Jorieke123 Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Aangezien ik de bloemen van brem wil gebruiken om er 'wijn' van te maken, hoort dit topic eerder bij inmaken en bewaren ofzo. Maar ik heb een vraag over de plant, dus dan toch maar in de 'tuinvragen' rubriek Ik ben dus brembloemen aan het plukken, en hier in de voortuin en langs de moestuin staan er heel wat. Ik dacht dat dat zaailingen waren van de bremstruiken die aan de andere kant van de weg staan. Maar als ik die beter bekijk (en niet vanuit ons huis zeg maar ) dan zijn die bloemen anders. Ze hebben een extra rood vlekje. Een beetje zoals deze: Maar dan iets minder. Is dat een of andere kweekvorm? Ik weet dat er ook roze, paarse en rode brembloemen zijn. Maar de planten die hier allemaal opkomen en nu bloeien, hebben gewone gele bloemen. En daar wil ik het (voor de zekerheid) bij dit 'wijntje' graag bij houden. Maar toch ben ik nieuwsgierig. Want de soort aan de overkant van de weg staat daar al jaren, en is van niemand. Het is gemeentegrond, en er is al jaren niets aan die struiken gedaan. Ze zien er ook niet uit, en we breken er heel wat dode takken uit om mooi droog sprokkelhout te hebben voor vuurtjes. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Ja is denk ik gewoon andere cultivar, bv goldfish en lena zijn geel rode brem cultivars,als je op de latijnse naam Cytisus googled en foto's bekijkt zie je nog wel veel meer cultuvars in geel met rood. Apart ga je dat in je wijn van vruchten stoppen of echt enkel wijn van brem bloemen maken ?Ruikt vast lekker. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Menph Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Van Cytisus scoparius komen in de natuur diverse kleurmutanten voor. Zo ben ik ook wel eens een geel/witte tegengekomen. Dit is geen bastaard van een cultuurbrem. De cultuurbrem bestaat uit de kruising scoparius x dallimoreiHet dallimorei gen is dominant, deze plant heeft een veel slankere bloem. Je kunt de bloemen van deze plant evengoed gebruiken als de gewone gele. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 31 mei 2012 Auteur Share Geplaatst: 31 mei 2012 Thanks! Handig, die kenners hier Misschien geven die bloemen wel een mooie rode(re) kleur aan de wijn? Nou ja, dat probeer ik dan volgend jaar, de gele bloemen staan nu al te trekken.Fijn dat ik ze wel gewoon kan gebruiken dan, ik kende als 'wilde' vorm alleen de gele. @Hans: ik gebruik alleen de bloemen, verder geen andere smaakjes of vruchten ofzo. Het recept komt uit het boekje 'Booze for free' Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Grappig ga ik even volgen, straks hopelijk net zo goed als de paardebloem stroop/jam, bestaat er geen paardebloemwijn ? Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 31 mei 2012 Auteur Share Geplaatst: 31 mei 2012 Haha die paardenbloemwijn zit hier allang in grote flessen, Appelvrouw had ook een fles mee naar de moestuindag. Lekkerrrrrrrrr! Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Menph Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Misschien geven die bloemen wel een mooie rode(re) kleur aan de wijn? Neen. rode wijn: rosa moyesii roze wijn: cercis siliquastrum (licht zurig) blauwe wijn: clitoria ternata Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Oke ik zie het al een tijdje geen recepten/inmaken topics gelezen, toch maar weer doen Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 31 mei 2012 Share Geplaatst: 31 mei 2012 Ha ha hansm....we hebben die "vin de pisenlit"zelfs geproefd op de MTF dag...was lekker inderdaad. En ook ik ben reuze benieuwd naar de brem wijn Jorieke.....nooit gedacht dat je daar wijn van kon maken...altijd gemeend dat die giftig was....mocht er vroeger nooit aan van moeders.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Marinus Ros Geplaatst: 1 juni 2012 Share Geplaatst: 1 juni 2012 mocht er vroeger nooit aan van moeders.... Nu weet je waarom.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.