart 201213 j Ik heb een risotto gemaakt waar normaal spinazie ingaat. iets van Jamie Oliver. het was erg lekker.Waarom heet zevenblad eigenlijk zevenblad als hij 9 blaadjes heeft? Of eet ik steeds iets verkeerds.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 maart 201213 j Behalve mijn vraag over die 7 blaadjes nog een: weet iemand of je de Japanse duizendknoop met iets kan verwarren? Ik heb net punten geplukt, en gestoofd met een sjalotje. Lie riep:"als ik je straks in de bosjes vind is het je eigen schuld".. Is er zowiezo een site waar je planten die op elkaar lijken kan zien?Ik heb een puntje geproefd net..de rest laat ik even afkoelen..tot ik hier antwoord heb ( het smaakte wel grappig trouwens..zuur en vaag asperge-achtig.) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 maart 201213 j Auteur Hanenpoten is toch een soort kweekgras? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 maart 201213 j Ik ken Zevenblad ook onder de naam Hanepoten (en dan door mijn moeder nooit vriendelijk uitgesproken ze haat dat spul). @ Jet: lekker voortvarend bezig!
Geplaatst: 30 maart 201213 j Hanenpoten is toch een soort kweekgras? Echinochloa crus-galli, een tropisch gras met eetbare zaden. Kende de naam ´Hanepoot´ voor zevenblad ook nog niet.
Geplaatst: 30 maart 201213 j Vanavond (geinspireerd door dit topic) gekookt met zevenblad. Tijdens het koken viel me meteen op dat sommige bosjes idd 9 blaadjes hadden. En dan ging ik een paar meter verder plukken en daar hadden ze opeens wel 7 blaadjes. Ik gok dat ze dus oorspronkelijk wel echt 7 blaadjes hebben/hadden. Zevenblad Pasta: Er valt aan alle kanten aan te veranderen Originele recept was met spinazie Macaroni koken met een bouillonblokjeUitje fruiten samen met 250gr spekjes.Zevenblad toevoegen en laten slinken, dan een klein potje creme fraiche erbij.Ik heb er wat peper en knoflookpoeder bij gedaan (gebrek aan vers).Alles door elkaar husselen en dan 2 tomaten in blokjes erboven op. Ik had alles bij elkaar een flinke deegkom vol zevenblad: gewogen was het alsnog maar 100gr.. had geen zin om verder te plukken Maar vond het wel erg lekker! Lijkt erg op spinazie!
Geplaatst: 30 maart 201213 j Auteur @Menph: Juistem! Ik kom het hier zo af en toe tegen. Groeit wel duidelijk anders dan 'echt' kweekgras, maar ik wist even geen betere vergelijking. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 maart 201213 j Klinkt goed Raxia. Gelukkig had jij ook 9 blaadjes, ik begon al te twijfelen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 maart 201213 j Net weer brandnetels uitgetrokken en "en passant" de topjes geoogst. Soep gemaakt met geraspte aardappel, een volle vergiet topjes en twee kruidenbouillontabletjes.Lekker&groen Als we zo met onze gekweekte groentes zouden omgaan dan zouden ze wel snel uitgeput raken. Ik vraag me dus af of ik een plek brandnetels wil cultiveren.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 maart 201213 j Ja brandnetel en zevenblad zijn heerlijk, als ze niet zo zouden woekeren zouden het veel gekweekte groente's zijn geweest!Jonge zevenblad blaadjes kunnen door de sla, smaken een beetje naar verse worteltjes. Verder kun je het overal door gooien, van ovenschotels tot spinazie tot hartige taarten.
Geplaatst: 31 maart 201213 j Ik had inderdaad wat zevenblad door de slalade vanavond Dennis..samen met pimpernel. Ik had niet meer dan 8 blaadjes (zonder takjes) om eens uit te proberen..het viel niet tegen. ik had ook wat paardenbloemenblad, maar dat wordt nu echt te bitter..brrrr We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 april 201213 j Toevallig liep ik tegen dit recept aan risotto alle ortiche. Nog niet zelf geprobeerd. (overigens een leuke blog )
Geplaatst: 3 april 201213 j Inderdaad een leuk recept. Vooral de tip om brandnetelblaadjes even te beken voor garnering! Mijn risotto ging ongeveer hetzelfde, alleen zij gebruiken enkel de blaadjes, ik de hele topjes. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.