Sanderv Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Hallo, Omdat bramen groeien als onkruid, hier even mijn kans wagen of iemand een uitloper van de himalaya braam kan missen en opsturen naar België. Na verschillende doornloze bramen te hebben geproefd, mis ik toch altijd een deel smaak. Dus daarom zou ik nu graag himalaya braam kweken en de stekels er maar bij nemen. Groeten Quote
Roland Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Welke rassen doornloze bramen heb je al geprobeerd? Quote
Sanderv Posted July 23, 2023 Author Posted July 23, 2023 thornless evergreen en black satin. Ik proefde maar weinig verschil tussen die 2. Terwijl ik van gestakelde bramen waarvan ik ras onbekend was voor mij wel veel lekkerder waren. 2 Quote
HerbalX Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 Ik kan je helaas niet helpen aan de himalaya, maar ik deel je mening over de thornless evergeen. Ik ben sinds enkele jaren overgestapt op chester thornless en de triple crown. Ik vind deze al veel beter van smaak, maar mis nog wel een zoetje. Quote
Sanderv Posted August 10, 2023 Author Posted August 10, 2023 leuk om ervaring met andere rassen te horen Quote
EdelSpint Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Ja, zonder zwart geen wit. Zonder doornen geen zoete geurende beloning. Sommige doornloze bramen (th.evergreen) zijn minder lekker omdat ze gehybridiseerd zijn met een doornloze/wintergroene rubus soort. NB Rubus armeniacus ("Himalayan" blackberry) wordt in Noord-Amerika als invasief/gevaarlijk beschouwd. Quote
Inloggevens kwijt Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Ik vind 'Thornless Evergreen' bij volledige rijpheid prima smaken. Mensen plukken deze soort vaak te vroeg en dan zijn ze inderdaad aan de zure kant. Nadeel van wachten op volledige rijpheid is dat sommige vruchten in een vochtige augustus kunnen gaan schimmelen en dat de vogels er met je oogst van door gaan. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.