Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo,

Omdat bramen groeien als onkruid, hier even mijn kans wagen of iemand een uitloper van de himalaya braam kan missen en opsturen naar België.
Na verschillende doornloze bramen te hebben geproefd, mis ik toch altijd een deel smaak. Dus daarom zou ik nu graag himalaya braam kweken en de stekels er maar bij nemen.

 

 

Groeten

Posted

thornless evergreen en black satin. Ik proefde maar weinig verschil tussen die 2. Terwijl ik van gestakelde bramen waarvan ik ras onbekend was voor mij wel veel lekkerder waren.

  • Like 2
  • 3 weeks later...
Posted

Ik kan je helaas niet helpen aan de himalaya, maar ik deel je mening over de thornless evergeen.

 

Ik ben sinds enkele jaren overgestapt op chester thornless en de triple crown. Ik vind deze al veel beter van smaak, maar mis nog wel een zoetje.

  • 4 weeks later...
Posted

Ja, zonder zwart geen wit. Zonder doornen geen zoete geurende beloning. Sommige doornloze bramen (th.evergreen) zijn minder lekker omdat ze gehybridiseerd zijn met een doornloze/wintergroene rubus soort.

 

NB Rubus armeniacus ("Himalayan" blackberry) wordt in Noord-Amerika als invasief/gevaarlijk beschouwd. 

Posted

Ik vind 'Thornless Evergreen' bij volledige rijpheid prima smaken. Mensen plukken deze soort vaak te vroeg en dan zijn ze inderdaad aan de zure kant. Nadeel van wachten op volledige rijpheid is dat sommige vruchten in een vochtige augustus kunnen gaan schimmelen en dat de vogels er met je oogst van door gaan.

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...