Lia56 Posted August 13, 2023 Posted August 13, 2023 Iemand ervaring met deze peper? Schijnt ook heet te zijn.. Ben altijd in voor "hete" pepers. Misschien voor volgend jaar? Quote
rorror Posted August 13, 2023 Posted August 13, 2023 Naga Jolokia aka ghost pepper of bhut jolokia + kleur varieties. Allemaal redelijk zelfde vorm en hitte. Dus als je rood te standaard vind kan je een kleur variatie pakken. Dit jaar heb ik de Bhut Jolokia Peach staan. Moeten er ongeveer zo uit komen te zien: Als het een beetje mee zit rijpen ze af en heb ik van die soort genoeg zaden om te delen. Plant gaat ook naar binnen eind deze maand. 2 Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Lia56 Posted August 13, 2023 Author Posted August 13, 2023 @rorror Wil ik volgend jaar proberen.... goede zaden zien te vinden .. lijkt mij top. Quote
MSDG Posted August 13, 2023 Posted August 13, 2023 Heb hier sambal van gekocht, een half theelepeltje door een bord nasi is genoeg. Weinig aroma te bekennen. 🤔 Deze hoef ik in ieder geval niet. 😄 Quote Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
donaldk Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 (edited) De rode is in principe iets heter dan gele, oranje, perzik varianten. Ik heb ze tot een decennium geleden een paar keer gehad. Altijd marginale opbrengst. Had toen eerst geen en daarna wel goede voeding. Maar ja paar jaar zaadjes die niet kiemden of goed opgroeiden en zo zonder verse zadenkomen te zitten. Er was destijds veel interesse in 'strains', maar ben al lang weer kwijt welke je 'moest' hebben. Inmiddels zijn er ongetwijfeld weer nieuw Top of the Bill varieteiten. Rorror houdt de Youtube streams daarover bij, dus weet dat beter dan ik. @MSDG smaken verschillen ik word bijvoorbeeld misselijk van de geur/smaak van Mme Jeanette, dat was een jaar en niet weer. Iemand misschien een suggestie voor een milde dunwandige punt peper, die gebruikt wordt voor zoete pittige paprikapoeder eventueel te combineren met echte peperpoeder;-)? Sambal lust ik niet is mij meestal te heet die oplossing in plakkerige olie;-). Maar bij zo'n prutje hoeft de smaak toch niet van de capsicum te komen... Afgelopen jaren werden er geen zaden meer aangeboden in de Turbo van Bhuts afgelopen jaar zelfs geen super hots meer, dus houdt me aanbevolen. Zoals altijd deelname staat vrij voor alle liefhebbers ook dit najaar weer. Hoe groter de groep hoe groter de variatie van het aanbod. Maar ja mensen zoals ik kunnen het niet meer aan dertig soorten te zetten en proberen daarvan ook nog zaden te oogsten en te drogen. Vooral superhots stonden bij mij eind november nog binnen warm af te rijpen voor zaad, terwijl de envellop al weg moest, liefst alles geruild met Sinterklaas weer terug. Dus dikke honderd soorten in een ruil zal moeilijk worden dit keer;-). Edited August 15, 2023 by donaldk Quote https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
HerbalX Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ik heb deze vorig jaar geteeld, ik had een overvloedige oogst (rode variant). De pepers zelf is extreem pittig zonder al te veel aroma, ik had er zelf een salsa met koriander van gemaakt. Nu eet ik vrij pittig maar mijn innerlijke mens was nog niet gewend aan dit niveau van pittigheid..... Dit jaar heb ik 7-pot bubblegum staan en een F1 variant van de reaper als extreem pittige pepers, ik ben beniewd welke mij het best bevalt. Quote
Lia56 Posted August 24, 2023 Author Posted August 24, 2023 @HerbalX Mocht je hier nog zaden van hebben, dan houd ik mij aanbevolen 😄 Quote
HerbalX Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 @Lia56 dat durf ik zo niet te zeggen, maar ik ga voor je kijken! 1 Quote
Lia56 Posted August 24, 2023 Author Posted August 24, 2023 @HerbalX Geen probleem als t niet zo is..👍 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.