jasmin Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Heeft even niks met moestuin te maken, helaas. Maar ik ben zo in de mood van het inmaken van de rabarber, dat ik onrustig meer wil inmaken, maar nog niks te oogsten heb aan andere vruchten en groenten. Wij zijn dol op dadelstroop, dus het leek me top om dat zelf te gaan maken. Gisteren een kilo goedkope dadels gehaald, in de volle verwachting hier een recept van te vinden op internet. Nou, dat valt tegen. Of ik Google verkeerd, dat kan ook. Maar op 1 recept na (kook de dadels in water en pureer ze als ze zacht zijn), zie ik alleen recepten waar gezegd wordt dat je even de dadelstroop in de winkel moet halen. *help* Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Heb ook ff wat geprobeerd maar kom ook alleen dat bijbelse recept tegen... En jouw zoekvraag al op de 5e plaats... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flor Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 In 't Engels goochelen levert iets meer resultaat op:http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html&http://www.food.com/recipe/date-syrup-186301 Tis nog steeds niet veel maar hopelijk heb je hier wat aan....Ben benieuwd naar t resultaat! Quote mijn receptenblog: http://www.laag-pitje.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
renate Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 ik had er nog nooit van gehoord, dus ik dacht laat ik eens even kijken wat dat is. Ik kom zelf nogal snel op engelse sites uit en kwam zo ook een recept van "date syrup" tegen, lijkt heel erg op die wat jullie al hadden gezien, maar wil de link toch even delen. (Ik weet niet eens of je op het forum zomaar links mag delen?) http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Vandaar.... mijn zogenaamd engels gezoek op "Dade sirup" had weinig resultaat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 Deze soort stroop wil ik. Die van de bio-supermarkt is ook OK. Zelfde principe. Dit zijn gladde, echte stropen, zonder vezels erin.... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 Ai, ai, ai... ik heb het antwoord al bekomen via mijn man, die ik maar eens erbij gehaald heb. De dadelstroop is gewoon het vocht van geperste dadels... niks koken of indikken... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 Iedereen bedankt voor het meedenken. Wel lollig om de eigen vraag zo hoog bij Google te zien staan... maar ook treurig... betekent dat er geen dadelstrooprecept is.... Blijven we dan toch maar in de winkel kopen. Is ook niet bizar duur. Maar zelf doen leek me zo leuk. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 Chutney maken met dadels kan natuurlijk nog steeds, want ik zit nou met die berg dadels in huis... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 En als je nu zelf eens aan het experimenteren slaat? Dadels koken, pureren en inkoken met suiker?Soort van dadeljam? Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 Ik heb al gedroogde lijsterbessen erbij gehaald, voor het experiment... moet lukken die jam... daar zijn wel veel recepten van... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Maar er hoeft niet heel veel suiker door lijkt me, dadels bevatten al bergen suiker...Maar ik ben benieuwd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 maak ook een overheerlijke dadel taart !!! 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden) 250 gram roomboter 150 gram bruine basterdsuiker 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm) 1 eitjestroop kan met de paardenbloemenstroop of gewone Cocosstrooisel als garnering Boter zachtjes smelten Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren Doe er een flinke scheut stroop bij en kook nog even door Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen. echt is ZOOOO lekker Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 24, 2012 Author Share Posted May 24, 2012 Zo, die ga ik uitvoeren... en wat de stroop betreft: ik heb hier wel dadelstroop staan, maar geen gewone... zal wel goed komen vermoed ik... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........ Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 24, 2012 Author Share Posted May 24, 2012 O ja... eerder hadden we het over de jam... die was niet zo heel goed gelukt. Ik had dadels, vijgen, walnoten, appel, cranberry tot een jam proberen te krijgen, maar die bleef nog te dun...maar ook DAT is helemaal goedgekomen... appeltaart gemaakt, en de goudrenetten lekker gewenteld in dit sausje.... gruwelijk lekkere taart geworden... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 24, 2012 Author Share Posted May 24, 2012 Als je daar nu mee begint, dan is tie om 12 uur echt wél klaar. Dan kom ik even langs voor het werk........ Altijd welkom, maar ik moet de dadelvoorraad aanvullen en heb niet genoeg bruine basterdsuiker... dus voor 12 uur zit er niet in... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Nou, uit wraak kiep ik de meegebrachte poep zo op de stoep. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.