Jump to content

CitySalad


dennislp

Recommended Posts

Vandaag uit de tuin (we moeten er toch vanaf) en bij het mooie buiten Rijnauwe flink wat zevenkruid geplukt. MOrgen pesto van maken. Ik ben benieuwd.

Wel gek dat het roergebakken moet worden. Zou je het niet rauw kunnen gebruiken in de pesto?

Link to comment
Share on other sites

Wat ik mij herinner van de verwerking van vlierbessen thuis, is da thet huis zo enorm stonk ervan. De limonade en gelei waren dan wel weer lekker. Ook als de bloesem werd gefrituurd, was het huis in een vreselijke geur gedompeld. Hebben jullie wel eens aan de bloesem geroken? Het stinkt als zweetvoeten........

Link to comment
Share on other sites

Zweetvoeten, kattepis, allemaal even vies. Maar nu ik er aan denk (het is zeker 30 jaar geleden denk ik) dat het inderdaad kattepis was.

Ik ben sinds deze site, wel totaal anders naar elk stukje groen onderweg aan het kijken.

 

Vandaag heb ik uit de gemeenschappelijke binnentuin en vergiet vol zevenblad gehaald. Met wortel en al, we willen er uiteindelijk wel vanaf. Blaadjes gebruikt en echt lekker pesto gemaakt. Niet zoals op de website geroerbakt, maar gewoon op de normale pesto manier. Ook niet met pijnboompitten, maar ik heb en zonnebloempitten door gedaan. Was aangenaam lekker en anders dan pesto van basilicum. Kruidiger en scherper.

 

Onderweg naar het sportveld zag ik smeerwortel (net door de plantsoenendienst aangepland) en overal pinksterbloemen, paardenbloemen, madeliefjes en brandnetel...............................

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...