Jorieke123 Geplaatst: 16 januari 2011 Geplaatst: 16 januari 2011 Ik kiem nogal wat zaden in potjes en een kiemtorentje om ze lekker op brood te eten. Of over de sla. Ook taugé kiem ik zelf. Nu dacht ik slim te zijn, en bij de chinese supermarkt een grote zak met mungbonen (zaden voor taugé) te kopen. Dit omdat ik zakjes van de zaadhandel in 2 keer leeg heb, en dat aardig duur wordt.Maar die kiemen toch een stuk minder mooi! Zeker niet wit, en ook veel zaden gaan wat snotten en spoel ik dan maar weg. Ik lees net dat de zaden voor het kiemen vers en onbehandeld moeten zijn. En misschien zijn ze dat dan wel niet. Balen! Heeft iemand hier op het forum wel eens taugé als plant gekweekt? Dat ga ik dan maar proberen, om zelf zaad te vangen... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
essiebes Geplaatst: 26 januari 2011 Geplaatst: 26 januari 2011 Ja ik heb wel tauge gehad Is echt heel simpel. Gewoon in een beetje aarde en groeien maar. Als je groente ed bij de supermarkt haalt, zijn ze vaak behandeld met stoffen die het kiemen juist tegengaan. Mensen vinden het blijkbaar prettig als hun knoflook en bonen niet uitlopen in de voorraadkast Maar goed dat werkt dus niet zo goed nee. Als je biologische koopt, zou het op zich wel goed moeten gaan. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 januari 2011 Auteur Geplaatst: 26 januari 2011 Ik ben benieuwd of de taugé plant ook groeit in ons klimaat. Dan kan ik de boontjes zelf kweken. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Eva Geplaatst: 26 januari 2011 Geplaatst: 26 januari 2011 zal weer wat in de kosten schelen!houd ons op de hoogte Quote
Jorieke123 Geplaatst: 27 januari 2011 Auteur Geplaatst: 27 januari 2011 Ik ga in ieder geval tuinkers telen voor de zaden, en ook radijs en luzerne (alfalfa). Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Eva Geplaatst: 27 januari 2011 Geplaatst: 27 januari 2011 weet je dat ik nog nooit alfalfa heb gegeten?en toch wil ik de luzerne in m'n tuin...ik moet hem alleen nog ergens uitspitten maar is dat lekker? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 27 januari 2011 Auteur Geplaatst: 27 januari 2011 Ik vind het heerlijk! En echt supermakkelijk. Van een klein schepje zaad kweek je een pot vol kiemen. Lekker op brood, sla, als toefje op de soep, en nog meer op brood. Jum! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Eva Geplaatst: 27 januari 2011 Geplaatst: 27 januari 2011 ok....ik ga hem planten. ik ben benieuwd! Quote
dennislp Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Ik ben benieuwd of de taugé plant ook groeit in ons klimaat. Dan kan ik de boontjes zelf kweken. Ondertussen al enig resultaat?? Ik heb hier nu taugé van 15 á 20cm hoog, met al redelijk blad. Ga er zo nog wat in een potje zetten, en langzaam aan het licht laten wennen Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
jasmin Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Volgens mij kan je beter je taugé opeten, en nieuwe boontjes direct in de grond zetten. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
dennislp Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 kan, maar denk dat dit niet zo lekker meer is zijn voor een groot deel wel erg dunne steeltjes.... Alleen de onderste 8cm is echt dik Zal er zo ook wat in de aarde leggen zo, Iemand enig idee of je de bladeren van een volwassen plant ook kan eten? Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
helena Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Heb een tijdje geleden gekiemde taugé in de grond gestopt. van de 7 zijn er 2 in leven gebleven, daar zitten nu 2 blaadjes aan. Staat het grootste gedeelte van de dag in de schaduw. Kán taugé tegen ( veel ) zon? Zou het kunnen uitproberen maar ben wel zuunig op de 2 die over zijn. Quote
Helly Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Het was ff zoeken naar mijn reakties over kiemgroentes maar ze staan in de andere topic hierover.Hier groeit het goed. Afgelopen vrijdag "gezaaid" en inmiddels 5 dagen verder en eea. staat al mooi te groeien. Nu is mijn vraag, want oogsten is er nog niet bij, hoe lang duurt taugé erover om te kunnen oogsten en hoe lang staat er voor mosterdkers?Ik heb overigens paarsachtige stengeltjes bij de taugé en de onderste blaadjes van de mosterdkers is ook paars. Is dat altijd zo? Quote Good things come in small packages
dennislp Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Mosterdkers is het meestal wel wat paarser.. taugé geen idee, staat het in aarde? misschien dat dat een reden is.. hier in het water is de onderkant van de taugé wit. Ik heb nu denk iets van 30 zaailingen dus staan, beginnen al bijna aan hun 3de blaadje, zijn denk al 2 of 3 weken oud (!) En wanneer oogsten? Wanneer jij wilt, zou denk voor een minimale lengte van 5cm gaan ofzo, maar als t wat langer word is t ook geen probleem Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Helly Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Hier staan ze beiden in een kiemschaaltje. Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 11 mei 2011 Auteur Geplaatst: 11 mei 2011 Staat de taugé donker? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Helly Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Nops hier voor het keukenraam, krijgen ze 's morgens alle zon. Worden ze daarom zo donker? En zijn ze dan nog wel eetbaar? @Hans, wie weet is dit dan die blunder van moi Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 11 mei 2011 Auteur Geplaatst: 11 mei 2011 Hihi, taugé moet wel echt donker kiemen. Dan worden ze mooi wit. Geen idee of ze nu nog eetbaar zijn eigenlijk. Andere kiempjes mogen wel licht, maar nog liever niet in de zon. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
dennislp Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 mijn ervaring hier; kiemen in water in de zon? -> sneller stank, rot sneller. Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Helly Geplaatst: 11 mei 2011 Geplaatst: 11 mei 2011 Na 5 dagen hebben we hier nog geen last van rotting, laat staan stank. Maar misschien is dat omdat we t voor t eerst doen. Quote Good things come in small packages
dennislp Geplaatst: 7 juni 2011 Geplaatst: 7 juni 2011 Ik zaai nu eigenlijk alleen maar Tuinkers en Mosterd als kiemgroente... En taugé nog. Welke soorten raden jullie nog meer aan? Ik keek op deNieuweTuin.be , wat zijn er veel soorten... Wat voor soorten raden jullie nou echt aan? Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Margareth Geplaatst: 7 juni 2011 Geplaatst: 7 juni 2011 Rucola is ook lekker pittig...En als je tauge wilt kweken, gewoon een handje papegaaienvoer ergens kopen voor enkele centen met wat van de taugebonen erin... Ik heb ze tussen keukenpapier laten kiemen en daarna in de grond gestopt... ze komen nu boven de grond... Quote
rorror Geplaatst: 24 januari 2023 Geplaatst: 24 januari 2023 (aangepast) Taugé opgekweekt vanaf het warmte matje. +/- 5dagen oud. De helft is in de bami gegaan vandaag en de andete helft ingemaakt in zuur. Zaden van de toko, 500g 1,80€ elke dag goed spoelen met water. Ontkiem ratio, 99,5%, geen rotting, wel af en toe te droog gestaan. 24 januari 2023 aangepast door rorror 3 Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.