Rookie Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 Ik heb nog wat kerstomaatjes van de struiken kunnen halen. Eigenlijk wil ik die inleggen in olie of zo, zodat we er nog een poosje van kunnen snacken. Heeft iemand daar een lekker recept voor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldistel Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 (edited) Eerst drogen in ieder geval. Botulisme in olie, brrr 😉 Edited October 11, 2024 by woldistel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted October 11, 2024 Author Share Posted October 11, 2024 Okee, ik zal ze dan drogen. Vorige keer, dat ik gedroogde kerstomaatjes in olie deed, was het niet zo'n succes. Maar misschien deed ik het niet goed, dat kan natuurlijk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dahli Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 Deze zomer heb ik kerstomaatjes half gedroogd op olie gezet. Met gedroogde knoflookvlokken en gedroogde tijm en oregano als ik me goed herinner. Heel erg lekker, maar zeker half gedroogd hebben we ze wel binnen 14 dagen gegeten. De olie daarna was trouwens erg lekker door de salade. Ik denk dat als je ze langer op olie wil bewaren dat je ze dan echt droog-droog moet maken. Ikzelf vind het te riskant. Hier veel half gedroogde kerstomaatjes ingevroren, dat bevalt erg goed. Je kunt ze dan alsnog een middagje op olie zetten trouwens vlak voordat je ze eet of gewoon een handje bevroren door een saus. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted October 12, 2024 Author Share Posted October 12, 2024 Dankjewel Dahli. Ik ga er nog maar even over nadenken. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.