Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

heb op het balkon een korander staan, die inmiddels een aardige hoogte krijgt.

hoe ga ik hier mee om en moet ik geknipt worden, volgens mij komen er bloemetje aan, en zie ik div. soorten takkjes, betreft water geven veel of weinig... tis voor mij nieuw deze kruid!

 

Gr. Arca

genieten

Geplaatst:

Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...).

En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn...

Geplaatst:

Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Ik begin te snijden als hij een kleine 10 cm is, dan schiet hij terug uit zoals snijsla.

Ik laat hem daarna doorgroeien, en voor zaad voor volgend jaar, en voor gebruik in de keuken zowel gemalen als ongemalen in de vijzel in bij oosterse kruidenmengsel.

Geplaatst:
  • Auteur
Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...).

En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn...

 

Danke, door de yoghurt????????

genieten

Geplaatst:
  • Auteur
Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen.

 

Super Bonnie !

genieten

Geplaatst:

Oogst ook de wortel voor currys.

Geplaatst:

@arca's: Danke, door de yoghurt????????

 

Dikke Turkse yoghurt met knoflook en bijvoorbeeld ook koriander...(ipv munt etc)...

Geplaatst:
Oogst ook de wortel voor currys.

Ha, weer iets om te proberen.

Leuk!

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Wortelrasp kan beter tegen verhitting dan het blad. In Thailand prefereerd men de wortel boven de gemalen zaden.

 

Als raspen niet lukt; vijzel

Geplaatst:
  • Auteur

Allen dank voor de reacties.

genieten

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.