Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gebruik van tunneltjes enzo.


jootje

Recommended Posts

Ik zat vandaag een beetje te mijmeren over " vroeger". Mijn vader heeft zolang ik me kan herinneren een groente tuin gehad. Al denkend bedacht ik me ineens, waarom gebruiken wij eigenlijk tunneltjes enzo? Ja, ik weet waar ze voor bedoeld zijn, mijn spinazie en raapstelen staan er nu onder..... maar mijn vader heeft nog nooit een tunneltje of iets dergelijks gehad. En wel altijd goede oogst. Veeeel groente hadden we, want 8 mondjes te voeden. Kan me ook niks herinneren van mislukte oogsten ofzo. Maar dat heb ik misschien gemist, als kind had ik totaal geen oog voor de tuin en de oogst. De groente was er gewoon altijd, en veel. Dus waarom willen wij die tunneltjes enzo? Zomaar een vraag hoor..

Link to comment
Share on other sites

@Veuvecouderc:

Maar als je op een volkstuincomplex zit is dat anders. Dan is de druk van insecten, ziektes etc. veel hoger...

 

Waarom denk je dat? Ik woon midden in de wildernis - mijn tuinen worden bewoond en omgeven door vogels, insecten, slakken, muizen, mollen, vossen, ongewilde kruidachtigen en weet ik wat voor ongeplande invloeden. Minimaal net zoveel als op een moestuincomplex denk ik en wie weet nog wel meer. Als je ervan uitgaat dat de natuur ziektevrij is dan ontkom ik aan die ene narigheid van buitenaf maar dat zou dan echt het enige zijn.

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Die tunneltjes zijn er om het groeiseizoen te verlengen. Vroeger werd er veel meer met de natuur mee getuinierd. Je at de groenten in het seizoen.Tegenwoordig willen we eerder de groenten en we willen ze langer blijven oogsten. Willen we soorten die warmte nodig hebben en eigenlijk niet echt bij ons klimaat passen. Die blijven nog steeds een gok (kijk maar naar de tomaten en aubergine)

Gezonde planten kunnen een hoop plagen doorstaan ook op een volkstuin complex. Daar hoeft heus geen gif voor gebruikt te worden.

Link to comment
Share on other sites

Ik woon dan weliswaar in Frankrijk maar Frankrijk is erg groot en de ene streek heeft nauwelijks vergelijking met de andere. Niet overal in Frankrijk is het bijvoorbeeld langdurig warm en droog. Daar waar ik woon is het voornamelijk hetzelfde weer als in midden-nederland. Tenzij al mijn hollandse bronnen me voorliegen natuurlijk

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de tunnels wel tegen vreterij,

want kijk als je maar ruimte hebt voor 4 bloemkolen bij wijze van, en die worden dan ook nog eens opgevroten dan ga je wel balen, dus hop tunnels er over

Schrijffouten onder voorbehoud

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat ze inderdaad gebruikt worden om eerder/langer iets te kunnen doorzaaien. En ik denk ook in de hoop dat je planten niet opgevreten worden. Ik ga ( hoop ik) dit weekend mijn spruitplanten op de tuin zetten, en wil er toch iets van een tunneltje over.....hoewel ik dat vorig jaar ook gedaan had bij mijn 4 planten ( was wel zelfknutsel) en mijn planten gioed aangevreten waren..maar...de spruiten zelf bleven ze af! Ik denk inderdaad dat er vroeger alleen seizoen groenten geteeld werd, en dan gegeten en in de vriezer voor de rest van het jaar. Mijn paps had ook geen tomaten enzo.....wel komkommers overigens maar die stonden gewoon buiten zonder bescherming. Nou, heb in ieder geval wat om over na te denken.

Link to comment
Share on other sites

Zeker hoor werkt een tunneltje voor beide dingen zowel vreterij als extra warmte.

Vorig jaar gebruikte ik eerst plastic tunneltje en daarna vitragedoek tunneltje werkt perfect.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...