eva1986 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Oké, bij mij is het nog niet zo ver, maar bij Pa en Ma groeit het te hard in de kas Ik ben DOL op kervelsoep (vriendlief ook)! En om nu de komende winter ook af en toe een soepje te kunnen maken, dacht ik wat bosjes in te vriezen... Soep invriezen kan natuurlijk ook, maar we hebben maar een kleine vriezer Ik ben bang dat met drogen teveel smaak verloren gaat om er nog een lekker soepje van te maken! Heeft iemand hier ervaring mee? (en daarna ook nog lekker verwerkt?) Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
appelvrouw Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Je kunt kervel goed invriezen voor de soep..de smaak is wat minder dan vers. Je kunt bv zeer geconcentreerd soep maken en in kleine porties invriezen en later verdunnen, of kervel fijnknippen en ijsblokbakjes volproppen..water erop en invriezen( dan kan je het later bevroren als blokjes in een zakje bewaren...) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
eva1986 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Ik water is inderdaad wel een slim idee! Ik zal het in water en in bosjes proberen... als het goed bevalt kan ik volgend jaar een paar potten meer zetten! Bedankt! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
appelvrouw Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 In bosjes? je bedoeld vers zonder water? dat kan wel denk ik maar rechtstreeks in het kokende water gooien...( dus al gewassen natuurlijk, en eventueel fijngeknepen in de zak als het bevroren is...) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
eva1986 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Ja eigenlijk gewassen en gesneden... Hihi, tis nog niet zover hoor, de eerste bak staat pas een cm of 5 hoog Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.