Geplaatst: 31 mei 201213 j heb op het balkon een korander staan, die inmiddels een aardige hoogte krijgt.hoe ga ik hier mee om en moet ik geknipt worden, volgens mij komen er bloemetje aan, en zie ik div. soorten takkjes, betreft water geven veel of weinig... tis voor mij nieuw deze kruid! Gr. Arca genieten
Geplaatst: 31 mei 201213 j Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn...
Geplaatst: 31 mei 201213 j Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 31 mei 201213 j Ik begin te snijden als hij een kleine 10 cm is, dan schiet hij terug uit zoals snijsla.Ik laat hem daarna doorgroeien, en voor zaad voor volgend jaar, en voor gebruik in de keuken zowel gemalen als ongemalen in de vijzel in bij oosterse kruidenmengsel.
Geplaatst: 31 mei 201213 j Auteur Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn... Danke, door de yoghurt???????? genieten
Geplaatst: 31 mei 201213 j Auteur Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Super Bonnie ! genieten
Geplaatst: 31 mei 201213 j @arca's: Danke, door de yoghurt???????? Dikke Turkse yoghurt met knoflook en bijvoorbeeld ook koriander...(ipv munt etc)...
Geplaatst: 1 juni 201213 j Oogst ook de wortel voor currys.Ha, weer iets om te proberen.Leuk! Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 2 juni 201213 j Wortelrasp kan beter tegen verhitting dan het blad. In Thailand prefereerd men de wortel boven de gemalen zaden. Als raspen niet lukt; vijzel
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.